CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meg fog dőlni ez a hatalom, ha kiállunk egymásért! - Újabb százezres tüntetés Budapest belvárosában

2018. április 22. 05:59 - csú

zaszlok_a_teren.jpegTüntetők és zászlók a Parlamentnél. Innen indultak a Szabad Sajtó útjára

Egy héttel a múlt szombati kormányellenes tüntetés után újabb demonstrációt szerveztek a Kossuth térre, ezúttal a tömeg a tértől a Szabad Sajtó útjára vonult. A tüntetésen csak egy politikus szólalt fel: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Beszélt még Gulyás Balázs, a netadós tüntetések szervezője, Gyetvai Viktor, diáktüntető, Homonnay Gergely író, Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet Békemeneten bántalmazott újságírója, valamint küldött videóüzenetet többek között Gálvölgyi János és Hernádi Judit is. A végén a tüntetők egy csoportja átvonult az Oktogonra.

Noha sokan azt jósolták, az egy héttel ezelőtti, Kossuth téri tüntetésre összegyűlteknek csak töredéke megy el a most szombati folytatásra,  mégis

tuntetok_tablakkal_europai_ugyeszseget.PNGsok tízezer ember vonult a Parlament elől a Szabad sajtó útjára. Ott Márki-Zay Péter programbeszéddel felérő felszólalásában a Fidesz által üldözöttek melletti kiállásra hívta fel a tömeget, majd meghirdette a harcot az új ellenzékért. Május 8-ra, az új parlament megalakulásának napjára hívták össze az újabb tüntetést.

Márki-Zay Péter beszédében kiemelte: 

marki-zay_peter_1.PNGMeg fog dőlni ez a hatalom, ha kiállunk egymásért!

Nehéz elfogadni a választási eredményt, de ezen nem fogunk tudni változtatni, akármilyen visszásságok történtek, mondta, de a Fidesz hiába nyerte meg a választásokat, mi itt vagyunk és itt is maradunk, mondta.

„A magyar nép ezen a választáson leváltotta az ellenzéket. Nem bízhatjuk a hazánkat olyanokra, akik nemhogy a nemzet, de a saját érdekükben sem voltak képesek az összefogásra” - mondta.

Szerinte „minden pártban vannak tisztességes emberek, de olyanok is, akikkel a jövőben sem lehet leváltani Orbán rendszerét, és a magyar nép megérdemel egy olyan ellenzéket, ami nemcsak szavakban utasítja el a korrupciót és a megfélemlítést, és amiben nincsenek ott a korrupt hatalom ügynökei”.

Azt mondta, olyan szakértők jelezték már csatlakozásukat az új ellenzékhez, akik eddig egyetlen ellenzéki párthoz sem csatlakoztak, sokakban ez a választási vereség ébresztette fel az elszántságot. Ezek az emberek a Rendszerváltás 2018 oldalon keresztül jelentkeztek.

„A félelem tartja össze a rendszert, ha ez megszűnik, a rendszer is megbukik.  mindenki eldöntheti, hogy félelemből kollaboráns lesz, vagy feláll, és hős lesz. Mi megvédjük.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5613854028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása