CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Százmillióval többe kerül a Csepeli és a Ráckevei HÉV körüli felhajtás

2017. augusztus 23. 05:55 - csú

lovasut_lakotelepi_hatterrel-retusalva_3.pngTizenöt százalékos drágulás, pedig még egy követ sem mozdítottak  meg: most 748 millió forint az összeg, de eredetileg nem ennyire gondoltak.

Július közepén, a szerződés alapján írtuk meg, hogy 748 millió forintért tervezik meg, hogy hozhatnák be a fővárosba a H6-os és H7-es HÉV-et. A feladatot a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft.-ből, az UTIBER Közúti Beruházó Kft.-ből, a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt.-ből és az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt.ből álló HÁHATHÁHÉT Konzorcium végzi el. Most kiderült, a

projektet eredetileg olcsóbban akarták megvalósítani.

Az EU-s közbeszerzési értesítőbe felkerült hirdetményben ugyanis az szerepel, hogy a megrendelő NIF Zrt. első szándékból 650 millió forintot tervezett volna adni a kivitelezőknek.

A munka tehát nem hogy az első kapavágás, de már az első homlokráncolás előtt 15 százalékkal drágult meg.

mfor.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712709660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása