CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Házon kívül került házi őrizetbe a csepeli házban lövöldoző rendőrtiszt

2017. február 06. 10:18 - csú

lovoldozo_rendor_csepelen_hazi_orizetben_2017-02-04.PNGA csepeli társasház lakói remélik, sose tér vissza közéjük T. Roland. Az exzsaru részeg bódulatában okozott riadalmat decemberben Csepel egyik lakóépületében: szolgálati fegyverével lövöldözni kezdett. Átlőtt egy vasajtót, és csak centiken múlt, hogy nem találta el az egyik karbantartót.

A férfit először előzetes letartóztatásba helyezték, ám a napokban a bíróság úgy döntött: inkább házi őrizetbe helyezi a gyanúsítottat. A férfit azonban

nem saját lakásába, a botrány helyszínére vitték, máshol jelölték ki a helyet, ahol az ügy lezárásáig tartózkodnia kell.

A társasházban azonban egy cseppet sem bánják, hogy nem tért vissza közéjük a múlt év végén önkontroll nélkül megbokrosodott T. Roland.

– Azóta szerencsére nem is láttuk őt. Tudjuk, hogy házi őrizetben van, azonban az biztos, hogy nem ide hozták vissza. Szerintem ez teljesen érthető a mi szemszögünkből nézve – mondta lapunknak a társasházkezelő egyik alkalmazottja.

A lakók sem látták azóta Rolandot.

– Ha a holmijaiért vissza is hozták volna pár percre, azt sem láttuk, semmit nem tudunk róla. A történtek után mondjuk nem is annyira várjuk vissza. Aki egy ekkora botrányt képes rendezni, kiszámíthatatlan, mikor gőzöl be újra. Nem tudom, hogy a bíróság szándékosan helyezte-e más helyre, vagy ő szégyellte magát annyira, hogy nem akart ide visszajönni – latolgatta a férfi egyik szomszédja.

A házbeliek azt mondták, a férfi súlyos magánéleti válságon esett át, ugyanis külön vált feleségétől, gyermekeit is ritkábban látta. Az exzsaru ellen a fegyveres akcióért emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

– Minden esetben a bíróság határozza meg, hogy az adott személy hol tölti a házi őrizetet – mondta a Blikknek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. – Mi előzetes letartóztatást indítványoztunk, de mérlegelés után a bíróság a házi őrizet mellett döntött – magyarázta. Hozzátette, hogy ilyen esetben a bíróság minden körülményt figyelembe vesz, megnézi, mely helyek alkalmasak a házi őrizet feltételei­hez, majd ez alapján jelöli ki a helyszínt, amely nem feltétlenül az illető bejelentett lakcíme lesz.

Nem akar szökni

A bíróság a gyakorlat szerint csak abban az esetben engedélyezheti a házi őrizetet, ha nem áll fenn a veszélye a gyanúsított elrejtőzésének, szökésének, illetve akkor is alkalmazható a kevésbé szigorú korlátozás, ha nem vetődik fel, hogy esetleg befolyásolja vagy megfélemlíti a tanúkat.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5812186216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása