CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh és Borbély szétverte a csepeli kultúrát! De ki az igazi bűnös?

2017. augusztus 09. 05:59 - csú

orban_es_nemeth_1.pngKét arc, egy cél: a hatalom, bármi áron. A Csepeli Munkásotthon ellenáll a tébolynak. Csepeliek! Segítsünk a Munkásotthonnak!

Ilyen mélyre még nem süllyedt a magyar kultúra irányítása. Példámat sajnos Csepel, a csepeli kulturális intézményrendszer 2010-ben kezdődött szétverése adja. A kultúrától, „az útjában álló, életüket már elrontó” közművelődési szakemberektől mára már messze álló (sokak szerint sosem közelálló), Németh Szilárd volt a folyamat elindítója.

Németh, akin már sokszor a fél ország röhög, polgármesteri megválasztását követő napokban megszüntette a 65 éves múlttal rendelkező Csepel újságot, később felszámolta a CSEPP TV-t, majd nekiment a Csepeli Művelődési Központnak. Szélnek eresztette a közművelődési szakembereket, s gazdasági társaságoknak adta ki az épületek működtetését és a szakmát. Idén végül az országosan is elismert, majdnem egyedülálló, Nagy Imre Általános Művelődési Központot is felszámolták. Igaz, ezt már Borbély Lénárd, a kinevezett utód hajtotta végre.

A legnagyobb falat a Csepeli Munkásotthon volt. Németh úr, még 2010-es megválasztását követően,

leállította az intézmény önkormányzati támogatását. Durva, nagyképű polgármesteri kirohanásai, kommunistázása, offshorozása, majd az intézmény ellehetetlenítését célzó lépései azonban nem vezettek eredményre. Nem tudta bekebelezni a művelődési házat. Ekkor törvénymódosítással próbált érvényt szerezni tervei megvalósításának. Ez sem vált be. Kiderült, a király meztelen, a hiányosságoktól hemzsegő törvény végrehajtásának jogi feltételei nem lettek végig gondolva. A bírósági csatározásokat is elvesztette. Nem maradt más lehetősége: anyagilag próbálja térdre kényszeríteni az intézményt. Támogatja ebben Borbély Lénárd polgármester is, aki választási ígéretei ellenére évek óta egy fillért sem ad a Csepeli Munkásotthonnak.

Elérték, hogy a kultúrház idén nem kapta meg a törvény szerint is jogos állami támogatást. A részletes indoklást firtató intézményvezetői levélre a kultúráért felelős államtitkár úr nem mert válaszolni.

http://21ora.hu/2017/08/07/tisztessegesen-megindokolni-sem-birta-az-allamtitkarsag-miert-nullaztak-le-a-munkasotthon-tamogatasat/

A helyettes államtitkár sem. Kiadták az illetékes főosztályvezetőnek, aki helyett végül valaki aláfirkantotta az olvashatatlan nevét. Rákent mindent a Területi Művelődési Intézmények Egyesületének (TEMI) szakmai elnökségére. Tette ezt annak ellenére, hogy a TEMI korábban „többször is világossá tette (igaz nem nyilvánosan, a szerző megjegyzése), hogy a Munkásotthon szakmailag az egyik legkiválóbb közművelődési ház az országban”.

Mindez a pártpolitikát nyíltan kiszolgáló kulturális állami irányítás közreműködésével történik. A kulturális tárca urai és hölgyei, adott esetben, csak bábok,Németh Szilárd kezében.

Nem akarom a TEMI elnökségén elverni a port, bár évek óta gyáván asszisztáltak a folyamathoz. Még mindig jobb – gondolhatták ugyanis az elnökség tagjai, ha a Csepeli Munkásotthon marad állami támogatás nélkül, mint a saját kultúrházuk. Egyikük sem vállalta, vállalja fel a nyilvános kiállást, vitát a valódi értékek védelme és támogatása mellett.

Az igazi bűnös, az Orbán által vezérelt Nemzeti Együttműködés Rendszere, amely a Kedves Vezető hatalmának megtartása érdekében, maga alá gyűri a társadalom egészét. A kultúra ebben a rendszerben huszadrangú kérdés. Az olyanok meg, mint Németh Szilárd, aki most kiélheti hatalommániáját, csak Orbán gyenge kreatúrája, aki Orbánnal együtt bukik. Bár lehet, hogy előbb. Ma már ugyanis többet árt Orbánnak, mint használ.

Mi lesz a Csepeli Munkásotthonnal? Ismét, mint ahogy annyiszor a történelemben, a csepeliek anyagi összefogására van szükség. Mentsük meg a Munkásotthont!

http://csepeliek.blog.hu/2017/07/04/csepeliek_az_orban-kormany_es_helytartoi_mar_halalra_iteltek_mi_mentsuk_meg_a_munkasotthont

V O X 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2712729074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.08.10. 21:57:55

csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/10396-50-eve-epult-kiralyerdo-temploma
www.facebook.com/csepel.ujsag/
László Tarjányi "A képviselő - aki maga is ebben a templomban volt első áldozó, itt bérmálkozott, ministrált " Németh Szilárd még az átkosban ministrált, akkor még rendes gyerek lehetett. Még nem érintette meg a karrier lehetősége, kilátása sem volt, vágyai a képesítésnélküli napközis nevelőségig szárnyalhattak. Aztán jött a "rendszerváltás", belépett a csepeli SZDSZ-be, de sajna ő képzetlensége helyett Lotz Károly lett képviselő, aki ugye az ENSZ-nek is volt szakértője. Sebaj, karriert ugyan nem csinált, de vagy úgy született, vagy valahol rá ragadt egy nagy csomó gátlástalanság, némi politikai visszavonultság után átlépett a helyi Fideszbe. Apropó, közben iskolaigazgató is lett, de sajnos arról sohasem nyilatkozott, miért nevezte ki erre a pozícióra Tóth Mihály szocialista csepeli polgármester! Nem magyarázat erre az hogy évekkel később egy gyékényen árulta Tóth Mihállyal a Wallisnak Észak-Csepelt (Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés, 2000. november 7. (SIC!))! No, a mi Szilárdunk nem öregedett meg az SZDSZ-ben, mert nem adtak neki szabad jelzést felfelé! A Fideszbe bevették a KAKUKKTOJÁST, sőt 1998 őszén még egyszerű önkormányzati képviselő is lehetett! Hát a mi kakukktojásunk ezzel nem elégedett meg, beléptetett 17 új tagot, s azokkal leszavaztatta a helyi szervezet elnökségéből Tóth Jánost, ő ma a KLIK keserű kenyerét eszi, s szolgál villámhárítóként a tanulók és szülők felé! Ahogy előbb írtam, Németh Szilárd összebútorozott Tóth Mihállyal, nem csak a Wallis-ügyletben, sporttanácsnokként is szolgált, erősítendő a családi kasszát! Kedvenc kakukktojásunk új életre kelt, hála Kövér Lászlónak, lassan bejutott a Fidesz belső hatalmi magjába, ahol ráosztották a politikai előkóstoló (Copyrigth Tarjányi László) szerepét. Ő a kijelölt személy elvinni a balhét az általa bejelentett intézkedésekért, ha azok rosszul sülnének el! Még se lehet, hogy a Kedves Vezető (Orbán) népszerűsége csökkenjen valamely politikai baklövés miatt! Ami a képen szereplő egyházi személyeket illeti, ők csak megadják a császárnak azt ami a császáré, s Istennek azt ami az Istené! Bármely más beállítottságú helyi vezetővel együtt ünnepeltek volna, ez nem ad legitimitást az országfosztogató Orbán-rezsimnek! Kérdés az, Csepel megválasztott polgármestere vajon miért küldött maga helyett egy senki által helyileg meg nem választott, Orbán kegyéből listán mandátumot szerzett képviselőt? Hogy Borbély netán nem hívő, attól még megjelenhetett volna a csepeliek nevében! Németh sem az, hiába katolikus, leginkább magában hisz! "Ne azt nézzék hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek! Orbán" Németh ténykedését is ez szerint kell megítélni! Meg az Orbán-Habony-Vajna-Mészáros-Garancsi-Rogán-Matolcsy klán ténykedését is! Heten, mint a gonoszok! Sorrend ízlés szerint változtatható!
süti beállítások módosítása