CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemétgyártás csepeli közpénzen - Németh Szilárd a csepeli bukta receptjét ismeri, de most nemzeti színű salátát kínál juhtúróval

2018. február 05. 05:59 - csú

nemeth_szilard_meretes_igerettel_1.PNGNémeth Szilárd ekkora jólétet ígér a csepelieknek, de áprilisig mutat még nagyobbat is...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 1-én megjelent 4. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A 24 oldalas, hirdetéseket is közreadó lap legújabb számának 13 oldala az önkormányzat terveiről és a kerület politikai közéletének eseményeiről ad tájékoztatást. Közös bennük, hogy ami a tervekről szól, az Németh Szilárd áldásos tevékenységének köszönhető, ami pedig színtiszta politika, az természetesen Németh dicsőítése, s ellenfeleinek lejáratása céljából készült. Nyolc oldalon olvashatunk: a Fidesz választmányának döntéséről, Orbán Viktor háztartásoknak küldött Soros-leveléről, az ellenzék megmozdulásairól, igéretcunamijáról, provokációjáról, de megkapta a magáét Soros és az ENSZ főtitkára is. A Németh Szilárd kampányának támogatására kijelölt önkormányzati lap közli a képviselőjelölt szakácsmesterségét fitogtató újabb írást is. Lehet, hogy ezzel Németh későbbi terveit, főzőtudományának szakirányú kibontakoztatását segítik elő?

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról;  a szociális feszültségekről; a

csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. közötti együttműködés, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna partján épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k körüli botrány ügye is.

Véleményünk a cikkekről:

1) 4,5 milliárdos útépítési program indul

A január végi képviselő-testületi ülésen 17 napirendet tárgyalt a testület, ebből mindössze egyről, a 4,5 milliárdos útépítési tervről adhatott tájékoztatást a szerző. Így több fontos téma  is hiányzik a tájékoztatásból:

> a 17. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztása. Biztos a megválasztott 3 hölgy Fideszhez való kötődése miatt maradt ki a téma a cikkből. A három „szakember” már a 2014-es választásokkor is tagja volt a Választási Bizottságnak. Emlékezeteink szerint még bírósági ügy is lett tevékenységükből, ami nem sok jóval kecsegtet április szereplésüket illetően.

> A Fővárosi és kerületi Önkormányzat közötti idei forrásmegosztással kapcsolatos rendeletről sem írt a szerző. Pedig érdemes lett volna nyíltan megkérdezni az előterjesztőtől, hogy mi a véleménye arról, hogy a költségvetésben az iparűzési adó aránya a 2010-es 25,8 %-ról ~37 %-ra nőtt, ami az önkormányzatnak a kerületi gazdaságtól való függőségének jelentős növekedését mutatja.

> Egy mohácsi egyesület használtkönyvek árusításával kapcsolatos, egy évre szóló közterület-foglalási engedélyét is tárgyalta a testület. Az egyesület ingyen kapott lehetőséget a Karácsony Sándor utcában, hogy március 3-tól 12 m2-en, meg a hozzátartó pultokon könyveket árusíthasson. Az elmúlt években nem sok csepeli szervezet kapott ilyen lehetőséget. A mohácsi egyesület vajon miért kapott, talán, hogy a választási kampányban, az ünnepnapokon, az ünnepi könyvnapokon, karácsonykor ingyen használja?

> Az önkormányzat csatlakozott a kaposvári polgármester soros ellenes, a „településeket megvédő” kezdeményezéséhez. A testület az ellenzék támogatása nélkül, 13 szavazattal fogadta el a csatlakozást. A részletekre kíváncsi olvasóink figyelmébe ajánljuk Dobák Istvánnak, a testület tagjának, a napirend vitájáról készült írását, amelyből kiderül, hogy a képviselők egyetlen lényegi kérdésükre sem kaptak választ.

http://csepeliek.blog.hu/2018/01/30/dobak_istvan_az_ember_esze_megall_hogy_kabitjak_ijesztgetik_felrevezetik_a_csepelieket#more13615253

A 4,5 milliárdos útépítési programról szóló cikk szerzője egyébként arra sem tért ki, hogy a hátra lévő 50 km-nyi földút felszámolása várhatóan csak 2018 után kezdődhet el, s ~ 20 év alatt valósítható meg. 

2) Weiss Manfréd Terv: egy élhetőbb Csepelért

Az előző számokban már beharangozták a „Németh Szilárd által felkarolt” tervet, most már többet írnak róla, bár a testület azóta sem ismerte meg a kormány által még jóvá sem hagyott programot, sőt szakmai vita és lakossági közmeghallgatás sem volt a témáról. Ami azért is érdekes, mert korábban például testületi döntés született az ún. albertfalvai híd tervének támogatásáról, ami hiányzik a tájékoztatóból. Nincs szó a cikkben a Corvin csomópont kétszintessé való átépítéséről sem, ami elengedhetetlen feltétele a közlekedési gondok csökkentésének. Lehet, hogy a választási kampány miatt hetente „csöpögtetik” a terv részleteit? 

A cikk címe viszont egy „élhetőbb” Csepelt jelez, miközben a Weiss Manfréd Tervet felkaroló, Németh Szilárd, „Csepel jótevője”, például a csepeli egészségügy mai pénzügyi gondjainak egyik felelőse.  

http://csepeliek.blog.hu/2018/01/26/ez_nem_birkozas_hanem_letaglozas_ki_vitte_padlora_csepelen_az_egeszsegugy_finanszirozasat#comments

3) Csereszabatos baloldal

    Menekült vagy illegális bevándorló

    Ígéretcunami az Együtt rendezvényén

    Ellenzéki provokáció a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

    Ellenzéki megmozdulás tanártüntetésnek álcázva

A kifejezetten politikai indíttatású írások közül, a két külsős, Szentesi Zöldi László (a CSH volt lapigazgatója) és TK cikkeiből süt a megrendelő szándéka: a baloldal lejáratása. Nem lenne vele gondunk, még a sajtóban szokatlan, újságíróhoz méltatlan alpári hangnemet, csúsztatásokat, feltételezéseket, hazugságokat is elviselnénk valahogy, ha a cikkek egy szélsőjobboldali lapban jelentek volna meg. Az írások azonban egy közpénzből fenntartott önkormányzati lapban olvashatók, ami tovább „löki” a lapot a mocsárba, egy, a hatalomért mindenre képes párt süllyesztőjébe. Megjegyzésünk: a csepeliek jelentős része ugyanezen a szinten kezeli a lapot, sokuknál olvasás helyett a szemétbe kerül.

A menekült és az illegális bevándorló fogalmát magyarázó rövid írás egyszerű magyarázkodás. Orbán, kormánya, a Fidesz vezetők három éve félrevezetik az embereket. Azt állították, hogy Magyarország egyetlen menekültet sem fogad be. Milliárdokat kötöttek ennek kommunikációjára. Hazugság volt: hazánk 2015 óta 3.555 menekültet fogadott be, adott részükre magyar személyit.  (https://index.hu/belfold/2018/01/31/hivatalos_3555_menekultnek_van_magyar_szemelyije/)

Ezt nem lehet magyarázgatni, senki által nem támogatott illegális bevándorlással. Már csak hab a tortán, hogy sem az ENSZ, sem az EU nem ért egyet az illegális bevándorlás támogatásával. A Fidesz európai pártcsaládjának tagja, Frank Engel luxemburgi néppárti képviselő például a napokban azt nyilatkozta, hogy „Az EU-nak és a tagországoknak az a feladatuk, hogy garantálják a határok megfelelő védelmét, állítsák meg az illegális bevándorlást.” 

http://nepszava.hu/cikk/1151751-ujra-beleszallt-a-nepparti-kepviselo-az-orban-kormanyba

Igen kedves fideszes hölgyek és urak! Kit néznek hülyének, ebben az országban?

A nemzetbiztonsági bizottság ülésével foglalkozó cikkből hiányzik a történet kiindulópontja, Németh hírhedtté vált kijelentése: „az LMP miniszterelnök jelöltje nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság Soros-tervvel foglalkozó ülésén”. (https://24.hu/belfold/2018/01/15/nemeth-szilard-durvan-nekiment-szel-bernadettnek/) Némethnek ehhez nem volt joga, ő nem tilthat ki egyetlen bizottsági tagot sem a bizottság üléséről, ráadásul sokak szerint hazudott a „nemzetbiztonsági kockázat” – ról, mert az Alkotmányvédelmi Hivatal nem tárt fel kockázatot Szél Bernadettnél. A többi magyarázkodás, vádaskodás.

Az ellenzéki megmozdulást Németh értékeli, Facebook-oldalán. Ki más értékelhetné? A megmondó ember. A csepeli tótumfaktum. Aki a hatalomért mindenre képes, még önmaga lejáratására is. Most éppen vádaskodott egyet. Hogy mit felelnének erre a szervezők, ezt már nem tudtuk meg a cikkből. Miért nem?

4) Helyreigazítás

Az aláírás nélküli cikk elején olvasható, 14 sorban, az oldal 1/6-án, a Csepeli Hírmondó helyreigazítása, amelynek közzétételére, valószínűleg a bíróság kötelezte. Ezt követi 5/6 oldalnyi magyarázkodás. Állítólag a bírósági ítéletek megmaradnak, a magyarázkodások nem.

5) Választás 2018: Végleges a Fidesz jelöltlistája

     Stop Soros: a miniszterelnök levélben tájékoztatja a háztartásokat

     Elfogadhatatlan az ENSZ-főtitkár migránspárti nyilatkozata

Folytatódik a hazugságkampány. Ismét százmilliókat fizet a kormány Orbán újabb, immár sokadik, a háztartásokat tájékoztató leveléért. Megjegyzéseink:

> Nem a kb. 4,1 millió háztartás kapott levelet a miniszterelnöktől, hanem a háztartásokban élő, kb. 8 millió választópolgár.

> „Ragaszkodunk ahhoz, hogy csak mi dönthessük el, kivel élünk együtt”, olvasható a Stop Soros… című, zöld keretes írás alján. Ezek szerint a 2015 óta titokban befogadott 3.555 menekült, ami az Orbán-kormány menekültek befogadásához való ragaszkodásának a jele. Miért kellett akkor tiltakozni Brüsszel, a Soros-terv ellen, miért kellett milliárdokat költeni egy hazug kampányra?

6) Így főzök én 

Nem gondoltuk volna, hogy a CSH önálló rovatot ad Németh Szilárdnak, Orbán kötcsei szakácsának, a Karcagon (ahol Csepel és Németh nagy barátja, Fazekas Sándor miniszter született), és a csepeli disznótorokon sikert-sikerre halmozó gourmandnak és Michelin-csillag nélküli séfnek, a séfek séfének. Immár másodszor csodálkozhatunk receptjének, tálalásának eredetiségén. Ha így folytatja, még önálló szakácstanfolyamot is indíthat a Csepeli Hírmondó hasábjain. Ja, hogy ő az a fideszes országgyűlési képviselő, aki 20014-es bukása után ismét elindult Csepelen-Soroksáron az országgyűlési képviselőségért? Ezt a véletlent! Vajon ki fedezte fel, szakmai tudását, sokoldalúságát, sármját? Szeretnénk javasolni támogatóinak, indítsák el őt a TV2 főzőversenyén is, hiszen a polgármesterség mellett a másik gyerekkori álma, állítólag egy főszakácsi cím elnyerése volt. Pacaljával biztos sikert aratna. De ha ott nem, akkor Karcagon biztosan. Bár ott a birkákat szeretik.

…………………………..

További kimaradt események:

január:

- Megemlékezés volt Csepelen a Nefelejcs utcai zsidó temetőben a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából.

- A Tanítanék mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! címmel tartott tűntetést a Kossuth téren. A szervezők bejelentették, hogy  oktatási minimumot dolgoztak ki, amelyet nyolc párt szakpolitikusaival együtt készítettek elő.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9213630260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása