CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd, a tűzről pattant, aki már a parázson is járt

2017. október 14. 05:25 - csú

nemeth_szilard_foz.PNGEgy, a kötcsei piknikről szóló riportban beszélt erről a Fidesz alelnöke, aki a csorbát kiköszörülés helyett inkább megfőzte

Igazi nyáridéző számot raktak össze októberre az állami és jegybankos pénzekkel kitömött kormánypárti magazin, a Magyar Krónika szerkesztői. Amellett ugyanis, hogy mintegy 20 oldalon keresztül ecsetelik Paks II. megépítésének szükségességét és előnyeit, több cikkben is megemlékeznek a Fidesz idei kötcsei piknikjéről.

Kerényi Imre publicisztikájában egyenesen arról ír, hogy

Kötcsén országépítés történik,

ahol „az ifjak az erejüket, az idősek az életművüket, a vállalkozók a gazdasági erejüket adják.”

Bencsik András lapszerkesztő szerint ha

valami rejtélyes csoda keretében föltámad Márai, Krúdy, Ady és a többiek polgári paradicsoma, akkor az pontosan úgy nézne ki, mint a kötcsei találkozó.

A leghosszabb riport azonban arról szól, hogy ki mit főzött Kötcsén. Ahogy azt a 24.hu-n is megírtuk, Németh Szilárd rezsibiztos, aki csütörtökön heves vitát folytatott az MSZP-s Molnár Zsolttal az ATV-n, például erdélyi csorbát készített egy nagy bográcsban.

A politikus nem fél kísérletezni, az eredeti recepthez hozzátett többek között savanyúkáposzta-levet, füstölt marhanyelvet és medvegombát is. Nyolc fős főzőcsapatában ott volt többek között a felesége, valamint Borbély Lénárd csepeli polgármester és Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese is.

Azt is megtudtuk, hogy a fideszes képviselő gyakorlott szakács, sőt egyszer annyira felbátorodtak egy virslis paprikáskrumpli utáni fröccsözésen, hogy

Németh Szilárd és barátai kipróbálták a parázson járást is.

A riportból kiderül, hogy aki reformételekre vágyott Kötcsén, az valószínűleg csalódott volt. Ugyanis például Schmitt Pál felesége, Makrai Katalin lecsót főzött, mert szerinte az a magyar gasztronómia sarokköve, míg a Közszolgálati Közalapítvány elnöke, Balogh László a csülkös bablevesre szavazott, de készült halászlé és borjúpaprikás is.

Forrás: 24.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412938597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása