CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika: "Elengedtem a félelmeimet, féljen az, aki aljas módon manipulálva az embereket próbálja a hatalmat megszerezni, megtartani."

2017. február 25. 05:59 - csú

takacs_monika-1_2.pngVégre! Megjelent a Csepeli (Ál)Hírmondó február 23-i száma. Már vártam, miután Ábel Attila „ELVESSZÜKACSEPELIEKTŐLÉSVISSZAADJUKA CSEPELIEKNEKAMUNKÁSOTTHONT” csepeli biztosa :-), mellesleg (nem is értem hogyan!!!) :-(alpolgármester, pár nappal ezelőtt személyesen fotózta körbe a kulturális központot.

A cikk címe: „Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület” , forrás Csepel.hu az önkormányzat honlapja (érdekesség, hogy még nem lehet rajta megtalálni a cikket)

Megértem én ezt a kirohanást a kormánypárti városvezetéstől, hiszen az elmúlt időszakban annyi maflást kaptak, hogy az amúgy is kusza gondolataikat már agymenésnek is nehéz lenne csúfolni, tényszerű közlésnek meg aztán pláne nem.

Hát ott van a Munkásotthon azt még lehet bombázni…! Csakhogy a jó öreg falakról leperegnek a hazug, aljas vádak. Nem sikerült a csepelieket ellenünk hangolni, hiszen

egyáltalán nem buták és jól látják a kulturális központ helyzetét, tapasztalják, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk a színvonalas működés érdekében.

Pökhendi módon és nagyképűen lenézik és félrevezetik a lakosságot. Nagy hiba ez és vissza fog ütni!
Hét éve, mondom hét éve nem tudnak hozzáférkőzni az alapítványhoz, akkor, amikor mindennel, mindenkivel azt tesznek, amit akarnak és amikor akarják. Igen, ez már csúfosan kellemetlen… de ez van és mindaddig amíg a magyar törvények szerinti döntések lehetővé teszik, ez is marad. Azért visszagondolva az elmúlt évekre őszintén, van köszönni valóm is ennek a „díszes” társaságnak. Teljesen tapasztalatan, naív civilként indultam, de kemény kiképzést kaptam és megtanultam a leckét. Már nem ijedek meg, végzem a dolgom amíg tehetem, nincs fölöttem hatalmuk. Elengedtem a félelmeimet, féljen az, aki aljas módon manipulálva az embereket próbálja a hatalmat megszerezni, megtartani. Na de most nézzük ezt a kis irományt:

Állítás: „Kint omladozó vakolat….. teljesen lepusztult műszaki állapot. Láthatóan nem törődnek Csepel egyik legértékesebb épületének megóvásával, ahol a színháztermet kivéve évtizedek óta nem volt felújítás. Az önkormányzat felújítani – ha hagynák.”

Ezzel szemben: A vakolatot a megváltozott időjárási körülményeket figyelembe véve, saját magunk verettük le ipari alpinistákkal, ahol egy kicsit is balesetveszélyesnek ítéltük, a közlekedő lakosság érdekében (számlával tudjuk bizonyítani). Nyílászáróink valóban régiek és az épület energetikailag nem korszerű, de az intézmény műszaki állapota megfelelő. A színháztermen kívül az elmúlt években saját erőből és pályázati segítséggel felújítottuk a kulturális központ előterének mennyezetét, világítását, aljzatát. A kötelező karbantartási munkálatokat elvégeztük. Nagyobb felújításokat is végeznénk, ha sikerülne forrást találni rá, de ezt folyamatos ellenszélben szinte lehetetlen. Főképpen, mikor egyesek minden befolyásukat latba vetik, hogy pénzügyileg ellehetetlenítsék az intézmény működését.

Állítás: „Visszautasították az önkormányzati támogatást, mivel cserében üvegzsebet kért a kerület vezetése.”

Ezzel szemben: A kerület (kormánypárti) vezetése nem üvegzsebet kért, hanem teljes felügyeletet és irányítást az intézményre, ami alapítvány esetében ellentétes a magyar törvényekkel. Az átláthatóság és az üvegzseb működik, hiszen ezért nem tudják támadni törvényesen az alapítványt, ezért teszik ilyen minősíthetetlen és megtévesztő módon.

Úgy tesznek, mintha a kulturális központ kapcsán kitudja milyen mutyizás folyna… De kérdem én, ki veszi még be ezt a gyenge és beteges vádaskodást? Itt nincsenek nagy pénzek (kicsi is alig), itt nincs mutyi,hogyan is lehetne? A támadások és a bizonytalanság ellenére megfeszített munka, na az van, méghozzá az alapítványi cél érdekében.

Azért ez is érdekes: „A tulajdonjogi helyzetről február végén lesz újabb bírósági döntés.” Hét év alatt nem sikerült megtanulniuk, hogy ez alapítvány és tulajdonjogról nem fog születni döntés, ugyanis lehetetlen, de ebből is látszik, hogy ők csak birtokolni, tulajdonolni akarják, ez a lényeg.

A cikk a továbbiakban is csúsztat az alapító atyákról, hogy az ő akaratuk szerint lesz újból köztulajdonban, de hát pont az alapító atyák rendelkeztek az alapítványi formáról és az nem lesz köztulajdon. Bárhogy dönt a bíróság. Az alapítvány 27 éve vigyáz az ingatlanra, nem idegenítette el, a színháztermet, környezetét és további termeket újított fel és folytatná az ingatlan felújítását, amennyiben partner lenne hozzá az önkormányzat, és a fővárosi önkormányzat úgy, mint 2010 előtt.

Ui.: Ma testületi ülés lesz és nem örülök neki, hogy ezekkel az emberekkel kell együtt dolgoznom, mert hazudnak vagy engedik a hazugságot. Úgy vélem tudatosan, mert személyesen ajánlottam fel Ábel Attilának Csepel fideszes alpolgármesterének, jöjjön el és vizsgálódjon az anyagaink között, hogy megnyugodjon. Nem élt vele. Ez önmagában bizonyíték, hogy csak kívülről akar befelé kiabálni, nem túl egyenes és bátor módon.

Forrás: Takács Mónika Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912287469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.02.25. 21:26:50

Mint minden betegség, a Fidesz is elmúlik egyszer!
Ábel Attilát Németh Szilárd hozta Csepelre, mi tartaná itt, ha végre az SZDSZ sorsára jutna a Fidesz? A többi gombnyomogatót megértem, a pénz miatt (képviselői és tanácsnoki tiszteletdíjak mindenkinek) szavaznak meg mindent szótlanul. Nem értenek semmihez, hogy soha egy kérdés, egy támogató vagy éppen ellenző vélemény?

Majd ha nem lesznek képviselők, tegyenek fel napszemüveget, nehogy beszóljanak nekik az emberek!

Németh Szilárdot nem féltem, lesz ő még más párt tagja, mint ahogy hajdan az SZDSZ-ben vitézkedett! Ajánlottam már neki itt és a Csepelinfóban is, lépjen be a történelembe! Rámenős, céltudatos emberként még többre vihetné, ha elvállalná a magyar Iliescu szerepét, elvégre Orbánt is legkönnyebben a saját pártja tudná megbuktatni!

Kitartást kívánok a Munkásotthon dolgozóinak, remélem 2018/2019 után más szelek fognak fújni! Addig meg mi csepeliek látogassuk a Munkásotthon rendezvényeit, s legalább jegyvásárlással, jó szóval segítsük a munkájukat!

Feleségemmel együtt nagyra becsüljük Nagy Józsefet is, s én személy szerint mindig is kiálltam mellette, amikor a Csepelinfóban érdemtelenül támadták! Ki is vagyok onnan tiltva, mert megírtam a véleményemet a Németh-Borbély-Ábel triumvirátus ténykedéséről.

Tarjányi László 2017.02.25. 21:47:29

Előző hozzászólásomat szokásom szerint beírtam a Csepelinfóba is, noha mindig rendszermoderációra várakozik jelzéssel olvashatatlan marad mások számára az idők végezetéig. Hozzátettem az alábbit, lássa Csepel lakossága milyen vezetői vannak, akik még egy egyszerű csepeli véleményétől is félnek! Aki találkozik velük, ugyan emlegesse már meg nekik a szabad véleménynyilvánítás jogát mint rendszerváltó vívmányt!

csepel.info/?p=57290#comment-296515 “Elmaradt a találkozó: Szabó Szabolcs Szombathelyig futott”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. február 25., szombat - 21:37

Nagyapó/Noé László/ügyeletes ADMIN!
Miből tartana válaszolni az Önt is érintő, előző hozzászólásomra? Vagy marad a további néma gombnyomogatás? Elhatároztam már egyszer, a Kisboldogasszony templomba menet vagy jövet, amikor Ön a feleségével elhalad mellettünk, megszólítom egyszer, katolikus hívőként hogy van lelkiismerete asszisztálni a Fidesz ámokfutásához!
süti beállítások módosítása