CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hang a spájzból: "gyűlöletből nem a jövő, csak hazug múlt építhető"

2017. október 31. 03:21 - csú

nemeth_szilard_ekkora_veszelyt_jelent_a_soros_2017-03-24-szombathely.jpgNémeth Szilárd: ekkora veszélyt jelent Soros

Bizony, bizony Soros György már a spájzban van. Nem elég, hogy a hálózata kezében tartja Brüsszelt, most még egy magyar újságba is befurakodott. Miközben Orbán Viktor minden korábbinál erőteljesebben igyekszik megóvni édes hazánkat a milliárdos vezette összeesküvéstől, Soros cikket írt az Élet és Irodalomba. Látszólag barátjára, a 100 éve született Vásárhelyi Miklósra emlékezik benne, de a vége már nem róla szól. Eljut ugyanis az uszítókig. Akik gyűlöletet szítanak, ami veszélyes fegyver. Csakhogy szerinte ez egy idő után mindig az ellentétébe csap: a gyűlöletkeltők ellen fordul. Azt persze nem nevezi meg, kire vagy mire gondol, de azért egyértelmű.

Ezzel az okfejtéssel, vagy azzal a kijelentéssel, miszerint "gyűlöletből nem a jövő, csak hazug múlt építhető", aligha téríthető jobb belátásra az, akinek szilárd meggyőződése, hogy

minden baj és gond forrása éppen Soros. Ezt tükrözte Orbán Viktor immár szokásos péntek reggeli rádiószózata is. Ebből például kiderült, hogy "mozognak a nyulak a bokorban". Értsd: "szövik a hálót, amellyel nyomás alá akarnak helyezni minket és a többi közép-európai országot". De a legjellegzetesebb kijelentés mégis az, hogy ha a magyar uniós biztos, Navracsics Tibor nem tud a Soros-tervről, akkor ez csak újabb érv amellett, hogy tudjuk meg, tényleg van-e. És a magyar miniszterelnök szavai világossá tették, nincs miért kételkedni, van ilyen terv. Ha csak az ő - és követői - fejében, az is elég indok arra, hogy egy egész választási kampányt erre építsenek. Mert a cél nem változott. A félelem és a gyűlölet szításával csak saját hatalmukat igyekeznek - lehetőleg hosszú távra - bebetonozni. És nem érdekli őket, mit mond bárki.

Orbán említhette volna azt is, hogy Soros a spájzban van. De úgy látja, felesleges is erről beszélni, annyira nyilvánvaló, hogy ott van.

Sebes György (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6713113146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása