CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika kéri, hogy a csepeliek adójuk egy százalékával segítsék a Csepeli Munkásotthon működését

2017. május 17. 05:25 - csú

takacs_monika_facebookrol.jpgNagy szüksége van minden forintra a Csepeli Munkásotthonnak a jelenlegi helyzetben. 

Az okokról számos cikk  jelent meg az elmúlt években. Az intézmény vezetője nemrég a 21ora.hu-nak is kifejtette, hogy áll a központ, amióta a Fidesz vette át a 21. kerület vezetését.

Takács Mónika igazgató (képünkön) most levélben emlékeztet:  az önkormányzat támogatása nélkül minden lehetőséget maximálisan ki kell használniuk arra, hogy

a nagy múltú, és országosan elismert központ továbbra is a kultúra és a közművelődés szolgálatában állhasson.

A felhívás arra kéri a kultúra iránt elkötelezett csepelieket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával járuljanak hozzá a központ tevékenységéhez. Mint írja, azért, mert

„alapítványunk pénzügyi helyzetét, munkáját illetve a munkásotthon gazdálkodását nagyon megnehezítette 2011 óta a helyi önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásának teljes hiánya.”

munkasotthon-fej_1.PNGA Munkásotthon a jelentősen lecsökkent támogatások és pályázati lehetőségek ellenére megőrizte az országos elismerést érő kulturális értékeit. Működteti a Csepel Befogadó Színházat, közel 40 ezer kötetes könyvtárt üzemeltet, a „Galéria 21” kiállítóterem, az operett és magyar nóta estek, az összművészeti és néptánc gálák, valamint a könnyű és komolyzenei programok folyamatosan várják a látogatókat.

Takács Mónika megjegyzi még, hogy 2016-ban az előző évi állami pályázaton igényelt összeg kevesebb, mint a felét utalták át az otthonnak. A levélből kiderül, hogy előbb több helyen is hiába próbáltak utána járni, miért történt ez, majd idén év elejére egy jogilag elfogadhatatlan magyarázatot kaptak, ám hiába próbálták tisztázni a helyzetet, folyamatosan falakba ütköztek.

Hogy elkerüljék a köztartozást, többek között csökkentették a dolgozói létszámot, részletfizetési lehetőséget kértek a közműszolgáltatóktól, együttműködési megállapodást kötöttek a Turay Ida Színházzal, új konstrukcióban játsszák a színházi előadásaikat, így az alapítvány minden fizetési kötelezettségének maximálisan eleget tett.

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szakmai munkában visszalépés ne történjen, sikerült megőriznünk közművelődési eredményeinket, ugyanakkor szociálisan továbbra is érzékenyek vagyunk az arra rászoruló emberek felé”

„Kérjük amennyiben lehetőségük van rá, segítsenek eljuttatni üzenetünket a kultúra iránt elkötelezett csepelieknek,  hogy minél többen támogassák adójuk 1 %-val a Csepeli Munkásotthon Kulturális központ működését” – zárja a 21ora.hu-nak írt levelét Takács Mónika.

Az idei felajánlási határidő május 22. hétfő.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1212508709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.05.17. 05:57:40

Sajnos nyugdíjasként csak színházjegy vásárlással tudom támogatni a Munkásotthont. Nagy Józsefet meg mindig tiszteltem, neki jó egészséget kívánok!

Lesz idő, amikor majd az új önkormányzat újra támogatni fogja az Önök a közösségért és a magyar kultúráért végzett áldozatos munkájukat!

T. Mónika 2017.05.17. 10:22:51

@Tarjányi László: Kedves Tarjányi Úr!
Köszönjük megtisztelő, elismerő és támogató szavait. Elkötelezetten folytatjuk munkánkat, hiszen ez a hivatásunk és reméljük, hogy jókívánsága valósággá válik!
süti beállítások módosítása