CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fogós kérdések a csepeli gyermekfogászatról, egészségügyről, az eltitkolt kiadásokról, a lefújt beruházásokról

2017. szeptember 28. 05:59 - csú

gyerekfogaszat.jpgIdei 12. ülését tartja ma délután öt órától a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Ez most „rendes” ülés, szemben az előző hat alkalommal, amikor is rendkívüli ülést hívott össze a polgármester. A szeptember 22-én nyilvánosságra hozott meghívó többszöri módosítását követően, várhatóan 18 javaslat kerül megtárgyalásra, ebből 3 zárt ülés keretei között. https://csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/10509-2017-09-28-kepviselo-testuleti-ules

Az utolsó pillanatokban, két napja, került fel a napirendre egy több mint 75 oldalas(!) előterjesztés, az önkormányzat és hivatala, a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatainak módosítása, amelynek szükségességére a – jogszerű működés érdekében –, a Főváros Kormányhivatala vezetője hívta fel a kerület jegyzőjének figyelmét. A kormányhivatal vezetőjének levele július 6-án(!) készült, a testület tagjainak pedig mindössze két napja maradt a két és fél hónapig készült válasz véleményezésére. Kérdés helyett egy megjegyzés: szerintünk nem érdekli az önkormányzat vezetését a testület tagjainak véleménye.

További,  kérdéseink, remélve, hogy a testületi ülésen válaszokat is kapunk a csepelieket is érdeklő felvetésekre:

Napirend-tervezet 1. pontja: (188. sz. előterjesztés)

Javaslat dr. Csegedi-Vajda Eszter praxisjogáról történő lemondásának elfogadására és a praxis betöltéséhez szükséges intézkedések megtételére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A fogorvosnő az év elején szerezte meg a praxisjogot. Július 10-én már levélben jelzi, el akarja adni a praxisjogot. Mi történt öt hónap alatt, amiért a fogorvosnő visszaadja a praxist?

2) Miért nem lehet eladni egy gyermekfogorvosi praxist Csepelen?

3) A fogorvosnő praxisról való lemondása a csepeli egészségügy egyre növekvő gondjainak újabb bizonyítéka is. Mit kíván tenni az önkormányzat vezetése az egészségügy helyzetének javítása érdekében?  

Napirend-tervezet 2. pontja: (200. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 25/2014. (XI.28.) önkormányzati rendeletének módosítására és Javaslat Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal fő szervezeti és működési irányait meghatározó döntés meghozatalára

Előterjesztő: dr. Szeles Gábor jegyző

Kérdésünk: júniusban kiderült, hogy az idei költségvetésben 2 milliárd forinttal több maradvány került elszámolásra a ténylegesnél, ami a belső ellenőrzés hiányát is jelezte. Mit tett az önkormányzati vezetése azóta a hivatal 2010 óta hiányzó belső ellenőrzési csoportjának létrehozása érdekében?

Napirend-tervezet 4. pontja: (194. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 6/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A költségvetés számait tartalmazó mellékletekből kiderült, hogy több beruházásra, felújításra év elején betervezett összegeket visszavon az előterjesztő. Így például a Béke téri szobor és parkrendezésre, a Duna utcai kutyafuttató és a Szent Imre téri műjégpálya megépítésére szánt összegeket elvonja. Miért?   

2) Az Árpád utcai tízemeletes házak kivitelezőjével a HUNÉP-pel 2010 óta pereskedik az önkormányzat. A vesztett perek ellenére többször fellebbezett, s nem volt hajlandó fizetni a gazdasági társaságnak, így a tartozás egyre nőtt. A költségvetésből úgy látszik, hogy kifizette a tartozást. Ha igen, milyen határozat alapján, s miért nem tájékoztatta erről a tényről a nyilvánosságot?

Napirend-tervezet 15. pontja: (205. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdés: mi indokolja, hogy az országgyűlési választások előtt hét hónappal, több, idén hozott, fejlesztésekkel kapcsolatos határozat végrehajtási határidejét módosítják? (Radnóti Miklós Művelődés Ház körüli park felújításának tervezése, Petz Ferenc utcai sportpályák felújításának tervezése, DIGI wifi hálózat fejlesztése, stb.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712904488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása