CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jedlikes diákok sérüléséről, csepeli botrányokról egy sort sem írnak, Németh Szilárdról oldalakat regélnek

2017. december 04. 05:59 - csú

csepeli_ingyen_krumpli_osztasa_csepelen_2017-11-18_szombat.PNGKegyelemkrumplira várva. Erre a sorállásra nagyon büszke Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és elődje, Németh Szilárd rezsirikkancs, a Fidesz mai alelnöke. A kerületi szociális ellátásokból elvett milliókat egyszeri kegyelemkrumplival akarják pótolni...

Ami az Ön pénzéből gyártott Csepeli Hírmondó (CSH) november 30-án megjelent 23. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A Csepeli Hírmondó szerkesztősége a lap legújabb számában is alapvetően két témára koncentrált: az átadási ünnepségekre, az önkormányzat jótékonykodására, azaz a sikertörténet folytatására, illetve az ellenzék lejáratására. A „maradékon”, mint mindig,  az egyház, a kultúra, illetve a sport osztozhatott. Változatlanul nem olvashatnak azonban a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Kimaradt a

soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése.  (Lásd: http://csepeliek.blog.hu/2017/09/04/csepeliek_fizetik_ki_a_cehhet_nemeth_szilard_kudarcaert_a_varoskep_kft-n_keresztul) A kiadó és szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, ismét megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni? 

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

Véleményünk a megjelent cikkekről:

1) Bronzszobor a két csepeli legendának

A cikk a november 25-i szoboravatásról készült, a csepel.hu-n megjelent írás rövidített változata. Az ott közölt tájékoztatóval, illetve a szoboravatással kapcsolatban blogunk több írása foglalkozott már:

http://csepeliek.blog.hu/2017/11/26/csepelen_szombaton_felavattak_czibor_zoltan_es_toth_ii_jozsef_szobrat#more13384595

http://csepeliek.blog.hu/2017/11/28/szobor-avatas_utan_lelepleztek_csepel_polgarmesterenek_hazugsagat

Most csak az írás két mondatához van egy-egy megjegyzésünk. Az egyikben Borbély úr azt állítja, hogy „a stadion és az épületek amortizálódtak, tönkrementek, mert a tulajdonos Csepel SC Alapítvány nem költött pénzt a sportcélú fejlesztésükre.” Ami hiányzik a mondatból az az a tény, hogy 2010 óta a fideszes önkormányzat mindenfajta fejlesztést letiltott, azaz a Csepel SC Alapítvány területére teljes változtatási tilalmat rendelt el! Eléggé felháborító, hogy ezek után meg számon kéri a sportcélú fejlesztést.

A második mondatban viszont egy hét év óta hangoztatott hazugság érhető tetten: „a csepeli önkormányzat kész visszavenni a Csepel SC Alapítvány tulajdonában lévő sportlétesítményt”.

A sportlétesítmény sohasem volt önkormányzati tulajdonban, tehát az önkormányzat nem tudja visszavenni. Borbélyék ingyen akarják az önkormányzatot milliárdos tulajdonhoz juttatni, a Csepel SC Alapítvány tulajdonának jogtalan megszerzésével.

2) Hét helyszín, nyolcezer zsák

    DK-s üzenet a polgármesterhez: „Szakadna szét a vigyorgó fejed”

A két írás a november 18-i alma-és burgonyaosztási akcióról ad pársoros tájékoztatást. Az első AZS írása. A másodikat, amely több hazugságot is tartalmaz, a szerkesztőség az Ábel Attila tulajdonában lévő fideszes hírblogtól vette át, kifejezetten politikai célzattal.

csepeli_krumpliosztas_kislany_almaval_-2017-11-18.jpgEz a kép mindent elmond a nagy jótéteményről

Ami hiányzik, az a krumpliosztásra váró hosszú sorok látványának, illetve a valóságot, a csepeli szegénységet képekben „ábrázoló” helyzetnek a reális megítélése. Az akció ugyanis nem csak arról szól, hogy az önkormányzat vezetői nagy reklám közepette kiosztottak nyolcezer almát, illetve burgonyát tartalmazó zsákot, de arról is, hogy Csepelen sok ezren szorultak rá az ingyenes akcióra, sok ezren vállalták még a sorban állást is pár kiló almáért, krumpliért. Ráadásul az akció mintha azt is el akarná felejtetni, hogy a csepeli fideszes vezetés évek alatt több száz millió forinttal csökkentette a szociális célú kiadásait.

A második cikk egyik mondatrésze pedig tömény hazugság. A szerző azt állította, hogy „az MSZP-s önkormányzat ….többször csökkentette a szociális juttatásokat…” A csepel.hu-n még fellelhető adatok szerint 2006-ban a szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatások összege 511,5 mFt volt, 2009-ben 559 mFt, míg 2010-ben a 2011 áprilisában elfogadott pénzügyi beszámoló szerint, 608,9 mFt. A számok cáfolják a szerző állítását. Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Borbély úr által benyújtott 2017. évi költségvetési tervben a szociális juttatásokra mindössze 171 millió forint (!) lett betervezve. „Az MSZP-s önkormányzat” 2010. évi  összegének ~ 28 %-a! 

3) Lehessenek-e pedofil tanárok az iskolákban?

    Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

    Parlamenti felszólalás és az LMP botránya

    Németh Szilárd a Facebook-oldalán szólította fel Szabó Szabolcsot vallomástételre

Két és fél oldal, 4 írás Németh Szilárdnak. Mert megérdemli. Ő a helyi hatalmasság. Csepel jótevője, a laptulajdonos önkormányzat valódi ura, akinek országgyűlési képviselővé választását kell lapról-lapra támogatni. Ráadásul most meg sem kellett írni a cikkeket, csak át kellett venni a fidesz.hu – tól, a Csepel.hu – tól, esetleg a képviselőjelölt Facebook oldaláról. Bravó. Komoly újságírói feladat. Nem is tud mindenki megfelelni ennek a politikai kihívásnak. Csak azok, akiket megfizetnek.

További kimaradt események:

November:

15.

Kidőlt ablaktól sérült meg két csepeli diák a Jedlik Ányos Gimnáziumban.

16.

Ezen a napon, éppen 99 éve kiáltották ki a Magyar Köztársaságot az Országház előtti téren, az összegyűlt, kétszázezresre becsült tömeg előtt.

Tüntetés volt a Csepeli Tóth Ilona Egészségügy Szolgálat Görgey téri rendelője előtt. A tüntetést, a csepeli egészségügy tönkretétele ellen tiltakozó csepeli DK szervezte. Az önkormányzat a tüntetés hírére egészségügyi délutánt rendezett a rendelőintézet elé.

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó a Weiss Manfréd úton. A sofőr megsérült, a mentők kórházba szállították.

19.

Két autó ütközött össze a Szent István út és a Pinty utca közelében. Egy személyi sérülés történt, az utat hosszabb időre lezárták, a forgalmat elterelték.

20.

A 130 éves budapesti HÉV-ről volt ünnepi megemlékezés a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

21.

A „Férfi felelősség fáját” ültették el a csepeli Kis-Duna parton.

29.

A Bajcsy-Zsilinszky út 13-15 sz. alatt nyitotta meg rendelőjét a Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. A szemészeti és gyermekszemészeti ellátást biztosító rendelő a korábban a Vénusz utcai orvosi rendelőben dolgozó személyzettel és eszközökkel várja a csepelieket.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV további sorsának, tervezett fejlesztésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 96. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713415937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása