CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valaki mondja meg: Csepelen hova költöztetik a buszpályaudvart, és mi lesz a helyén?

2017. október 03. 05:34 - csú

szent_imre_teri_autobusz-palyaudvar.PNGCsepelen tervek jönnek, tervek mennek, és minden marad a régiben. Alig néhány hete röppent fel a hír, hogy kerületünkben – közelebbről meg nem jelölt helyen ‑  stadiontemplomot építenek a 2020-as, hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A katolikus egyház vezetői azonban nem kérnek ebből a létesítményből, inkább más hasznosabb intézményekre – például betegápolásra ‑  fordítanák a milliárdokat. Mi lesz a folytatás? Nem tudjuk, de sejtjük…

Sokkal fontosabb ennél, hogy Csepel városvezetőin kívül másnak sejtése sem lehet arról, mi lesz a Szent Imre téri autóbusz-pályaudvarral. A buszvégállomás áthelyezését javasló polgármesteri előterjesztés mellékletét képező megállapodás tervezte szerint még korántsem dőlt el a buszpályaudvar áthelyezése: a terület „ a jelenlegi funkciójának csökkentése” is elképzelhető.

Borbély Lénárd egyébként a javaslat tárgyalásakor, a kérdésekre adott válaszában, a következőket mondta:

„ha megtörténtek az áthelyezések és a terület az önkormányzat tulajdonába, kezelésébe kerül, elkezdhetik tervezni … a továbbiakat.” Eddigi tapasztalataink szerint a Főváros nemigen adott ilyen frekventált területet a kerületi önkormányzat tulajdonába. A buszpályaudvar áthelyezése egy csepeli ingatlan feláldozását és fővárosi forrásokat is igényel. A most jóváhagyott terv elkészülte után derülhet ki, hogy a buszpályaudvar áthelyezése valóban közös érdeke-e a két önkormányzatnak, s mibe fog kerülni a csepelieknek. az viszont titok vagy még maguk a csepeli vezetők sem tudják, hogy hova helyezik át a buszpályaudvart és mi lesz a helyén?

V-A

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712869772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.10.03. 22:40:31

A buszpályaudvart már a szocik is át akarták helyezni!

1. változat A buszok álláshelyeit szétszórták volna a Kossuth Lajos utcában, a II. Rákóczi Ferenc úton, és Szent Imre teret keretező utcákban. A felszabaduló területen bevásárlóközpont épült volna.

2. változat A busz álláshelyek fölé egy plázát építettek volna.

3. változat A buszok a Szövetség ABC helyére kerültek volna, s felette lett volna a bevásárlóközpont.

Én akkor kifejtettem a vonatkozó vitarendezvényen, ha elviszik a buszokat a Szent Imre térről, a pláza vevők nélkül marad!
A 2. és 3. változatra meg nem találtak volna beruházót.

Csepelen próbálkoztak a Szent Imre téren, a Kossuth utcában, majd később a strandnál fizetőparkoló létesítésével. Erre én kijelentettem szintén egy ilyen ülésen, Csepelen nincsen olyan autós, aki hajlandó lenne fizetni a parkolásért! Ugyanis a magyar lovas nemzet, s a ma emberének az autó a lova! Csődbe is ment minden ilyen próbálkozás!

Felesleges a mostani vezetésnek is ilyesmiken törni a fejét, gondolkozzanak inkább azon, milyen polgári foglalkozásból tudnának élni bukásuk után! Az emberek kényelmét, hogy könnyen átszállhatnak a Szent Imre téren, ne vegyék el!

Apropó, mi van a többmilliárdos birkózócsarnokkal, a Dagi Vendéglő/fideszes örömtanyával? A hitéleti stadiont meg közösen megfúrtuk a katolikus egyházzal!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.11.08. 11:05:40

Kamaszként sokat jártam Csepelre sportolni, azóta csak ritkán fordulok meg kint. De megmaradt az érdeklődésem iránta. Tegnap kezembe került egy október végi Csepeli Hírmondó, aminek közepén több oldalas fejlesztési melléklet található. Ebben mindent kijelentő módban fogalmaztak - így többek között a Kossuth Lajos utcai üzletközpontok és "buszpályaudvar" meújulásáról is. Egy távlati látványkép fölé azt írták: park épül a buszpályaudvar helyén.

www.csepelivaroskep.hu/csepeli-hirmondo/csepeli-hirmondo-viii20-szam/

Ezzel szemben a legutolsó publikus infórmációk szerint (ellentétben a cikk címével) csak az autóbusz-pályaudvar áthelyezésének megtervezéséről szóló BKK Zrt.-vel kötendő (nem közzétett) együttműködési megállapodás aláírásával bízták meg a polgármestert. Aminek bármiféle kifutása lehetséges...

www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/10435-koltozik-a-buszpalyaudvar-kezdodhet-a-tudogondozo-felujitasa

Most akkor mi a valóság e téren?

Tarjányi László 2017.11.10. 22:40:25

A szocik is terveztettek sokszáz millióért különféle városközpont fejlesztéseket, amik persze nem valósultak meg.

Németh-Borbély-Ábel trió is követi ezt a módszert, a haveri tervezőirodáknak most is kell a megrendelés. Meg persze kellene a kivitelezési költség is a haveroknak, a Tiborcz-, a Garancsi- és a Mészáros-klánnak! Álmodni szabad! Persze hogy szabad, csak ne tessenek rá közpénzt költeni!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.11.11. 12:22:53

Értem. Akkor ez is csak egy szokásos népszórakoztató bullshit. Hát nem irigylem a hyelbélieket.
süti beállítások módosítása