CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Brutális hibák vannak a csepeli emléktáblán, amit Németh Szilárd avatott fel az aradi vértanúk napján

2017. október 09. 04:24 - csú

nemeth_szilard_borbely_lenard_es_abel_attila.PNGNémeth Szilárd volt és Borbély Lénárd jelenlegi csepeli polgármester, valamint  Ábel Attila alpolgármester nem ismeri a magyar történelmet? Botrányt gyártanak Csepelen?

A  csepel.hu, a fideszes csepeli városvezetők szócsöve írta meg, hogy október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésében. A nemzeti gyásznapon ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő,  Csepel korábbi polgármestere és hivatásos fideszes hablatyoló, de ott volt Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

Ahogy arra a 444.hu olvasója rámutat:   a csepel.hu - nak és a kormánypárti csepel.info -nak  sem tűnt fel, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is:

aradi_vertanuk_emlektabl_hibas_-2017-10-06.jpeg(Kattintson a képre, utána nagyobb méretben látszanak a szégyenletes hibák)

A magyar történelem ismeretének a teljes hiányáról, esetleg figyelmetlenségről árulkodó malőrre a 444.hu portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet. Az emléktábla szövegének az első sora téves, azt állítja ugyanis, hogy az aradi vértanúkat  1848. október 6-án végezték ki, a valódi időpont, 1849. október 6. helyett. De az emléktábla készítőjének nem sikerült eltalálnia Kazinczy Lajos kivégzésének az időpontját sem, amely nem 1848. október 25-én, hanem egy évvel később történt. Neki a hadseregben viselt tisztségét sem helytállóan tüntették fel: az emléktábla tanúsága szerint Kazinczy Ferenc fia tábornokként halt meg, amivel szemben az igazság az, hogy honvéd ezredes volt.

Forrás: 444.hu és 168ora.hu

Mi csak annyit teszünk hozzá a fentiekhez, hogy szerintünk a történetnek itt nincs vége. Két kérdésre feltétlenül felelnie kell Borbély Lénárdnak, Ábel Attilának és a ceremóniákat szervező Vida Istvánnak:

1.) Kik a felelősek az újabb -  most kegyeletsértő - botrányért?

2.) Mikor távolítják el a hibás emléktáblát és cserélik le a történelmi tényeknek megfelelőre?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8812941347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása