CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tetten ért hazugságok a Csepeli Hírmondóban, amely nem tette a kirakatba a Kúria elmarasztaló döntését, és nem is hajtotta végre azt

2018. március 12. 05:59 - csú

migrancsok_a_csh-bol.PNGPolitikai tébolyda, őrület: Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attial és Vida istván a Fidesszel együtt gyáván a megalázottak, a kiszolgáltatottak mögé bújik. Németh és állandó tettestársai a hazudozás mellett már csak a gyűlölet fokozásában, az indulatok szításában bíznak. A közpénzből, vagyis az ön pénzéből gyártott önkormányzati lapban ezzel a címlapfotóval hivogatják híveiket a választási urnákhoz szavazni, mert nincs más érvük...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 8-án megjelent 9. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A választások miatt + 32 millióval megsegített fideszes kampányújság elvérzett a Kúriánál. Az Együtt elnöke, Juhász Péter, Németh Szilárd népszerűsítése miatt kifogást nyújtott be a helyi (vagyis a csepeli) választási bizottsághoz. A csepeli bizottság a kifogást elutasította, csakúgy, mint a Nemzeti Választási Bizottság. A Kúria viszont helyt adott a panasznak. Jogerős végzésében a Kúria

„megállapítja, hogy a Budapest, XXI. kerület, Csepel Önkormányzatának Csepeli Hírmondó című sajtótermékének 2018. február 22-én megjelent IX. évfolyam 7. száma megsértette a jelöltek és jelölő szervezetek közti esélyegyenlőséget azzal, hogy Német Szilárd István, a FIDESZ-MPSZ és KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltjét népszerűsítette.

A Kúria a Csepeli Városkép Kft. médiatartalom-szolgáltatót eltiltja a további jogsértéstől, és egyben kötelezi, hogy jelen végzés kézhezvételétől számított legközelebbi számban, a jogsértő közléshez hasonló módon jelen végzés rendelkező részét tegye közzé.

A felülvizsgálati eljárás illetékét az állam viseli.

A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs."

http://csepeliek.blog.hu/2018/03/06/hatalmas_pofont_kapott_a_kuriatol_a_csepeli_hirmondo_nemeth_szilard_pofatlan_es_zabolatlan_nepszerus#more13720078

A kiadó nem hajtotta végre a Kúria ítéletét. Miért nem? Ki a felelős? Igaz az a Csepelen és a polgármesteri hivatalban is kézen-közön terjedő pletyka, hogy

a felelősség áthárítása érdekében a fideszes városvezetők saját magukat mentve ‑  a kiadó, a Csepeli Városkép Kft. vezetőjét kívánja feláldozni?  Erről egy sort sem olvashatunk a CSH-ban.

Mintha mi sem történt volna, a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményeit, a Kúria végzését figyelmen kívül hagyva, megy tovább a csepeliek becsapása a Csepeli Hírmondó legutóbbi számában, pedig még maga, a Nagy Németh is megnyilatkozott, a hódmezővásárhelyi kudarc után az ügyben. „A polgármestereknek figyelniük kell a helyiekre…” ajánlotta országos tanulságként a polgármestereknek. Már Borbély sem figyel rá, mert a lapban folyik tovább a sorosozás. Pedig Bencsik András, a Fidesz díszhuszára is megmondta: abba kellene már hagyni.

Változatlan az ellenzék kiszorítása a lapból. Németh szerint viszont Magyarországon a pártok egyforma eséllyel vehetnek részt választásokon. Szerintünk ezt Ő sem gondolta komolyan. Csak beszélt össze-vissza. Még a hódmezővásárhelyi vereség hatása alatt állhatott.

De a szerkesztők már az önkormányzati ügyekre sem figyelnek. Egy sort sem írtak a március 22-i önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Valószínűleg el kellett hallgatni a 8,2 millárd forintos költségvetési hiányt vagy a dr. Juhász György főigazgató/főorvos körül kibontakozott és testületi ülésen is felvetődött botrányt.

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek a mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a környezetszennyeződés kérdéséről, a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. közötti együttműködés, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna parton épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k ügyét.

Véleményünk a cikkekről:

1) Álproblémákról nyitottak vitát a Nemzetbiztonsági bizottságban

    Közzétették a Fidesz-KDNP országos listáját

    Magyarország nincs egyedül

    A fogvatartottak is hozzájárultak az ország megvédéséhez

    Az ellenzékre nem számíthatunk az ország megvédésében

    Lebontanák a déli határt védő kerítést

    Migránsok kapják a szociális lakásokat Németországban

    Elhoznák az illegális migránsokat Csepelre is

    Marakodó összefogók: Csepelről és Soroksárról nem beszélnek

Kilenc, egyoldalú politikai véleményt tartalmazó, az olvasók politikai befolyásolását célzó írás, amely összegészében ellentétes a választási törvénnyel. A Kúria az ilyen egyoldalú, a másik oldal véleményét figyelmen kívül hagyó cikkektől tiltotta el a Csepeli Hírmondót. A lap tulajdonosa, a kiadó és a szerkesztőség fütyült a Kúria végzésére, Bezzeg, ha az ellenzék valamelyik tagja vagy szervezete tenne hasonlót….

Néhány megjegyzésünk azonban konkrétan is van a cikkekkel kapcsolatban:

>  „Akkor is menekültekről beszélnek, amikor a határokon átözönlő illegális bevándorlókról és azok letelepítéséről van szó”. Nem tudtuk, hogy a kerítés felépítése után, a határőrség és a rendőrség jelenlétében, az ott felsorakoztatott harci technika mellett „illegális bevándorlók” özönlenek az országba. Hogy törték fel ezt a magas fokú biztonsági „zárat”? Hányan „özönlöttek” be? Ki a felelős ezért? Mit tett a kormány? Mit tett Németh Szilárd István Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelölt, aki egyben Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, és a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke az özönlés megállítása és megszűntetése érdekében? Miért nem tájékoztatták a lakosságot a kerítés áttöréséről, az illegális bevándorlók megindult seregéről? Nem kellene ezek után lemondania?  Ki engedélyezte letelepítésüket? Vagy hazugság az egész, nincs is illegális bevándorlás Magyarországra? Ahogy maga Németh mondta február 22-én: „a V4-ek megmutatták, hogy meg lehet állítani az illegális migrációt.” Lehet, hogy azért beszélnek mégis róluk, mert szeretnék, ha legalább illegális bevándorlók maradnának az országban, a kivándorló magyarok helyett? Pedig nincs az országban egyetlen ellenzéki párt sem, amely támogatná az illegális bevándorlást. Vagy arra a közel 3.600 menekültre gondolt Németh úr, akiket a kormány teljesen titokban, illegálisan engedett be az országba? Akiknek a magyar kormány adott menekülti és oltalmazotti státuszt? Vagy még mindig hülyének nézik a csepelieket, akik elhiszik a CSH-ban közölt hazugságokat?

> „Magyarország nincs egyedül” – de lassan már az egész világ ellen harcolunk. Mert meg kell nyerni az április 8-i választásokat?! Kinek nyerik meg? Orbán Viktornak, s nem az országnak? Ki van velünk? A közvéleménykutatók szerint a fiatalok közel fele már el akarja hagyni az országot. Elegük van az állandó harcból, a kilátástalanságból, az állandó ellenségkereséséből. Ők csak tisztességesen élni, megélni, dolgozni akarnak. Ki lesz akkor velünk?

> A „migráció Európára szabadította a terrorcselekményeket” – nyilatkozta a fő szakértő Németh Szilárd. Egyrészt magyar szakemberek szerint a terrorfenyegetettség nem Európában hanem Oroszországban, a Közel-Keleti övezetben és Afrikában sokkal nagyobb, mint Európában, másrészt az 1972-2016 közötti időszak 13 nagyobb terrortámadása közül 10 a legutóbbi migrációs hullám előtt történt, 8-nak semmi köze sem volt a migrációhoz, 3 pedig nem is Európában történt. http://tortenelemklub.com/node/65 Ráadásul hazánkban eddig  nem volt migrációs terrorcselekmény.

> „A migránspárti ellenzék most sem szavazta meg … a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítását.” Miért szavazta volna meg, hiszen a 2015 szeptembere óta bevezetett „válsághelyzet” alatt csak a kormány engedett be, közel 20 ezer bevándorlót, illetve menekültet – titokban, s „a magyarok biztonságának” törvényi szavatolására politikai, hatalmi okokból, s nem a migráció miatt volt szükség.

> „Lebontanák a déli határt védő kerítést”. Hazugság. Az ellenzéki pártok nem kívánják lebontani a kerítést, sőt még Soros, de a megtámadott ENSZ főbiztosa sem.

> „Angela Merkel beismerte, hogy „Németországban is vannak no go zónák”. Nem kellene már egyszer a saját portánk előtt is seperni, mondjuk Budapesten, a Hős utcában, vagy Miskolcon, Ózdon? Netán Csepelen. Utánajárni, hogy Hároson vagy Királyerdőben miért ilyen magas a levegő szennyezettsége téli időszakban? Csak nem azért, mert sokszor nincs pénzük még fára sem az ott élőknek? Eddig még csak hallgattak róluk. Miért? Nincs pénz a gondok enyhítésére? Birkózócsarnokra van több milliárd forint?   

> „Marakodó összefogók: Csepelről és Soroksárról nem beszélnek.” A március 7-én a Munkásotthonban megtartott ellenzéki jelölti vitán leginkább Csepelről és Soroksárról volt szó. Németh Szilárd képviselő jelölt nem vett részt a vitán, nem lehetett vele beszélni,  vitatkozni választókerülete, Csepel és Soroksár ügyeiről. Miért nem? Félt a vitától?

2) Az aláírásgyűjtés utolsó hétvégéje

    Csepelen és Soroksáron 23 jelölt van

Négy évvel ezelőtt, az országgyűlési választásokon Csepelen 19 jelölt indult, 23 párt képviseletében. Közülük 14 még az 1 %-ot sem érte el. Most a 23 jelölt mögött 25 párt áll, ezekből 17-ről még hallani sem lehetett 2014-ben. Ez azt mutatja, hogy az ún. kamupártok visszaszorítását célzó törvénymódosítás semmit sem ért, sőt az utóbbi napok eseményei azt mutatják, hogy a háttérből a Fidesz még segíti is új pártok, jelöltek részvételét. Pár százmillió közpénz sem számít, ha meg lehet osztani a Fidesz elleni ellenzéket. Pl.:

https://444.hu/2018/03/08/nem-indulhat-levai-katalin-zugloban-mert-kiszurtak-hogy-megegyeznek-az-alairasai-a-fideszes-jelolt-alairasaival  

3) Weiss Manfréd Terv – 4. rész Generációkon át

> „Megújul az Egressy Béni Zeneiskola épülete”. Már megújult, csak a külső vakolás és festés van hátra.

> ”Kezdődhet a napközis tábor újjáépítése”. A Weiss Manfréd Tervnek semmi köze a napközis táborhoz, ami a TÉR-KÖZ pályázat keretei között már szerepelt, 2016. április 5-én a Fővárosi Közgyűlés döntött is támogatásáról, 2017.09.01-én már az együttműködési megállapodást is aláírták. Viszont Némethnek kellett egy jól hangzó program a még jóvá sem hagyott Weiss Manfréd Tervbe, egy tetten érhető hazugság árán is.

> „Ugrásszerű fejlődés jön a csepeli egészségügyben”. Először vissza kellene adni, a nyolc év alatt kivont százmilliók inflációval növelt összegét, hátha meg lehet ugrani a 2010 előtti helyzet eltűnőben lévő pozitívumait.

A Weiss Manfréd Tervről még olvasható vélemény:

http://csepeliek.blog.hu/2018/03/07/hat_eve_hulyitik_mar_a_csepelieket_a_weiss_manfred_tervvel#more13715542

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Március:

  1. Eltűnt egy 14 éves kislány Csepelen.
    6.
    Lakossági fórum volt a Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatala Dísztermében, a fővárosi településrendezési eszközök partnerségi egyeztetéséről.
  2. A Közös Ország Mozgalom csepeli fóruma után a részvevők egy csoportja Németh Szilárd irodája elé vonult, ahol Orbán ellenes plakátokkal ragasztották le az iroda bejáratát.

Az RTL Híradó a Duna csepeli szakaszánál észlelhető olajszennyezésről adott hírt. A katasztrófavédelem már egy hete vizsgálta az érintett partszakaszt, megállapították, hogy a szennyezés a talajból származott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7013728150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása