CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt maradunk. Maradnak a kérdések is: hol az a pénz? És miért van sötét?

2018. április 18. 04:24 - csú

tiborcz_istvan_es_orban_rahel.jpg"Na, menjél szépen haza és fogadd el az eredményt!" – szó szerint ezt válaszolta Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Közben még egy elfelé hessegető mozdulatot is tett, tudják, mint amikor egy kutyát zavar el az ember.

A jelenet az Andrássy út egyik trendi éttermében játszódott le, méghozzá az április 8-i választás másnapján. Vagyok olyan szerencsés, hogy személyesen ismerhetem, akit Tiborcz ilyen ordenáré módon próbált lerázni: egy értelmiségi nő, anya, nem mellesleg profi kommunikátor. És ahogy ő fogalmaz, szerencsés, mert a sors összehozta, amire rég vágyott. Komolyan, maga mesélte el nekem, hogy már rég szeretett volna csak annyira összefutni Orbán Ráhellel és Tiborcz Istvánnal, hogy a szemükbe nézzen, és feltegye nekik A Kérdést.

A karma elrendezte, így hétfőn odalépett az asztalukhoz, és megkérdezte: „milyen érzés lopni?”. Majd még egyszer: „miért loptok? hol a pénz?”.

„Sötét van” – tette hozzá a pufimellényes vőnek, aki miatt az interneten olyan mémek terjednek, hogy Magyarország államformája: Vejedelemség. És igaz, Tiborcz miatt nemcsak átvitt értelemben van sötét, hiszen a közpénzből fizetett milliárdokért cserébe még gyehennán is pislákol az Elios-közvilágítás.

A saját lábon álló páros meghökkent, nem számítottak ilyen szembesítésre az Andrássy úti étteremben. Mit is lehet erre mondani, pláne, hogy főhősünk közben fotózta is őket. A kamerák elől vérciki módon sprintelő Tiborcz ezúttal nem pattanhatott fel, jobb híján elkezdett visszafotózni.

Végül a Kéretlen Királylány válaszolt, hogy hagyja őket békén, ebédelnek. Majd eszébe jutott a döntő érv, hát kivágta: az ország 70 százaléka döntött, jobb, ha tudomásul veszi az eredményt.

Elemezték sokat április 8. óta az eredményeket, de ebben az egy mondatban benne van minden: bármi történik mostantól, megvan a legitimáció. Így döntöttek a Zemberek. A megfélemlített, migráncsokkal behülyített emberek, az ország kisebbsége. Akik végzetes többséghez segítették őket. Olyanhoz, amire Orbán Ráhel ilyen magabiztosan hivatkozhat. A férjének pedig már csak tapló módon hozzá kellett tennie: na, menjél szépen haza.

Szerintem itt van a „haza”, itt vagyunk otthon, szóval maradunk. És a kérdések is maradnak: akkor hol is az a pénz? és miért van sötét?

GERGELY ZSÓFIA

Forrás: Klubrádió

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9113845568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turcsányi1212 2018.04.18. 14:10:07

A profi kommunikátor-odamegy egy ismeretlen ebédelő párhoz-és letegezi Őket.Profi?
A megkérdezésük nélkül fotózta Őket-ez is profi?
süti beállítások módosítása