CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki tud róla? Csepelen keresünk egy 35 éve elveszett, jó kedvű diákot

2017. május 14. 05:55 - csú

bolondozas_a_jedlikben_1982_bolondballagas.jpgAz utolsó tanítási nap reggelén 1982-ben minden idők legfurcsább csepeli esküvőjét tartották Csepel nagy múltú középiskolájában, a Jedlik Ányos Gimnáziumban. jedlikes_lanyok_1982-bol.jpg 

csepel_biciklik_csepeli_diakokkal_1982.jpgA kicsit sem összeillő, de annál vidámabb pár egyházi és polgári esküvőjét a nyolcvanas évek szocialista eleganciáján messze felülemelkedő, biciklis, szmokingos, nejlonzacskós násznép kísérte:

par_ifju_bolondozva.jpgesketes.jpg

nemeth_szilard_az_oszlopnal_es_vermes_tanar_ur.jpgAz iskola bejáratánál, az egyik oszlopnál feltűnt a legendás Vermes Miklós tanár úr is, aki szelíd derűvel figyelte a vidám diákokat. Tőle nem messze, a másik oszlopnak támaszkodva egy jó kedvű, teleszájjal nevető jedlikes diák. Az egykori szemtanúk szerint állítólag kísértetiesen hasonlít egy mai, folyamatosan dühöngő, fenyegetőző politikusra.  Szembesítés céljából őt keressük! Ki tud róla? Mi lett vele? Mi lett belőle? Állítólag elveszett a mosolya. Gúnyos vagy örjöngő vigyor lett belőle. Miért hagyta, hogy így legyen? 

Miért hagytuk, hogy így legyen?

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium bolondballagásának képei 1982-ből. A fotókat Jávor István készítette.

A többi fotó ITT LÁTHATÓ

Forrás: index.hu és Fortepan.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312503289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása