CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli városvezetők trehánysága miatt céltábla lett az aradi vértanúk emléktáblája

2017. december 12. 05:59 - csú

arad_vertanuk_emlekmu-2017-12-11.PNGCsepel sötét foltja.  Itt állt néhány napig  az aradi vértanúk elhibázott  emléktáblája. Az országos botrány után eltüntették a kerületvezetők, de az ígéreteik ellenére sem javították ki. Csepelen kampányban, nyakló nélkül avatják a szobrokat, de az aradi vértanúk emléktáblájának kijavítására, felújítására nem futja? A magyar sajtóban, médiában egymás után jelennek meg az élcelődő, gúnyolódó, Csepel hírét romboló cikkek, riportok. Itt a legújabb: 

Először 2001-ben avatták fel az aradi vértanúk emléktábláját a csepeli az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Akkor még nem volt vele semmi baj.

Viszont az emléktábla egy

magánház kerítésére került, amelynek tulajdonosa - az alpolgármester szerint - elkezdett bérleti díjat követelni. Így aztán egy méterrel kijjebb rakták a táblát, amelyet október 6-án a kellő ünnepélyességgel koszorúzott meg Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester, Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere.

Csakhogy az új táblán két komoly hibát is vétettek: az első sorban azt írták, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt. A csepeli fideszes városvezetés 2017. október 10-én, kedden azt ígérte az RTL Klub Híradójának, hogy a hibát vasárnapig kijavítják. Trükkösek voltak? Nem mondták, hogy melyik vasárnapig. Most advent 3. vasárnapja közeleg....

Miután ezt megírtuk, Csepel önkormányzata bocsánatot kért

Csepeli olvasónk küldött képeket, hol tartanak a javítással két hónappal a sajnálatos események után. Itt:

Urfi Péter

Forrás: 444.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3213474539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása