CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vakítás a csillagtelepi szemészettel? Ma már felmentik a csepeli SZTK főigazgató főorvosát? Suttyomban fizet a polgármester? Esti kérdések

2018. február 22. 05:59 - csú

csillagtelepi_szemeszet_uresen.PNGKong az ürességtől a Vénusz utcai szemészet. Az utazásra kényszerített betegek szerint az önkormányzat vezetői elüldözték az orvosokat és az asszsisztenseket. Hónapokig remény sincs a változásra. Újabb és újabb határidőkkel hitegetnek. Miért? Mi volt ennek az értelme? Ki a felelős? 

Ma este nyolc órakor ülésezik a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban, tegnap 17óráig 24 napirend szerepelt. Az előterjesztések közül az alábbiakkal kapcsolatban vannak kérdéseink, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

A tervezett napirendeket megelőző kérdéseink:

1) Mi indokolta, hogy a mai testületi ülés kezdési időpontját 20 órára tette a polgármester? Csak nem valamilyen eltitkolni szándékozott sürgősségi előterjesztés vagy esetleg egy választási kampányrendezvény?

2) A sajtóból ismertté vált, hogy dr. Juhász Györgyöt, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosát a Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta szakmája gyakorlásáról. http://csepeliek.blog.hu/2018/02/21/kamureklamhoz_adta_arcat_dr_juhasz_gyorgy_csepeli_foigazgato_foorvos_az_ezustembert_fel_evre_eltilto#more13686266 Tervezi-e Borbély Lénárd polgármester Juhász úr felmentését?

Napirend-tervezet 2. pontja: (41. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének a 2017. évi költségvetéséről szóló 6/2017. (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A rendeletben elképesztő nagyságú, 8,2 milliárdos költségvetési hiány lett megállapítva, ami 2016-hoz képest 15 %-os növekedés. Ezen belül a működési hiány egyre nő, ami az önkormányzat külső tényezőktől való fokozódó függőségére utal. Miért, s mit akarnak tenni a hiánynövekedés megakadályozására?

2) Az előterjesztésben 18 milliárd forint van megjelölve banki betétben. Miből jött „össze” a hatalmas hiány mellett, a még nagyobb bankbetét? 

3) A 2/a táblázatban 3956 sorsz. alatt szerepel a HUNÉP részére év elején betervezett 100 mFt, amiből 92 mFt kifizetésre került. Tavaly a testület arról döntött, hogy fellebbez a kb. hat éve folyó per ítélete ellen, s nem fizeti ki a cég felé fennálló tartozását, de a polgármester, a testületi döntés ellenére intézkedett kifizetéséről. Ki a felelőse a per elvesztésének, az évekig tartó pereskedésnek? Milyen alapon döntött a polgármester a bíróság által kiszabott összeg, testületi döntés nélküli kifizetéséről?

4) Az 5. sz. mellékletből kiderül,  hogy a POHI működési és finanszírozási bevételei a tervezetthez képest közel 10 %-kal elmaradtak a tervezettől. Miért?

Napirend-tervezet 3. pontja: (19. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Mi indokolja a költségvetési bevételek 23,4 %-os csökkenését?

2) A két hónapja módosított rendelet szerint tavaly 18 milliárd forint volt a bankban, most csak 12 milliárd. Hova tűnt a hiányzó 6 milliárd forint?

3) A kiadásokban sportcélú támogatásokra 10 mFt, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesületnek pedig 63 mFt van tervezve. Miért kap ennyit egyetlen egyesület?  

Napirend-tervezet 8. pontja: (38. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 6/2012. (III.27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a szolgáltatásokra fordítható intézményi térítési díjakat, azaz az intézmények ezekkel kapcsolatos támogatását több esetben csökkentették, amit az intézmények esetleg áremeléssel fognak pótolni (házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatások), vagy csökkentik a szolgáltatás színvonalát. Miért kellett több térítési díjat csökkenteni?

Napirend-tervezet 18. pontja: (31. sz. előterjesztés)

Javaslat „Corvin köz” féldombormű ellenszolgáltatás nélküli felajánlásának elfogadására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: miért pont Csepelre ajánlották fel a nem csepeli témájú domborművet, s hol kerül felállításra?

Napirend-tervezet 22. pontja: (33. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A 831/2013 sz. határozat alapján a polgármester 5 éve tárgyal(?) a KLIK-kel, a részére biztosított kerületi ingatlan ingyenes használatának törléséről, s a javaslat szerint 2019. január 31-ig nem is akarnak megállapodni. Miért? Felelős gazdálkodás ez az ingatlanvagyonnal, vagy nincs pénze a KLIK-nek (azaz az államnak) vállalása teljesítésére?

2) Tavaly szeptemberben a KT határozatot hozott, a szerződés lejártára hivatkozva a Vénusz utcai szemészet kirúgásáról, azonban január 31-ig nem sikerült megoldást találni, és semmi garancia, hogy június 30-ig megoldás lesz az ügyben. Ki a felelős az elhamarkodott döntésért, azért, hogy a csepelieket ilyen helyzetbe hozta a vezetés?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313688744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása