CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Havonta ezer család veszti el a lakását

2017. szeptember 06. 03:21 - csú

kilakoltatas_1.jpegA MNB friss statisztikái alapján idén a második negyedévben 2947 család veszítette el lakásának a tulajdonjogát, de 1763 család a Nemzeti Eszközkezelő segítségével megoldást talált a helyzetre, és az otthonában maradhatott. Az adatokból az is kiderül, hogy mostanában nagyjából havi 1000 család veszti el a lakását. 

A 2947 lakásból

  • 344-et a még korábban kvóta alapján árvereztek el a bankok,
  • 241 árverezését ezen a kvótán kívül végezték el, hiszen ma már

    semmi sem tiltja számukra ezt,
  • 1763 lakás a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonába került át, így ezeket tovább bérelhetik lakóik.
  • 599 lakást pedig maguk az adósok adtak el.

A cikk szerint összesen még mindig 100 ezer körül lehet  a bankoknak 90 napon túli késedelemmel tartozó jelzáloghitelesek száma, bár erre nincsenek pontos adatok. A friss adatok alapján a végrehajtási törvény legutóbbi szigorítása, ami egy éven keresztül nem engedi a becsérték alatt elárverezni az ingatlanokat, egyelőre nem hozott visszaesést a banki árverések számában, sőt még nőtt is az árverések száma.

Forrás: portfolio.hu és index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8412806522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása