CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepeli Hírmondó a rezsiripacs érdekében törvényt sértett. A Kúria végzése ellen nincs fellebbezés

2018. április 11. 04:24 - csú

vida-borbely-nemeth-777_2.pngVida István, Németh Szilárd és Borbély Lénárd osztozkodhat: kié a felelősség a törvénysértésért és ki fizesse be az 1 millió 380 ezer forintos bírságot

A Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, mely szerint a Csepelen vereséget szenvedő fideszes képviselőjelölt aránytalanul sokat szerepelt a lapban. Az ügyben először az Együtt emelt kifogást, de később egy magánszemély  is ugyanazzal a panasszal fordult a testülethez. 

A kért felülvizsgálat során arra jutottak, az NVB helyesen járt el, Az Együtt azt kifogásolta, hogy

„Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltő szervezetek képviselőjelöltje a többi, a választókerületben induló képviselőjelölthöz képest nagyobb arányban szerepel, többet említik és hivatkozzák a lap cikkei, és a többi jelölttel ellentétben kizárólag pozitív kontextusban szerepel.” Az NVB  - részben megváltoztatva az OEVB döntését - azt a döntést hozta, hogy a Csepeli Hírmondó valóban megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet azzal, hogy Németh Szilárdot népszerűsítette. A kérelmezőt a határozat rendelkező részének közzétételére és 1 380 000 Ft bírság megfizetésére köteleztték.

Ezt a döntést hagyta most jóvá a Kúria.

Boros Juli

Forrás:444.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2213824920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.04.11. 08:06:55

Vida, Németh és Borbély felelős a Csepeli Hírmondó választási törvénysértéséért, viszont megint velünk csepeli adózókkal fizettetik meg hogy a mi jogainkat ők megsértették! Meg is érdemeljük, hogy mertünk fellépni Csepel földesura ellen!

Némethnél a közpénz ilyen kezelése már szokásos, polgármester korában a saját elhunyt pácini barátja síremlékére velünk, csepeli adófizetőkkel fizettetett ki 300 ezer forintot! Neki nem számít a társadalmi megítélés példátlan zsugoriságáról, amellyel Barati Attilát holtában meggyalázta!
süti beállítások módosítása