CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szilágyi Áron jónak tartja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni: legyen-e vagy sem olimpia

2017. február 21. 05:46 - csú

szilagyi_aron_portre-2.PNGA kétszeres olimpiai bajnok kardvívó jónak találja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni arról, hogy legyen-e vagy sem olimpia. Ő is el fogja mondani a véleményét, és arra biztat mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet

Fürjes Balázs, budapesti olimpia pályázatának kormánybiztosa és Szilágyi Áron (képünkön) kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a budapesti pályázat egyik kampányarca volt a TV2 Mokka című műsorának vendége tegnap reggel. 

A kormánybiztos kérdésre arról beszélt: radikálisan csökkentek a magyar pályázat esélyei, pedig soha az elmúlt 120 évben nem volt akkora esély, hogy Magyarországon olimpia legyen, mint eddig. Fürjes felhívta a figyelmet arra, hogy korábban szinte az egész ellenzék megszavazta a pályázást. A műsorvezető közbevetésére, hogy a 266 ezer aláíró az nem Botka László meg Kunhalmi Ágnes, a kormánybiztos úgy reagált: egységben indultak, de az egység elfogyott, így Budapestnek nincs esélye Párizzsal vagy Los Angeles-szel szemben. 

A műsorvezető Szilágyi Áront arról kérdezte,

mekkora csalódás számára, hogy ennyien aláírták a kezdeményezést, hogy nem szeretnének budapesti olimpiát, a sportoló azt mondta: az, hogy a magyar választópolgárok, élve az alkotmányos jogukkal, arra gyűjtenek aláírást, hogy legyen egy népszavazás egy nagyon fontos témában, az semmiképpen sem csalódás. Hozzátette: jónak találja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni arról, hogy legyen-e vagy sem olimpia. Ő is el fogja mondani a véleményét, és arra biztat mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet. 

Fürjes szerint ha korábban nem lett volna egység az olimpiai pályázat körül, bele se vágtak volna. Mint mondta, a következő hetek kérdése az, hogy helyre lehet-e még állítani ezt az egységet. 

Szilágyi Áron szerint 100 százalékos egység sose lesz, ezt ő utópisztikusnak tartja, de ettől függetlenül szerinte azt kell a NOB felé kommunikálni, hogy Magyarország szívesen látja a sportolókat. Ehhez viszont – mint hozzátette – „a népszavazáson egy elsöprő többség kell az igenek mellett”. (valójában a nemek mellett, mert a mostani népszavazási kérdésnél az „igen” a pályázat visszavonását fogja jelenteni – a szerk.)

Forrás: mandiner.hu és TV2 mokka

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312276709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.02.21. 22:08:54

alfahir.hu/2017/02/21/orban_viktor_vona_gabor_jobbik_buzizas_parlament_terry_black_meszaros_lorinc

Nótin Tamás
2017. 02. 21. 08:32

Terry Black hangján szólalt meg Orbán

Vona Gábor úgy beolvasott Orbán Viktornak a parlamentben, mint előtte még soha senki sem. A kormányfő nem is igen tudott mit reagálni, inkább burkoltan lebuzizta a Jobbik elnökét. Nem ez volt az első Vona-Orbán csörte, és nem is először maradt alul a parlamenti szópárbajban a kormányfő, de most még önmagát is sikerült alulmúlnia a korábbiakhoz képest.

Akik nem nézik, vagy egyszerűen csak nem tudják nyomon követni a parlamenti közvetítéseket (és sajnos gyanítom, hogy sokan vannak ezzel így), azoknak nincs könnyű dolga, ha hiteles tájékoztatást, beszámolót szeretnének olvasni a parlamenti ülésekről. A magyar sajtó egy meghatározó része a kormányzathoz köthető strómanok kezébe került, és a propaganda úgy dübörög, mint az ötvenes években.
Orbán Viktort akkor is valamiféle pofonosztó politikai Herkulesnek állítják be, amikor olyan forgórúgással küldik padlóra, hogy miután feltápászkodik, a következőt meg sem várva iszkol el a ringből.
Na, valami ilyesmi történt az országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján is.
Vona Gábor újfent emlékeztette rá Orbán Viktort (meg a vérszegénységéről ismert teljes ellenzéki palettát is), hogy egy erős beszéd is képes áttörni a hatalom páncélját, és a szónoki képesség az egyik legfontosabb fegyvere a politikai eszköztárnak. A Jobbik elnöke lehengerlően határozott stílusban osztotta ki Orbán Viktort, aki egyszer sem volt képes belenézni Vona Gábor szemébe. Nem csoda, hiszen a jobbikos pártelnök pellengérre állította a kormányfőt. Fejére olvasta az olimpiai kezdeményezés csődjét, amely szerinte Orbán „kapzsiságának és önzésének” köszönhető, mert „az aranyérmek helyett az aranyrudak, a lopott pénz” és "a saját dicsősége" volt a fontosabb. De a pofonok ezzel még korántsem értek véget, sőt, csak úgy záporoztak a kormányfőre. Vona ismét szembesítette Orbánt azzal, hogy Mészáros "Pénztáros" Lőrinc csupán egy dologhoz ért: a kormányfőnek gyűjti a pénzt, de ne nézze ostobának az embereket, mert már "kilóg a lóláb", vagyis inkább "kilóg a gázcső". Vona végül azzal vitte be az utolsó ütést, hogy Orbánt figyelmeztette, „kezdje vágni a centit, mert a lopásra és korrupcióra épülő" rendszere "nem fog örökké tartani”. Ez már igencsak sok lehetett a kormányfőnek, aki talán még erősen szédülhetett, amikor parlamenti felszólalásának egyik legvisszataszítóbb kijelentését sikerült produkálnia, és azt mondta Vonának:
„Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.”
Orbán Viktor ezzel nem tett mást, mint a kormányzat saját bulvármédiájának leggusztustalanabb és legaljasabb hazugságát beemelte a parlamenti vitakultúrába (ha lehet még ilyenről beszélni). Mint ismert a habonyista szennymédia heteken át igyekezett a „hiteles forrásként” feltüntetett Terry Black mocskolódásaival lejáratni és homoszexuálisnak beállítani a Jobbik elnökét.
Most pedig Orbán Viktor lényegében Terry Black hangján szólalt meg a parlamentben, és érvek helyett, érdemi vita nélkül egy sunyi mocskolódásba kapaszkodott, majd elmenekült az ülésteremből.

Egy hozzászólás a sok közül:

Károly Daroczy • 8 órája
Orbán, csak úgy tud megnyilvánulni, amilyen neveltetést kapott gyerek korában a putriban. (Az alcsúti cigány-kocsma kultúráját vitte be a parlamentbe) A zsidók ebben pedig maximálisan támogatják...
Saját bevallása szerint, az apja verte (szép cigány szokás szerint) skizofrén hajlamai mára teljesen kifejlődtek, (sőt már kezelni kell,)
Más!
A szoknya mögé rejtőzés, a Magyarban az anyukám szoknyája mögé rejtőzést jelenti, amikor védelmet keres az óvodás, de mindképpen kiskorú gyerek. ... Ebben az esetben,:
A Tarlós "szoknyája mögé" rejtőzés bizony az olimpia esetében nagyon is találó. !!!

Ezt meg én linkelem:
www.youtube.com/watch?v=HydCOeQhJUc
Orbán Viktor: “Vert az apám és
mindig volt egy kis skizofrén hajlamom”
süti beállítások módosítása