CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbbenet a HÉV-en: mennyire kicsi ez a Csepel és milyen nagy az árok!

2018. március 25. 05:07 - csú

horvath_gyuszi-5_13.PNGA Boráros téri végállomáson magabiztos társaság száll fel. Egy helyről jöttek, nemzeti színű kokárdával! Egymással nem beszélnek, csak levetik magukat a benn álló csepeli HÉV ülésére! Ketten a négyes fakkba, egymással szemben a külső ülésre. Úgy, hogy más oda ne férhessen. Szavaikból azonnal világossá válik: mindannyian a Béke menetről jönnek haza - idézi fel minapi véletlen találkozását Horváth Gyula (képünkön). Írását így folytatja:

Nincsenek sokan, csak hézagosan tudják elfoglalni a kocsi szektorát.  Bizonyára ők azt önzetlenek, mert a haszonlesők már külön busszal, személyautóval elmentek. A vezetők meg a parádés kocsis által vezetett luxusautókon suhantak a Rizihez! A HÉV-en ülők egyik csoportjában a művészlelkű nemzeti értelmiség, másikban a mólé tekintetű kétkezik foglaltak maguknak helyet. Kasztszerűen elkülönültek és bezárkóztak.  Tudnak egymásról, és ez mindkét társaságnak növeli felsőbbrendű öntudatát. 

Nem hangoskodnak, de testbeszédük, hanghordozásuk mutatja, hogy ők a hatalom emberei! Kissé bosszantja is őket, hogy erről az utasok egyáltalán nem vesznek tudomást! „Le vannak szarva - mondja ki leplezetlen megvetését a mólés - Viktor megmondta, majd a szavazás után megmutatjuk nekik, hol lakik az úristen!” A művész a jólöltözött finom eleganciájával, a másik, meg igen kopott szerénységével rí ki. A HÉV elindult! Alig pár perc, már a „MÜPA-Nemzeti Színház” megállóba is érkezik. A kinyíló ajtóban egy ember jelenik meg! Hang elakad, szem kidagad! Miért?

Egy közismert ellenzéki merészelte jelenlétével az illiberális morált megtörni!
- A Kurva anyját, még van pofája kokárdát hordani! Szólt a kétkezi mólés az asszonyához.
- Fogd már be a pofádat! sziszegi az asszony a fogai között, - még meghallja!
- Nem hallja, mert csak neked súgtam – mondja a mólés.
- Ordítasz, te barom! - szól a nő, és közben zavart idegességében kimeredt az ablakon.
- Majd pofán vágom, ha nem tetszik neki – mondja a mólés sértődött büszkeséggel.Az asszony valami iszonyatos megvetéssel, és maró gúnnyal nézett a mólésra. Úgy, ahogy csak egy nő tudja megvetését kimutatni.

- Nem kellett volna annyit innod! Akkor tudnál viselkedni - mondta nő lemondóan
- Méé? Ingyé vót, és azé mentem!
Büfizett egyet a teremtés koronája, majd csendben elszenderedett!  Az asszony megkönnyebbülten konstatálta, és bocsánatkérőn nézett az ellenzékire.

A művészlelkűt is megzavarta az ellenzéki utas megjelenése!  Most azonban igazán zsenánt a köszönés, de még egy fejbőcintés is ciki lenne! Hogy zavarát leplezze, gesztikulálva, különösen nagy monológba kezdett. Önkéntelenül a hangját is megemelte. Mindenáron mutatni akarta társainak, hogy mennyire nem vette észre az ellenzékit. Ez annyira sikerült neki, hogy közönsége felváltva fordult hátra, keresve a zavar okozóját.  Megtalálták! Mosolyogtak!

Persze művész lelkű, meg az ellenzéki gyerekkoruk óta ismerték egymást. Hát, kicsi ez a Csepel, és sok ám az a több mint hat évtized! Meg aztán régen is kellett élnie valamiből a művésznek is.  Akkor meg a mostani ellenzékiek voltak döntéshozó helyzetben. Neki meg jól jött a megrendelés! Ilyen egyszerű az élet - gondolta! Más, Csepel és más Felcsút! Hogy érthetné ezt a Viktor? Így érkeztek a sétáló utcai megállóba, ahol az egyik balra, a többi meg jobbra ment!

Horváth Gyula 

Forrás: a szerző Facebook oldala

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4913756222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.25. 22:41:30

Tisztelt Szerkesztő úr! Kénytelen vagyok két fontos hozzászólást ide másolni, meg kell őrizni az utókornak! Facebookon írtam a Csepel Újságba, illetve a három képviselőjelölt Facebook-oldalára!

Természetes hogy Juhász Péter lépett vissza, ugyanis nem ő a legtámogatottabb az ő választókerületében!

A becsületes megoldás mind a 106 választókerületben az lett volna, ha a választók szervezésében előválasztást tartottunk volna, ahogy én azt több mint két hónapja propagálom! Akkor ugyanis az maradna versenyben a Fidesz jelöltje ellenében, aki az előválasztást nyerte! A választók arra voksolnának, függetlenül attól hogy a többi ellenzéki visszalép-e vagy versenyben marad! Ugyanis a támogatás a választáson induló jelöltek után jár, akik időközben visszalépnek azok után nem!

Felesleges itt vitatkozni, a közvéleménykutatás alapján ki kell hirdetni, kinek van a legtöbb támogatója! Az átszavazást meg bízzák a választókra! Kénytelen vagyok itt megismételni egy előző hozzászólásomat, mert az észérvek úgy látom itt nem hatnak!

"Szabó Szabolcs 2014-ben az Összefogás (MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP) jelöltje volt, s így győzte le Németh Szilárdot! Ha úgy véli, hogy az EGYÜTT jelöltjeként is győzni tud, akkor övé a felelősség Németh Szilárd esetleges győzelméért! Karácsony Gergelynek sem esett le az aranygyűrű az ujjáról hogy az MSZP-PM jelöltjeként indul! Szabó Szabolcsnak is fentállt a lehetőség, nem élt vele! Információim szerint felkínálták neki a csepeli polgármesteri pozíciót is, azt válaszolta nem érdekli a lehetőség! Tipikus tanári hozzáállás! Mérnök vagyok, az egyetemen azt tartották, aki ért hozzá, csinálja, aki nem, az meg tanítja! Az életben ezt a valóságban is megtapasztaltuk! Kezdő mérnökként égtünk a vágytól hogy tudásunkat az igazi életben is kipróbálhassuk! Nem vagyok közgazdász, de ez valószínűleg rájuk is érvényes! Aki tanár típus, az bizony nem vágyik a tudásának kipróbálására! Szabó Szabolcs az ELTE Természettudományi Karán oktat közlekedésföldrajzot (ebből írta disszertációját), szociálgeográfiát, illetve gazdaságtörténetet. Terület- és településfejlesztőként kiválóan alkalmas lenne polgármesternek, ráadásul szerény, anyagiasság nélküli életet él, szervezőnek is jó, összehozott egy 60-70 fős helyi stábot! Nem értem miért menne inkább vissza tanítani, ha egyszer tiszta kezű emberként vezethetné Csepelt is! Vegyen példát Márki-Zay Péterről, aki szintén szakember, tiszta kezű is, s nem derogál neki polgármesternek lenni! Éljünk inkább Németh Szilárd és bábja, Borbély Lénárd uralma alatt? Már pedig ez lesz, ha az ellenzék nem győz április 8-án! Kedves Szabolcs, lehet hogy Ön nagyszerű előterjesztéseket tett a Parlamentben az elmúlt 4 évben, csak sajnos semmi eredménye! Ugyanez lenne, ha Ön ugyan bejutna a Parlamentbe Bangóné visszalépésének eredményeként, de fideszes többség maradna! A politikát eredményre játszák, már pedig az diktál, aki többségben van! Még akkor is, ha az a csapat csupa törtető buta emberekből áll, mint Németh Szilárd! A Parlament nem egyetemi katedra, ahol nagyszerű tanainkat csillogó szemű, lelkes fiataloknak átadhatjuk! Az erővel szemben erőt kell felmutatni! Lehet hogy egy politikai nagytakarítás után eljön majd az az idő, amikor szakembereknek kell a Haza Házába ülni, s időtálló törvényeket alkotni, de most nem az az idő van! Most harcosokra van szükség, akik bármi áron legyőzik a Fideszt! Dixi et salvavi animam meam."

Tarjányi László 2018.03.25. 22:43:06

Van egy kérdésem a tisztelt olvasókhoz, mennyi időre is köttetett a megállapodás 2014-ben az MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP között? Gondolom arra a 4 éves ciklusra! Másik kérdésem, Szabó Szabolcs milyen színekben politizált a Parlamentben? Én úgy láttam, az Együtt politikusaként! Szerintem az öt párt nevében kellett volna a csepeli választókat képviselnie! Az elmúlt négy év alatt hány pártsemleges tájékoztatót tartott Csepelen? Egyet sem! Mindig az Együtt politikusaként nyilatkozott! Megkérdezett-e bárkit Csepelen, például arról hogy mi az őt megválasztók véleménye a migránsokról? Nem, a saját nevében nyilatkozott! Viccesnek szánta hogy 15 ezer bevándorlót látna szívesen Csepelen, ezt a Fidesz szándékosan nem viccnek vette, s ezzel hatékony kampányolást folytatott Szabó Szabolcs, s így az őt megválasztó csepeliek ellen is! Nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie, attól még mi, nemfideszesek nem vagyunk hazaárulók! Ráadásul nem mi árultuk a hazát gazdag migránsoknak, mint a Fidesz a letelepedési kötvénnyel!

Egy speciális csepeli problémára is szeretném az olvasók figyelmét felhívni! Németh Szilárd nyolc éve fojtogatja a Munkásotthont! 2016-ban még fele állami támogatást megkapta, 2017-ben már semmit sem! Az önkormányzati, évi 30 MFt támogatást Németh Szilárd polgármesterként az átláthatóság hiányára hivatkozva szüntette meg, holott a Munkásotthon gazdálkodása teljes mértékben nyomon követhető a weben közzétett dokumentumokban! Borbély ugyanezt folytatja! Tessenek már megkeresni Nagy József kuratóriumi elnököt, illetve Takács Mónika gazdasági vezetőt, hogyan lehet ilyen körülmények között a Munkásotthon fennmaradását biztosítani! Tisztelt csepeli képviselőjelöltek, miközben Önök marakodnak, aközben Németh Szilárd már várja hogy az ölébe pottyan a Munkásotthon! Ezt kockáztatja az ellenzék helyben és országosan is! A Fidesz mindent beszánt, ami neki ellenáll!

Tisztelt jelöltek, egy hetük van arra hogy kihirdessék, kire szavazzunk hogy ne Németh Szilárd legyen Csepel képviselője! Egyben felhívom az összes ellenzéki párt vezetőit és tagjait, ne is reménykedjenek a 2019-es jó szereplésben az önkormányzati választáson, s hogy bármilyen pozícióhoz juthatnak, ha most le nem győzzük a Fideszt helyileg és országosan! Sőt lesznek akiken Orbán Viktor és Németh Szilárd elégtételt vesz Fidesz győzelem esetén! S akkor vége lesz még a maradék demokráciának is! Megéri az egyéni ambíció kiélése iránti vágy miatt ezt kockáztatni! Vegye már mindenki elő a józan eszét!
süti beállítások módosítása