CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Talpra magyar, hí a haza! - ellenzéki nagygyűlés lesz ma délután háromkor a Szabadság híd pesti hídfőjénél

2018. március 15. 04:04 - csú

karacsony_gergely_lelkesit.jpegKarácsony Gergely a Szabadság híd pesti hídfőjéhez, a budapesti Fővám térre hívja a változást választó magyarokat

„Nincs más dolgunk, mint megszervezni a változást akaró emberek többségét. Végre ne azt nézzük, ami elválaszt egymástól, hanem ami összeköt. Hogy április 8. után közösen építhessünk egy olyan Magyarországot, ahol a hatalom nem önmagát, hanem a magyar embereket gazdagítja!” – így invitálja Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a március 15-i közös ellenzéki megmozdulásra a választókat délután 3 órára a budapesti Fővám térre. Zugló polgármestere nyílt levelet írt a demokratikus ellenzéki pártok listavezetőinek: ünnepeljenek közösen. – A vélemények és elképzelések különbözősége nem akadályozhatja meg azt, hogy az ellenzéki pártok közösen álljanak ki közös értékeik, a szabadság, a demokrácia és a változás szükségessége mellett. 

A miniszterelnök-jelölt szerint

még ha a pártok nem állapodtak is meg abban, milyen konstrukcióban működnek együtt a választáson, március 15-én ettől függetlenül is kiállhatnak közös értékeik, a demokrácia és a szabadság mellett. „A közös ünneplés nem jelenti önállóságunk feladását. Még csak azt sem, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki a közös színpadunkon szerepel. A kormányzati propaganda úgyis gátlástalanul odarajzol minket egy  képre olyanokkal, akikkel sosem vállalnánk politikai közösséget” – írta, végül úgy érvelt: „Ne szerezzük meg azt az örömöt a Fidesznek, hogy hat-nyolc kisebb rendezvényt állíthat szembe saját megemlékezésével!” A március 15-i ünnep hosszú évek óta az aktuális politikai helyzetről is szól. Idén ez fokozottan így van, a kormányoldal és az ellenzék is kihasználja a választás előtti mozgósítási lehetőséget. Az utóbbi hetekben csökkent a korábbi apátia, nyilvánvalóvá vált az április 8-i tét. A Változás Szövetsége meghívójában a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményét felidézve azt írja: „A Fidesz megrogyott… Egyértelmű, hogy kisebbségben vannak. Legyőzhetőek!”

A Fővám téren 15-én délután a Demokratikus Koalíció és az Együtt is ott lesz.

Forrás: Népszava

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1213739692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása