CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez már az öregség vagy valami más? Csepel polgármesterének romlik a memóriája?

2018. február 15. 05:59 - csú

000-2_borbely-nemeth-1000-es_1.pngFej, fej mellett. Még nyílt a veseny: ki tudja a csepelieket jobban átverni...

Borbély egyre inkább Szilárd(abb). Csepel mai polgármestere, Borbély Lénárd (jobbra) gyakorlatilag beleállt Fidesz alelnökké avanzsált elődje, Németh Szilárd (még jobbra)  vonalába. Mára teljesen belesimult pártja kommunikációs stratégiájába, módszereibe is, polgármesterként/pártkatonaként elsősorban pártja politikáját szolgálja. Véleményem alátámasztására a január 24-i képviselő-testületi ülésen történteket hozom fel. (https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2018/01.24/nyilt_jkv_2018_01_24.pdf)

Kerületünk polgármesterének romlik az emlékezete. Az ülésen, az ellenzéki képviselők kritikájára, javaslataira, konkrét válasz helyett kétszer is a

szervezeti és működési dzabályzatra, az SZMSZ-re hivatkozott:

> „…megjegyzi, amint azt bizonyára Képviselő-társa is tudja, a Képviselő-testület által egyhangúlag elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ)…”

> „.. most is csak az SZMSZ-re tud hivatkozni, amit emlékei szerint Horváth Gyula is megszavazott…”

Borbély úr tehát azt állította, hogy mindazt, amit a testületi ülés vezetőjeként csinál, mond, azt az ellenzék által is jóváhagyott SZMSZ alapján csinálja, mondja. Rosszul emlékszik. A baloldali ellenzék sosem fogadta el az általa 2014. XI. 28-án előterjesztett, a korábbi SZMSZ helyett egy teljesen új, az ellenzéket ellehetetlenítő, Szervezeti és Működési Szabályzatot. Sőt, a hét alkalommal javasolt módosításait sem. Az SZMSZ rendelete és módosításai a 21 fős testületből maximum 14 szavazatot kaptak. Borbély úrnak illett volna legalább ennyire emlékeznie a képviselő-testülete működését alapvetően meghatározó, általa előterjesztett rendelettel (helyi alaptörvénnyel) kapcsolatban. Ha nem emlékezett, az baj, ha emlékezett, akkor hazudott.

Igaz, ami igaz, a hazugság egyébként sem áll távol a polgármestertől. A fenti ülésen ugyanis többször hazudott, egy, a kormány, illetve a kormánypárt által a testületre erőszakolt előterjesztés megvédése érdekében. Néhány példa: Borbély úr állításával szemben, nem létezik „az interneten könnyen fellelhető” Soros-terv; a 2014-ben megválasztott csepeli országgyűlési képviselő és pártja sohasem szorgalmazta „15 ezer illegális migráns letelepítését”. A polgármester, csatlakozva a kormány szóhasználatához, reagálásában megkülönböztetett „illegális migráns”-t, (illegális menekültet, akinek a befogadásával senki nem ért egyet, s hazánk eddig egyet sem fogadott be) „kvóta migráns”-t (menekültet, akinek menedékkérelme alapján, majd dönteni kell esetleges befogadásáról vagy kiutasításáról) és „menekültek”-et, miközben a migráns szó eredetileg is menekültet jelent. Menekültet, aki „egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember”, angol nyelven migrant.   

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Migr%C3%A1ns Teszi ezt annak érdekében, hogy megvédje kormányát, aki több mint kétéves hazug, migráns/menekültellenes kampányt folytatott, miközben titokban 3500 menekültet/migránst, s mintegy 20.000 bevándorlót (kínait, irakit, afgánt, észak-afrikait stb) fogadott be az országba, az ún. letelepedési kötvényprogrammal. Milliárdokért, amelyeket a későbbi kormányoknak kell visszafizetni.

Az emlékezetzavar sokak szerint egy kór, alanyai nemegyszer hazugságokat „gyártanak” a kiesett emlékek pótlására. Nem állítom, hogy Borbély és társai szenvednének ettől a kórtól. Emlékezetük azonban már régóta véges. Ezért gőzerővel gyártják, teszik magukévá a hazugságokat, amelyekkel a csepelieket akarják becsapni.

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3513670108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása