CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felkészülni, vigyázz...! Még nincs kész, de lesz rajt a Csepeli HÉV-en is

2018. január 13. 05:07 - csú

rigo-proba.jpgBemutatta elektronikus jegyrendszeres tesztautóbuszát a BKK

Forgalomba állt az első, elektronikus jegyet érvényesítő készülékekkel felszerelt autóbusz Budapesten. Az új készülékekkel felszerelt MAN Lion’s City típusú autóbusszal, amelyen a BKK a készülékek működését teszteli, kezdetben a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett dél-budai autóbuszvonalakon, majd később a teljes közösségi közlekedési hálózaton találkozhatunk. 

Az eszközökkel az utasoknak egyelőre nincs teendőjük, továbbra is a megszokott módon zajlik a jegyek érvényesítése és ellenőrzése.  

A rendszer részeként

mintegy 2500 járműre (buszra, trolira, villamosra) 10 ezernél is több új érvényesítőkészülék kerül. A kapuval nem lezárható metró és HÉV-állomásokra 530 érvényesítő készüléket telepít a BKK. 

Az eszközök sorozatos kiépítése várhatóan 2018-ban kezdődik, addig azonban valamennyi érintett állomáson és járművön megkezdődnek azok kihelyezésének előkészítő munkálatai (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8013565359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása