CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beindult a Borbély-prés? Mi indokolja a rászoruló csepeliek terheinek újabb növelését? Lesz gombnyomás?

2017. március 30. 05:59 - csú

nyugdijemeles_3.PNGIdei harmadik ülését tarja ma délután öt órától a csepeli önkormányzat képviselő-testülete a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A tanácskozás nyilvános, azon a 14 éven felüli érdeklődők korlátozás nélkül részt vehetnek.

A múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott, s az azóta többször módosított meghívó szerint várhatóan 18 napirendről tárgyalnak a képviselők. 

Az  előterjesztések közül az alábbi, a csepelieket is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan tesszük fel kérdéseinket a mellébeszélés nélküli, konkrét válaszok reményében:

Napirend-tervezet 1. pontja: (69. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 6/2012. (III. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

A rendelettervezetben a polgármester – minden indoklás nélkül –, javaslatot tesz a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális és gyermekjóléti szolgáltatások intézményi térítési díjainak, illetve a szociális szolgáltatások étkezéssel kapcsolatos személyi térítési díjak  emelésére. Ez utóbbi nemcsak az emelés mértéke (4,1-7,6 %), hanem a növekvő infláció miatt is rendkívül érzékenyen érintheti a csepeli igénybe vevőket. Több ezer nehéz sorsú emberről van szó.  Kíváncsian várjuk, választ kapunk-e kérdésünkre: mi indokolja a rászoruló csepeliek terheinek további növelését?

A további napirendek közül három is foglalkozik a Kerületi Rendőrkapitányság anyagi támogatásával. (55., 63., 64. sorszámú előterjesztések) A javaslatok szerint a kerületi rendőrkapitányság 2017. május 1-2018.április 3. közötti egy esztendőre 126 milliót kapna a szabadidőn túli járőri tevékenységért, 1.076.484 forintot költhetne éves szinten jutalmazásra, míg a közelgő Rendőrség Napján 1.586.000 forintot oszthatna ki jutalomként az állomány között. Mindezen feladatok anyagi támogatása nem önkormányzati, hanem állami feladat. Vajon mi indokolja az ilyen mértékű feladat-átvállalást?

Napirend-tervezet 11. pontja: (60. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) 2016. július 28. óta nem lehetett elintézni a Szurkolói Aréna a Csepeli Városgazda Zrt. vagyonkezelésébe kerüljön. Miért ?

2) A 452/2016.(XII.15.) Kt. határozat, amely a Kikötő utcai buszváró megnagyobbításáról vagy kiegészítéséről szólt, eredti végrehajtási határideje január 26. volt. Felelősként a polgármester lett megjelölve. Miért nem hajtotta végre a polgármester a határozatot?

Reméljük, kérdéseinkre választ  kapunk a képviselő-testület mai ülésén

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3512386453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.03.30. 22:11:04

csepel.info/?p=58047#comment-297978
“Egyetlen egy egyetem sem vonhatja ki magát a magyar jogszabályok alól”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. március 30., csütörtök - 21:59

A rohadt nácik a kútadót akarják bevezetni Magyarországon! A rohadt nácik természetesen a fideszes politikusok!
süti beállítások módosítása