CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az ellenzék órája megállt, észre sem vették, hogy túl vannak a 24. órán

2017. december 13. 03:54 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre_2.PNGA 24. órában vagyunk, mondta Karácsony Gergely azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék pártjai még mindig nem képesek megállapodásra jutni, jóllehet mindegyik szent hittel vallja: le akarja váltani az Orbán-kormányt. Karácsony Gergely azonban téved. Az ellenzék órája megállt – nem az történt, hogy a tárgyalások sikere és a lejárt határidő miatt valaki megállította, hanem észre sem vették, hogy régen túl vannak azon a bizonyos 24. órán. Most már a csodavárás időszakát éljük: hátha egyszer mégis észhez térnek, hátha akkorát hibázik a Fidesz, hátha mégis van valami papírja Simicskának Orbán ellen…

De tudjuk, nincsenek csodák. A pártok nem térnek észhez, és bár minden nap hibázik a Fidesz, nincs, aki ezt kihasználja, de ha volna is, vállat ránt rá a társadalom, Simicskának pedig

legfeljebb – használjuk az ő kifejezését – öngyilkossággal felérő papírjai vannak.

Ám ha így van, akkor itt be is fejezhetem ezt az írást, eltenni a klaviatúrát, a múzsák hallgatnak. És mégis: újra és újra megmozdul az ujj, folytatódik az írás, előbújik a remény. Hogy hátha… Hátha nem telt még le az a huszonnégy óra, azok a nyilatkozatok, amelyeket az ellenzéki pártoktól hallunk, el sem hangzottak, vagy ha igen, csak a figyelem elterelését szolgálták. Mert az ugye mégsem lehet, hogy szabad szemmel alig látható pártok a nyilvánosságban számukra megnyitott térben arról szónokoljanak, kivel miért nem fognak össze, hogy nekik csak XXI. századi pártok kellenek, hogy hallani sem akarnak a szocialistákról, és így tovább. Nem lehet, hogy itt mindenkinek ekkora egója legyen, miközben az ország demokratikus rendszere szétzilálva, a közös pénzünk ellopva, a média kilencven százaléka elrabolva, és amit a jövő ígér, még ennél is rosszabb.

A demokratikus kulisszák mögötti Fidesz-építkezés zavartalanul folyik, nem befolyásolja őket az a néhány gyenge hang, amely itthon hallható – már a civilszervezetek is a tökéletes bénultság állapotába jutottak -, ami pedig külföldről érkezik, arra fittyet hány a magyar kormány. A brüsszeli intések, akár a csütörtöki döntések, mind-mind csak felerősítik Orbán és az ő magyar hangjainak agresszív megszólalásait. Pontosan tudják, hogy mire a fenyegetésekből, eljárásokból bármi lehetne, ők már árkon, bokron túl lesznek, azaz már régen megnyerték a 2018-as választásokat is, nyugodtan machinálhatnak tovább a paraván mögött. Mit a paraván mögött: ma már a trambulin tetejéről történik minden, jól láthatóan, nem összetéveszthetően. A kormány könyörtelen precizitással használja az általa megszállt állami szervezeteket, készít ki általuk embereket, szervezeteket, és a mi ellenzékinek nevezett pártjaink eltartott kisujjal papolnak, nem is tudom, miről. Leginkább a saját oldalukon álló, szintén eltartott kisujjú, de velük szemben fellépő, elvileg közös célokért küzdő alakulatokkal szemben.

A 24. órában vagyunk, állítja Karácsony Gergely, úgy is mint közös miniszterelnök-jelölt. Illetve már nem az: eltartott kisujjak lökdösik őt a mélybe. Velünk együtt. És én mégis itt ülök a klaviatúra felett, pedig már rég abba kellett volna hagynom az írást.

Németh Péter (Népszava)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3313470749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.13. 22:12:27

Pártállami időket élünk megint! A Fidesz állampártét! Az MSZMP-s pártállam bukását is tisztán láttuk, csak azt nem hogy kik, milyen arányban győznek, s alakítják meg az új országgyűlést.

A Fidesz is bukni fog egész biztosan, csak ma még nem tudjuk hogy a NÉP kire szavaz! Illetve hogy szavaz-e egyáltalán vagy felkel és elsöpri az Orbán-rendszert! Hát bizony ez erősen hasonlítani fog a Ceausescu-diktatúra bukására, csak azt nem tudjuk, ki lesz Elena!
süti beállítások módosítása