CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila: "Tudtuk, hogy jók vagyunk – de hogy ennyire, már túlzásnak tűnt"

2017. június 29. 05:59 - csú

Ábel sapkában-333_1.pngTegnap késő este Facebook oldalunkon közöltük a hírt, amely szerint pénzügyi vizsgálatot rendelt el a csepeli polgármesteri hivatalban a polgármester. Feltettük a kérdést: "Saját bőrét menti Borbély Lénárd?" Németh Szilárd utódja még hallgat, de - miként az egyik olvasónk írja - a folytonosságot képviselő Ábel Attila alpolgármester már szerda éjjel fél 11-kor megkezdte a szerecsenmosdatást. Egyelőre nem a hivatalos szócsőben, a csepel.hu -n, hanem a csepel.info nevű fideszes blogon.

Ábel Attila gyöngyszemet alkotott. Nem leszünk önzők, megosztjuk, amit kaptunk, még kérdéseket sem teszünk fel, most még a véleményünket is megtartjuk magunknak. Sőt: a gyöngyszem címét is tőle vettük át, mert a jót nem lehet jobbá tenni. Jóvá tenni valója majd Ábelnek és társainak lesz, de az még odébb van, az alibije viszont itt fekszik előttünk. Ábel Attila, mint az írása ugyanis a szó szoros értelmében magáért (és persze Borbély Lénárdért) beszél. Ékesszólóan így mosakszik, így keni másra a felelősséget:

"Hét éve folyamatosan javul a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete. 2010 októberében még katasztrofális volt. Tízmilliárdos vagyonvesztés mellett akkor a csőd szélén állt Csepel. Ahhoz képest most kétmilliárd a tartalék, ami 5,8 milliárd forintos javulás 2010-hez képest. Az elmúlt hónapokban azonban olyan pénzügyi adatok jöttek, amik egészen hihetetlen teljesítményre utaltak. Tudtuk, hogy “jók vagyunk”, de hogy ennyire, már túlzásnak tűnt.

Emlékszem, többször rá kellett kérdezni, hogy biztos-e az összeg. Meg arra is, hogy honnan jött a plusz pénz. Nehéz volt megmondani. Mindenben jobbak voltak az eredmények, mint korábban. Annyi városfejlesztési projektünk van például egyszerre, hogy fejből fel se tudjuk sorolni. Egy hosszú listán kell számon tartani. Az eredmények tehát furcsán jók voltak, de átmentek a politikai ellenőrzésen is. A mindig ellenzéki – most MSZP-s – vezetésű Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság nem vett észre problémát. Ebben a bizottságban van az elnöklő szocialista Dobák István mellett Szenteczky János, az MSZP vezetője és Borka-Szász Tamás DK-s politikus is. Miután pedig többszörösen biztosítottak bennünket arról, hogy az eredmények ilyen jók, annyiban hagytuk. Megjegyzem, a testületi ülésen Borka-Szász Tamás volt az egyetlen, aki pénzügyi hibaként beszélt a pénzügyi hibáról.

Nem állítom, hogy heuréka pillanatot éltünk meg ezek után, amikor kiderült, hogy egy kétmilliárdos elszámolás volt a túlzottan jó számok mögött. Nagyon sajnáltam a pénzügyes hölgyet, aki a hibát vétette, majd észrevette, és aki fel is ajánlotta a felmondását. Amit el kellett fogadnunk. A hölgy nem most kezdte a szakmát. Keményen dolgozott, komoly tapasztalt állt a háta mögött, és most egy ilyen hibát vétett mégis. Ezt a lelki terhet gondolom egy egész életen át viselni fogja. Mi pedig a következő napokban – gondolom – ismét megtapasztaljuk, hogy a pártsajtó tojik a valóságra. Ha csak az IKEA-ba átment nővérkék kamuhírét nézzük (összesen nulla nővér ment át az áruházba dolgozni, miközben azt állították, hogy egy egész kórházi osztályt kellett emiatt bezárni), láthatjuk, hogy semmilyen erkölcsi gát sincs, amit át ne lépnének.

Akik pedig a politikai oldalról végezték az ellenőrzést, és nem vették észre a hibát, most szintén nagy sivalkodásba kezdhetnek majd. Ők a következő tényeket fogják elhallgatni:

1. Pénzügyi kimutatási hiba volt: ez az összeg addig sem létezett, amíg “papíron” ott volt.
2. Az vette észre és az javította, aki elkövette. Aztán felajánlotta a felmondását, a polgármester pedig ezt elfogadta.
3. 5,8 milliárd forinttal javult az önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta.
4. Így is 2 milliárd forint a kerület tartaléka.
5. Semmilyen tervezett fejlesztést sem kell leállítani.
6. Még plusz fejlesztéseket is el lehet indítani a 2 milliárd forint értékben."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3112627157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása