CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hány milliót kóstál közpénzből a csepeli rezsiripacs e heti fényezése?

2018. március 22. 05:55 - csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_1.pngVárhatóan ma vagy holnap jelenik meg a Csepel Hírmondó (CSH) legújabb száma. Mit gondolnak? A Vida István vezette Városkép kft Ábel Attila alpolgármesterrel a háta mögött, Borbély Lénárd polgármester és a fideszes városvezetés áldásával abban hány millió forint közpénzt fordít  a rezsiripacs Németh Szilárd e heti fényezésére?

Mint arról már olvasni lehetett, a Csepeli Önkormányzat képviselő-testülete tavaly ősszel úgy döntött, hogy 2018-ban, 24 helyett 32 (+5%) alkalommal jelenteti meg a Csepeli Hírmondót (CSH) A 366/2017./X.26./ Kt. sz. határozat szerint a fideszes többségű képviselő-testület az emelt lapszám nyomdai előkészítő és nyomdai gyártási költségeihez bruttó 32.000.000 forintot biztosít. De miért? Az előterjesztésből hiányzott az ok megjelölése, s ez a vita során sem derült ki. Jegyzőkönyvben rögzítették, hogy még Borbély Lénárd sem indokolta a 32 megjelenést, mindössze annyit mondott, hogy

„az előterjesztés arról szól, a Csepeli Hírmondó jövő évi megjelenéséhez szükséges fedezetet kívánják biztosítani”. A tények, a megjelent CSH lapszámok bizonyítják:  a határozat nem erről szólt,  bár szerintem Borbély ezt már akkor is tudta, amikor bort ivott és vizet prédikált.

A 2018-as országgyűlési választások fideszes megnyerése volt az igazi cél. Indoklásul néhány tény és megjegyzés:

Az előző évben a kiadó, a Csepeli Városkép Kft üzleti programja szerint a CSH 24 (kéthetenkénti) megjelenésének nyomdai szolgáltatásai költségeire 23,1 mFt-ot tervezett. A 2018-ra biztosított 32 millió forint  38 %-os, 8,9 milliós növelést jelent. A tavalyi hasonló időszakhoz képest, a kiadás növekedése 182 %-os, milliókban számolva, pontosan 5,496 millió forint. Ezzel a kiadó, az április 8-i országgyűlési képviselő választás előtt, elköltötte/elkölti a nyomdai költségekre biztosított plusz költség több mint kétharmadát.

Az októberi határozat tehát nem a Borbély által elmondottakról szólt. A polgármester előterjesztése a „jövő évi megjelenéshez szükséges fedezet” helyett csak a választási időszakban megjelenő plusz 8/10 szám fedezetét biztosította. Ha vége lesz a kampánynak és a választásnak, akkor már nem kell népszerűsíteni a Fideszt meg Németh Szilárdot. Május-júniustól ezért nincs szükség hetilapra, elég lesz kéthetente megjelentetni az újságot.

Az utóbbi hetekben megjelent lapszámok azonban a Fidesz, és Németh Szilárd népszerűsítést annyira „túltolták” hogy az eddigi lapszámok egyike alapján, ‑ a helyi jóváhagyás ellenére ‑ még a legmagasabb bírói fórum, a Kúria is megállapította a jogsértést. A másik számról ‑ megelőzve, elkerülendő az újabb szégyenteljes térdepeltetést -‑ már a helyi választási bizottság mondta ki ugyanezt.

Véleményem szerint . napnál világosabb: a közpénzből fizetett plusz ~ 5,5 millió forint leginkább a Fidesz, illetve Németh Szilárd kampányát segítette. Arról nem is beszélve, hogy eközben a Csepeli Hírmondó, szerintem törvénytelenül, gyakorlatilag nem biztosított lehetőséget más pártoknak, jelölteknek a lapban való megjelenéshez.

A Kúria Németh Szilárd jogellenes, törvénysértő népszerűsítése miatt marasztalta el a CSH-t. Vélem, ennél több, tiltott pártfinanszírozás is történt/történik! Lehet, hogy a fentiekben vázolt ~ 5,5 millió a párt és Németh kampányához való, tiltott  hozzájárulásként is értékelhető? Ennek vizsgálata az Állami Számvevőszék feladata lesz.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113765340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.22. 22:08:33

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!

Meg is érdemli! Aki gátlástalanul mindenkit kiszolgál, az semmivel nem különb azoknál, akiket kiszolgál! A pénz olyan fontos, hogy a hajdani megbecsülést is érdemes odadobni érte? Úgy látszik igen! Vida István amit elért a Csepp Tv vezetésével, azt odadobta a Fidesz által neki biztosított koncért! Az utolsó lehetőség a kiszállásra akkor volt, amikor a Kúria elítélte a Csepeli Hírmondó Németh Szilárdot támogató kampányolását! A tanács elment az azonnali kényszerleszállásra, most már csak a zuhanás van hátra!
süti beállítások módosítása