CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma délután tüntetés és nyilvános fórum lesz a Március 15. téren

2017. június 18. 02:55 - csú

osszefogas-szeles.PNG„Léptéket váltanak a tüntetések. A rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át” – hirdetik a vasárnapi tüntetés szervezői az esemény Facebook-oldalán, ahol eddig 3400-an jeleztek vissza. A Március 15. térre tervezett megmozdulást az eddigi nagyobb tüntetésekért felelős csoportok szervezik. Mint írják: „Megteremtjük a hiteles alternatív nyilvánosságot. Újjászervezzük az érdekérvényesítés jelenlegi formáit. A kiszolgáltatottság ellen küzdőket összekötjük, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a társadalmi egyenlőségért.”

A 17 óra 30 perckor kezdődő tüntetésen

fellép Jordán Adél és a Puszi együttes, majd beszédet mond Horgas Péter, Vágó Gábor, Varga Andrea és Tarnay Kristóf Ábel. Ami igazán különleges a korábbi megmozdulásokhoz képest, az a szónoklatok utáni fórumozás lesz, ahol akciócsoportokat alakítanak ki, és a tüntetők is hozzászólhatnak a témákhoz. Beszélgetnek majd a választási rendszerről, az új nyilvánosság kialakításáról, a valódi érdekképviselet formáiról és arról, hogy miként lehetne megfékezni a kiszolgáltatottak ellen irányuló politikát. (mancs.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312603263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása