CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd írja: "Legfinomabb a vele együtt főtt fejhús, agyvelő és szem"

2017. június 25. 03:45 - csú

nemeth_szilard_meretes_igerettel.PNG

Végy egy jókora birkát...

Váratlan gasztronómiai vallomás címmel Fábián Tamás osztotta meg legfrissebb tapasztalatát az Indexen, amelyet Németh Szilárd Facebook bejegyzésébőlől szerzett.

Németh Szilárd, rezsibiztos, Fidesz-alelnök. A politikus az utóbbi időben váratlan, már-már meghökkentő tartalmakkal bombázza az internetet, gondoljunk csak a macskabaglyok bagzása által ihletett egypercesére, vagy a Simicska Gyulát bemutató kis montázsára

Ezen a tikkadt nyári napon ismét figyelemre méltó poszttal örvendeztette meg a követőit, ezúttal arról számolt be,

hogyan szereti a birkapörköltet. 

Németh vallomásának apropója, hogy tegnap tartották a XIX. Karcagi Birkapörkölt Fesztivált, ezúttal nélküle. "Sajnos nem tudok elmenni, ilyen eddig talán egyszer fordult elő velem" - írta kissé melankólikusan a Fidesz-alelnök. Ezek szerint a rezsibiztos ősfesztiválozónak számít Karcagon, vitán felül áll, hogy fontos neki ez az esemény. 

Az írás folytatásában a politikus gasztrotörténeti- és elméleti szempontból mutatja a karcagi birkapörköltet, mély és letisztult szakértelemmel. "Ez az állat húsának eleinte víz hozzáadása nélküli pörkölését, szinte sütését és az előzetesen megperzselt fejjel, körmökkel, valamint a pacallal és belsőségekkel történő együtt-főzését jelenti" - húzta alá, hogy mitől számít karcaginak a birkapörkölt. 

A politikus arra is kitért, hogy hagyományosan milyen fűszereket használnak a pörkölthöz, és hogy mekkora lábasban szokás főzni. Zárásképpen, amolyan jutalomfalatként, megosztott egy kulisszatitkot is az ízléséről és a főzési technikájáról: 

Bevallom, én fokhagymát és borsot is szoktam belefőzni. Legfinomabb a vele együtt főtt fejhús, agyvelő és szem.

Bon appétit! Vagy, ha így jobban tetszik: jó étvágyat! Tessék választani!

Forrás: Fábián Tamás (index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912618297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása