CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mészáros Lőrinc a Csepeli Hírmondót még nem vette meg, de a lapigazgató eltűnt

2017. június 06. 05:52 - csú

kidobol-2_17.jpgAmi a Csepeli Hírmondó (CSH) június 1-én megjelent 11. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

Szentesi Zöldi László lapigazgató minden előzetes információ nélkül kimaradt a lapból. A véleményünk: felháborító, hogy a kiadó vezetője (Vida István)és felettese (Ábel Attila alpolgármester) arra sem méltatja az olvasókat, a csepelieket, hogy erről tájékoztassa őket, vagyis azokat, akinek a pénzén egymást szórakoztatják kisded játékaikkal.

Lapigazgatók mennek, jönnek, a gázszerelőből lett milliárdos, bankvezér és Mészáros Lőrinc médiamogul birodalma meg egyre nő. No, egyelőre még nem vette meg a Csepeli Hírmondót, de sosem lehet tudni ebben az illiberális világban. A Magyar Demokratától kölcsönkért/átvezényelt lapigazgató (az olvasóra bízzuk a választást), Szentesi Zöldi László mindenesetre eltűnt az impresszumból. Hogy miért, az titok. Rosszul

dolgozott, nem szolgálta ki eléggé a Fideszt, a választások közeledtével új „szakembert” akarnak a lap vezetésével megbízni, a lapigazgatót meg új helyre vezényelte a Fidesz médiafőnöke, vagy Szentesi egyszerűen csak megunta a helyi lap belterjességét, esetleg kevesellte a másodállásért kapott anyagiakat? Nem tudjuk.  A Borbély-Ábel-Vida trió pedig nem szól egy szót sem, agy szabad teret ad a találgatásoknak.

Csepelen azonban még maradt biztos pont: Németh Szilárd hatalma. Érezhető ez ebben a számban is. Németh Szilárdról, a migránsozásról, az ellenzék lejáratási szándékáról szól ismét a CSH. Érthető, hogy nem volt hely annak közlésére, miért távozott az ellenzéket rendre kioktató lapigazgató. Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Ülésezett a képviselő-testület

A május 25-i képviselő-testület 29 napirendjéből 9-ről kaphattunk felületes tájékoztatást. Nem ismerhetik meg a csepeliek, hogy miért vonta vissza a polgármester a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló rendelet megalkotását javasló tervezetet, de azt sem, hogyan módosította a testület korábbi vagyonrendeletét, illetve hogy miért alkotott a testület új rendeletet a közszolgálati tisztviselők napjáról.

Ismeretlen okok miatt elhallgatják, hogy a Szent Imre tér közelében lévő két ingatlan – parkolók céljára – történő ingyenes tulajdonba vételéről, a Napközis Tábor és a Rákóczi Kert fejlesztésével kapcsolatos együttműködési megállapodások módosításáról, kültéri kerékpár pumpa felállításáról, a csepeli rendőrkapitányság centenáriumi ünnepi programjának támogatásáról is döntöttek a képviselők.

Újabb 25 millió forintos támogatásban részesült a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, s a testület támogatta a Jahn Ferenc Kórház közalkalmazottinak jutalmazását. Nem vitatva a javaslat jogosultságát, egyetértve a közalkalmazottak jutalmazásának támogatásával, az alábbi cikkekkel emlékeztetjük az olvasókat a kórház munkájával kapcsolatos negatív tapasztalatokra, amelyek az elmúlt időszakban komolyan foglalkoztatták a csepelieket is és rámutatnak a magyar egészségügy elfogadhatatlan állapotára.

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koraszulott-osztaly-mellett-hevert-napokig-a-holttest/dfcc23s

http://24.hu/belfold/2016/11/29/szennybe-es-ganajba-rohad-bele-a-del-pesti-korhaz/

http://csepeliek.blog.hu/2017/06/02/a_del-pesti_korhaz_elott_hagytak_cserben_az_epilepszias_terhes_not

Arra viszont nem készült előterjesztés, hogyan kívánják jutalmazni a csepeli SZTK közalkalmazottjait.

Külön érdemes azon is elgondolkodni, miért nem kaphattak tájékoztatást a csepeliek a Csepeli Városgazda Zrt követeléskezelési tevékenységéről. Talán azért, mert kényelmetlen lenne beismerni a rezsicsökkentés sikertelenségét, (http://csepeliek.blog.hu/2017/05/27/fideszes_rezsikudarc)   

azt pl., hogy 2016-ban itt is növekedtek a távhődíjak hátralékai, elérték a 240 mFt-ot, a lakbérek elmaradása pedig már meghaladja a 266 mFt-ot. A legbeszédesebb azonban, hogy, hogy 2010-hez képest az önkormányzat bevételeinek hátralékai 2016-ra közel 193 %-ra emelkedtek, s meghaladták az ezer millió forintot!! Közben folyik a sikerpropaganda a rezsicsökkentés óriási eredményeiről. (Lásd továbbá blogunk alábbi, az országos áramszámlával kapcsolatos cikkét: http://21ora.hu/2017/05/26/milliardos-lesz-nemeth-szilard/

2) Ingyen épül a csepelieknek többfunkciós sportcsarnok

A lap természetesen elhallgatja, hogy a Csepelen megbukott, majd a Magyar Birkózó Szövetség elnökévé, a Fidesz alelnökévé előléptetett Németh Szilárd csepeli birkózócsarnokának ügye országos botrány lett. A birkózócsarnok botránya a május 25-i képviselő-testületi ülésen robbant ki. Takács Krisztián szocialista képviselő hozzászólása indította el a lavinát. http://21ora.hu/2017/05/26/milliardos-lesz-nemeth-szilard/   

Ezt követően blogunk több cikkben is foglalkozott a témával:

http://csepeliek.blog.hu/2017/05/29/_vege_van_sziszi_mindent_tudunk_rolad_hekkerek_uzentek_nemeth_szilardnak

http://csepeliek.blog.hu/2017/05/31/az_mszp_es_az_lmp_is_feljelentest_tesz_nemeth_szilard_alapitvanya_ugyeben

http://csepeliek.blog.hu/2017/06/02/mit_muvelt_csepellel_borbely_lenard_nemeth_szilard_es_abel_attila_egy_het_alatt

A cikk néhány mondatával kapcsolatban azonban van néhány megjegyzésünk. Azt írja Takó Szabolcs, hogy az „ellenzék a csepeli útépítésekre kapott 500 milliós támogatás ellen szavazott”. Hazugság! Az ellenzék a Metrans Kft tervezett beruházásával összefüggésben a kerület közlekedési gondjainak növelése ellen szavazott. Azt pedig, hogy kétszintes többfunkciós birkózócsarnok a hozzá kapcsolódó parkolókkal, a feljebb megépítésre kerülő étteremmel, vendégházzal, és parkoló rendszerrel fog nagyobb gondot okozni a Hollandi úton élőknek, vagy oda tervezett lakótömb, az élet fogja eldönteni.

Takó úr azt is elhallgatta, hogy a tiltakozás, többek között azért tört ki, mert a birkózócsarnok felépítéshez jóváhagyott kétmilliárdos állami támogatást kapott alapítvány székhelye Németh Szilárd csepeli, Sügér utcai lakása lett. Ennek elhallgatása annak bizonyítéka is lehet, hogy a fejlesztés ilyen megoldása – minimum ‑ komoly, Németh Szilárd által fel sem fogott etikai problémákat vet fel. Csak egy a sok közül, hogy mindez a Csepel SC Alapítvány területén is megvalósítható lett volna, ha Borbély úr komolyan veszi saját választási ígéretét: „Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatón rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét.”

3) Gépekkel együtt újul meg a tüdőgondozó

Az országos botrányt kiváltó második csepeli ügy a kerületben működő tüdőgondozó elfogadhatatlan állapota. A megoldásra két és fél éve a polgármester választási ígéretet tett. Nem lett belőle semmi, s igencsak kétséges, hogy „néhány hónapon belül” rendezhető lesz a helyzet. Félő, hogy az egészségügy egyre csökkenő állami támogatása azt fogja eredményezni, hogy az új berendezés a Jahn Ferenc Kórházba kerül, s emiatt is utazhatnak majd a csepeliek, a valamikor felújításra kerülő Gubacsi hídon. Lásd továbbá az alábbi linken elérhető cikket:  http://24.hu/belfold/2017/05/29/rohad-a-csepeli-tudogondozo/

4) A 218-as költségvetés a biztonság és a fejlődés költségvetése lesz

    Párizsban megvalósult Szabó Szabolcs álma 

    Fidesz: elképesztő, hogy terrorista migránst véd az Európai Parlament

    „A kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak – Rogán Antal Csepelen

A kormányt, a Fideszt és Németh Szilárdot dicsőítő cikkek politikai megrendelést sejtetnek, s a Csepeli Hírmondó önkormányzati, közéleti lapból pártlappá való tudatos átszervezésének utóbbi években egyre szaporodó jelei is ezt erősítik. Akár a kormánytámogatott, illetve most már Mészáros Lőrinc médiacézár tulajdonába tartozó Magyar Időket vagy a pestisrácok.hu-t olvasnánk. Ugyanaz az egyoldalúság, ellenségképzés, az ellenzék tudatos lejáratási szándéka üt át, az emberek, a másképp gondolkodók véleményének meghamisításával, lenézésével párosítva. A CSH-tulajdonos önkormányzati vezetés sajtóhoz való hozzáállását igazolja Rogán csepeli látogatásának hazai visszhangja, (https://www.youtube.com/watch?v=sT043A6CxiQ&feature=youtu.be ),

http://sztarklikk.hu/kozelet/elmebaj-rogan-nyilatkozata-kozben-provokatorokra-vadaszott-a-fideszes-alpolgarmester-video/324610/     

ami bizonyítja: a Fidesz-gyűlések a párttagok, illetve a hithű szimpatizánsok egyben tartását szolgálja. A Sügér utcából irányítva, Németh Szilárd választási küzdelmét erősítve. Ha komolyan vesszük egyik nyelvtanilag hibás mondatát, miszerint „A magyar gazdaság 2018-ban már hatodik éve nő.”, akkor a cikkekből kiderül: jövőre már a paradicsomban leszünk.   

*****

További kimaradt események:

Május:

Sokan búcsúztatták a csepeli temetőben Tóth Endrét, a Csepeli Birkózó Club volt elnökét, aki a Csepeli Városgazda elődjétől, a CSEVAK-ból vonult nyugdíjba.

20.

Személyautóval ütközött a HÉV a Szent Imre térnél. Személyi sérülés nem történt.

21.

Fűnyírás közben egy holttestre bukkantak a II. Rákóczi Ferenc út és a Nap utca közötti füves területen.

26.

Két szeméttároló gyulladt ki egymás után Csepelen, átmenetileg 140 embernek kellett elhagynia otthonát éjszaka. A gyújtogatás okozta füst miatt egy várandós kismamát korházba kellett szállítani.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán tavaly, június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> A lapigazgató most sem válaszol a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

Ami már több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Szentesi úr, immár 70. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” című cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét firtatja. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712563977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása