CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli tüdőszűrővel a botrányos kezelés után? Az SZTK-ba teszik át a radiológiára?

2017. július 14. 05:59 - csú

Kérdéseink a ma este hat órakor kezdődő rendkívüli képviselő-testületi ülésre

sztk-ok_4.PNGBorbély Lénárd csepeli polgármester korábbi nyilatkozata szerint szakmailag indokolt a szűrési és a gondozási feladatok elkülönítése. Korábban miért nem tettek ennek érdekében lépéseket, illetve akkor most miért költöztetik be az SZTK-ba a tüdőszűrést? Ott nem indokolt a más betegektől való elkülönítés?

Ma, délután 18 órakor, egy hónap alatt immár harmadszor, rendkívüli ülést tart az önkormányzat képviselő-testülete. A szerdán délután közzétett meghívó szerint három napirendet javasol a polgármester: a kerületi rendőrkapitány véglegesítésével kapcsolatos testületi vélemény kialakításához, a tüdőgondozó felújításához, illetve az egyik olimpikon világbajnoki felkészülésének támogatásához kéri a testület véleményét.

A képviselő-testület napirendjei közül most a tüdőgondozó felújításával kapcsolatos javaslathoz teszünk fel kérdéseket, remélve, hogy az ülésen a válaszok is elhangzanak:

Napirend-tervezet 2. pontja: (176. sz. előterjesztés)

Javaslat a 1211 Budapest, Vermes Miklós u. 12. sz. alatt „egykori Szülőotthon” épületének átvételére és egészségügyi közfeladat céljára történő hasznosítására, valamint a Tüdőgondozó Intézet felújításra, akadálymentesítésre és a Tüdőszűrő áthelyezésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Rétvári Bence EMMI államtitkár szerint

(http://csepelhirek.blog.hu/2017/06/19/az_allamtitkar_irasos_valasza_lebuktatta_a_csepeli_onkormanyzatot_ordas_nagyot_hazudott_a_csepeli_va) 2004 óta a kerületi önkormányzat feladata és kötelessége a kerületi tüdőgondozóval kapcsolatos valamennyi feladat ellátása. Miért nem tették rendbe az eltelt hét év alatt a tüdőgondozó helyiségeit és miért nem újították fel az elavult műszereket?

2) A június 1-én megjelent Csepeli Hírmondóban, a tüdőgondozóban uralkodó áldatlan állapotok miatt kirobbant botrányt követően azt olvashattuk, hogy „néhány hónapon belül az új tüdőszűrő berendezéssel együtt újul meg a tüdőgondozó”. Most az javasolja a polgármester, hogy a tüdőszűrést az SZTK épületébe költöztetik, a radiológiai osztály fogja elvégezni a tüdőszűrést, az épületrészt meg teljesen felújítják. Most melyik az igaz?

3) Borbély úr szerint szakmailag indokolt a szűrési és a gondozási feladatok elkülönítése. Korábban miért nem tettek ennek érdekében lépéseket, illetve akkor most miért költöztetik be az SZTK-ba a tüdőszűrést? Ott nem indokolt a más betegektől való elkülönítés?

4) A polgármesteri javaslat szerint meg kellene szerezni a Kiss János altábornagy utcai épület, a volt szülőotthon egészét, s ott egészségügyi szolgáltatásokat kellene folytatni. Eddig, hét év alatt, közel 400 milliót kivontak Csepelen az SZTK önkormányzati támogatásából – valószínűleg ezért nem jutott egy fillér sem a tüdőgondozó épületrészének felújítására. Miből fedezik majd az épület fenntartásához és a szolgáltatások személyi és technikai feltételeinek folyamatos biztosításához szükséges százmilliókat?

Várjuk a témával kapcsolatos képviselői véleményeket, javaslatokat, illetve a polgármester úr konkrét válaszait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712662115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása