CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire vettek fel 46 millió forintot? Csepelen a fideszes mamelukok nem szeretnek válaszolni a kérdésekre

2017. február 09. 05:59 - csú

mamelukok-majmok-777.jpgKutyakötelességük lenne, de a kérdésekre következetesen megtagadják a feleletet a csepeli fideszes városvezetők és hűséges mamelukjaik!

Blogunkban rendszeresen közöljük, hogy milyen kérdésekre mióta nem adnak választ a csepeli fideszes városvezetők. Vannak választási cilkluson átívelő ügyek (gerincút, egészségügy, szociális feszültségek, tájékoztatás, stb) , és vannak olyan kérdések, amelyek politikai süketséget és vakságot okoznak a 21. kerületi potentátoknál (SZTK, Munkásotthon, kifizetett tízmilliók, haverok juttatásai, stb). Gyűjteményünket most Hudák János, a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselője gazdagította, amikor december közepén feltette a kérdést: 

Mit csinálnak a csepeli tanácsnokok 46 millióért?

A PM-es képviselő saját blogján számolt be a arról, hogy mire jutott aaz egyszerű, világos és jogos kérdéssel Hudák János tapasztalatai a következők voltak:

Lassan két hónapja, december 16-án küldtem levelet Csepel összes tanácsnokká kinevezett képviselőjének, hogy tájékoztatást kérjek a tevékenységükről. A mai napig csak Tenk András (LMP), Fenntartható fejlődésért felelős tanácsnok válaszolt a kérdésemre. Senki más!
Pedig összesen 9 tanácsnoki poszt van Csepelen és a 2014-es választás óta több mint 46 millió forint közpénzt fizetett ki az önkormányzat rájuk. Ehhez képest még válaszra sem méltattak. Szép teljesítmény. Talán egyedül Bercsik Károly Közterület-fenntartási Tanácsnok az, akiről lehet tudni, hogy tényleg dolgozik, mert rendszeresen látni közösségi oldalon a bejegyzéseit.

A többiekről viszont semmit se tudni:

Noé László - Idősügyi Tanácsnok
Kováts Dániel - Ifjúsági Tanácsnok
Czibulyáné Szondai Szilvia - Civil Tanácsnok
Balog Ernő - Kissebségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős Tanácsnok
Makray Barbara - Költségvetési Tanácsnok
Zupkó János - Infrastrukturális Tanácsnok
Pintér Józsefné - Családügyi Tanácsnok

Pedig tisztes extra fizetést kapnak azért, hogy tanácsnoknak hívják őket!

Tenk András válaszát változtatás nélkül közlöm:

Tisztelt Hudák János képviselő úr,

 
Köszönöm az érdeklődését. Kérdéseire az alábbiakat tudom válaszolni:
 
- Elfogadott előterjesztést nyújtottam be az Ön által kérdezett időszak alatt, lásd a 2016.125.15-i Kt. ülés,
- A XXI. kerületet érintő természetvédelmi kérdésekben, kapcsolattartást végeztem külső szakértőkkel (DINPI, botanikai szakértők),  továbbá a kerület illetékeseivel (Városgazda Zrt., jegyző),
- Szóban többször is tettem javaslatot a fentiek kapcsán kerületünk polgármesterének,
- Sajnos az Ön által kérdezett időszakban szinte alig volt fenntarthatóságot érintő előterjesztés, amiben állást kellett volna foglalnom. Ennek kapcsán emlékeztetném képviselő urat, hogy az Ön által beterjesztett települési klímastratégiát érintő előterjesztés kapcsán Ön sem tartott velem egyeztetést, lásd: SzMSz 3. sz. melléklet a(z) 25/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelethez rész, 8. pontja, vagy az SzMSz Ön által idézett IS 51. § (4) pontja,
- Amennyiben a későbbiekben segíteni a kíván a tanácsnoki munkámban, vagy van szakmai kérdése, illetve olyan kerületi probléma amit egyeztetésre érdemesnek tart, szívesen állok rendelkezésére, 
 
Bár Ön hivatkozik a csepeli képviselőtestület SzMsz-ére, jelezném hogy sem ennek értelmében, sem pedig a hatályos 2011. évi CLXXXIX Mötv. értelmében nem tartozom egyéni képviselő, vagy pártfrakció felé ilyen jellegű beszámolási kötelezettséggel, amit Ön kér tőlem. 
 
Tisztelettel,
Tenk András"
 
 
 
Az eredeti kérdés pedig egyébként így hangzott:
 
 
Tisztelt Tenk András Fenntartható fejlődésért felelős Tanácsnok Úr!

Két év telt el a 2014-es önkormányzati választás óta, mely után a képviselőtestület Önt tanácsnoknak választotta.

Az önkormányzati SZMSZ 51.§-ában az alábbiak állnak a tanácsnokokra vonatkozóan:

(2) A tanácsnok felügyeli a képviselő-testület által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátását
(4) A tanácsnokok véleményét a feladatkörükbe tartozó témákban készülő előterjesztések készítése során ki kell kérni. A tanácsnokok véleményüket írásban kifejthetik, amelyet az előterjesztéshez csatolni kell.

A fentiek alapján a tájékoztatását szeretném kérni, hogy az elmúlt 2 évben milyen a területével kapcsolatos munkát végzett, milyen módon valósult meg az önkormányzati feladatkörök ellátásának felügyelete. Nyújtott-e be előterjesztést a képviselőtestületnek, hány esetben írt véleményt előterjesztéshez?

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Hudák János
Önkormányzati képviselő
Párbeszéd Magyarországért

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6712237270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.02.10. 23:04:27

Semmit sem csinálnak, egyszerűen fizetéskiegészítés a csepeli fideszes képviselőknek a képviselői tiszteletdíj mellé! Tenk András (LMP) a kakukktojás, ő azért tanácsnok hogy ne mondhassák az emberek, csakugyan fizetéskiegészítés a tanácsnoki poszt. Egyetlen fideszes képviselő nem tanácsnok, Szuhai Erika, ő viszont a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnökeként kap plusz jövedelmet!

A két alpolgármester jövedelme meghaladja az egymillió forintot ( illetményük havi 897 ezer 500 forint, a költségtérítés az illetmény 15 százaléka).

Ki van ez találva! Németh Szilárd nála különbeket nem tűr meg a csepeli Fideszben, a mamelukjai között meg lényegi különbség nincs sem hűségben, sem szellemi képességben, ezért ügyelnek rá, hogy mindannyian jól keressenek! Az elégedetlenség megosztaná a Fidesz hatalmának paravánját, még a végén súgnának kifelé!

Mit is tesz Bercsik Károly tanácsnokként? Fényképeket készít, például törött a pad a Szent Imre téri HÉV-megállóban, vagy valahol beszakadt az útfelület, s ezt jelenti az illetékeseknek. Persze a Csepelinfóban is megjelenteti a képet, lássák a csepeliek, így Hudák János is, hogy ő bizony dolgozik a tanácsnoki fizetésért!

Csak hogy neki nem ez a dolga, arra vannak útellenőrök meg egyebek! A tanácsnoknak inkább fejlesztési célokat kellene keresnie területbejárásai alapján! Lehet hogy ehhez nincs megfelelő képzettsége? Akkor meg miért közterületfenntartási tanácsnok?

A többieknek van a területüknek megfelelő végzettségük? Vagy elég az hogy öregek vagy éppen családosak a szakterületnek megfelelően? Vagy mert maguk is kisebbségiek?

Persze Noé László megdolgozik a pénzéért, igaz nem idősügyi tanácsnokként, hanem a Csepelinfó Nagyapó nicknevű kommentelőjeként! Mielőtt beperelne, mentettem a hozzászólásait amiből egyértelműen kiderül az azonossága!

A röhejeségre egy példa, anno Ábel Attila még ellenzéki korában felszólalt kutyapotyadék-gyűjtő zacskók kihelyezése ügyében. Javaslata átment, sok helyen, például a Kis-dunaparti parkban, megjelentek a zöld fémládikók, ahonnan zacskót lehetett tépni, s ahová a teli zacskókat el lehetett helyezni. Kérdem én Ábel Attilát, már mint alpolgármestert, miért tűntek el mára a kutyagumi-gyűjtő zöld ládikák! Vagy ez is az évi megspórolt kétmilliárdba tartozik?

Polgármester
Borbély Lénárd (FIDESZ-KDNP)
 
Alpolgármesterek
Ábel Attila (FIDESZ-KDNP)
Morovik Attila (FIDESZ-KDNP)
 
FIDESZ-KDNP frakció
Balogh Ernő
Bercsik Károly
Czibulyáné Szonday Szilvia
Kováts Dániel
Makray Barbara
Noé László
Pintér József Gáborné
Szuhai Erika
Zupkó János
süti beállítások módosítása