CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen elkezdődött a fideszes bosszúhadjárat az ellenzékiek ellen! Csak egy új harcmodor segíthet...

2018. április 28. 05:59 - csú

borbely_lenard_es_morovik_attila.jpgMorovik Attila alpolgármester és Fidesz-frakcióvezető (jobbra) Borbély Lénárd polgármesgter szavát lesi a bosszúhadjárat megkezdése előtt. Ami leolvasható a szolgálatkész arcról: - Mit parancsolsz kisgazdám? Én írjam alá az ítéletet? Vagy az csupán a vádirat? Kezdetnek elég lesz  egy javaslat

A Fidesz országos választási győzelme után Csepelen máris elszabadulnak a kormánypárti indulatok. Ha Orbán egy beszédben azt mondja, hogy „a választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.”, akkor a csepeli nacsalnyikok hetedíziglen át vesznek elégtételt, hogy a Kedves Vezér nehogy már kevesellje. Sőt! Még lehet, hogy ki is átkozzák az ellenségeket. Mert innentől mindenki ellenség, aki ellenük mert menni a választási kampányban és a szavazásnál.

Csepelen nem csak az orbáni bosszúhadjáratra való felhívás az ok, amire hivatkozhatnak a szervilis fideszesek. Itt Németh Szilárd, a Kedves Vezér Után Az Első, még ki is kapott április 8-án. Mégpedig másodszor, és csúnyán. Ezt nem lehet annyiban hagyni! Meg kell torolni! Vesszen a bűnös! S mivel mindig másban, másokban keresik a vereség okait, hamar megtalálták, az

LMP Csepel-Soroksár országgyűlési képviselő-jelöltjében, aki április 8. előtt visszalépett Szabó Szabolcs, a későbbi győztes javára. Rögtön, a Németh meggyalázása utáni első képviselő-testületi ülésen, április 26-án, leváltották tanácsnoki funkciójából az LMP csepeli önkormányzati képviselőjét, dr. Tenk Andrást, akit még Borbély Lénárd polgármester javasolt a 2014. október 30-i alakuló ülésen a fenntartható fejlődési ügyekért felelős tanácsnoknak. Borbély a bosszút Morovik Attila alpolgármesterre, frakcióvezetőre bízta, aki indoklásul, cinikusan csak annyit mondott: Lehet Más a Politika.

Érdemes lenne megvizsgálni a döntés jogi hátterét is. A tanácsnoki rendszer léte, a tanácsnokok feladatai és személyük ugyanis rendeletben, a szervezeti és működési szabályzatban, az szmsz-ben vannak meghatározva. Egy feladatkör megszüntetése, a feladatot ellátó személy megbízatásának visszavonása az szmsz módosítását igényli, s a rendelet módosítása, szerintem, csak rendeletmódosítással valósítható meg. Úgy gondolom, Tenk András „kirúgása” csak akkor érvényes, ha a módosító rendelet a testület elé kerül és az elfogadja.  Ez a lépés április 26-án, a gyűlölködés  mámorában elmaradt. Így aztán lehet, hogy törvénytelen volt a „bosszú”?

A kérdés csak az, hogyha igazam van, akkor megtámadható-e a határozat Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. Kerületi Hivatalnál, illetve a Főváros Kormányhivatalánál?

A végeredménnyel kapcsolatban nincsenek illúzióim. Az ügynek mégis több tanulsága van. A csepeli fideszesek bosszúért lihegnek, s ilyenkor, ezek szerint, mindenre képesek. Az, hogy nem érdekli őket a törvény, a saját maguk által alkotott rendelet, csak az egyik dolog. Már megszoktuk, a választási törvényt is simán megszegték, nem először. A másik, hogy hajlandók mindenen és mindenkin átgázolni, s a helyi fideszes többségben nincs egy normálisan gondolkodó személy, aki azt mondaná, hogy állj. Nézzük már meg, hogy törvényes-e, mit érünk el, mi lesz a visszhangja a csepeli közéletben, mit szólnak hozzá az emberek. Az arctalan mamelukok szavazógépezete olajozottan működik. Náluk a főnöki utasítás, a pártérdekre való hivatkozás minden esetben felülírja a kerületi érdeket. Úgy látszik, ezért kapják tanácsnoki tiszteletdíjukat. Azzal is szembe kell nézni, hogy az ilyen és ehhez hasonló döntések nem érik el a csepeliek érdeklődésének azt a szintjét, ami tömeges ellenvéleményeket, netán ellenállást szülne, s amire a hatalom birtokosai odafigyelnének.

szolidaritas-777.pngEz a döntés viszont csak a bosszú első lépcsője volt. Az ellenzéknek fel kell készülnie a folytatásra. Csakhogy a következők kivédésére a képviselő-testület ülésein nincs sok lehetőség, a minősített többséget alkotó fideszes frakció lesöpör mindent. Pláne az országosan ismét összejött parlamenti kétharmad tudatában. Az eddigiektől eltérő, más utakat kell keresni. A baloldal egységének helyreállítása, az ellenzék politikai együttműködésének létrehozása mellett, más harcmodorra, új eddig nem használt módszerekre van szükség. Nem holnaptól. Tegnaptól.

vox 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr513875108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.04.28. 21:44:11

Csepelen mindennek Németh Szilárd az alfája és az omegája!
Nem kötelező bunkónak lenni, ő saját elhatározásából olyan amilyen! Nem akar erőt venni törtető, eltaposó személyiségén, azt hiszi, most is a birkózószőnyegen van! Téved, nem ott van! Másrészt ott is az viszi valamire, aki a fejét is használja, nem csak az erejét!

Németh lehetne mindenki által megbecsült politikus, aki tekintettel van mindenkire, illetve mindenki érdekére! Tóth Mihály felemelte az ismeretlenségből, iskolaigazgatót csinált belőle, holott tudta, nem egy Comeniusszal van dolga! Az egykori képesítésnélküli napközis nevelő is vihette volna valamire kellő alázattal és kitartással, lassan lépkedve előre a szamárlétrán! Némethnek erre nem volt türelme, már a csepeli SZDSZ-ben is országgyűlési képviselőjelölt szeretett volna lenni, nem zavarta hogy nála képzettebb, tapasztaltabb emberek is akadtak a pártjában! Nos nem lett az, egy idő után átbútorozott a csepeli Fideszbe, épp hogy megmelegedett, megfúrta azt akinek köszönhette 1998-ban a listás önkormányzati képviselői helyet! Beléptetett 17 új tagot (közte lépcsőházi szomszédait is), s azokkal megválaszttatta magát Tóth János helyére helyi Fidesz-elnöknek! Kis idő múlva Tóth Mihállyal együtt létrehozta a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést! Nesze neked komcsizás! Kapott is még egy sporttanácsnoki tisztséget, az uralkodó MSZP-frakció így hozta még jobb helyzetbe Németh családi kasszáját!

No persze, hálát hiába vártak tőle, ő nem viszonozta e baráti gesztust 2010 után polgármesterként! Sőt már előtte is sárba rántotta a szocikat a Kun által elkövetett kettősgyilkossággal!

Szóval, lehetett volna Németh köztiszteletben álló személy, de nem lett, mert ahhoz ész és belátás is kellett volna! Nem szolgája neki Csepelen senki, sőt polgármesterként ő "mindenki köteles szolgája", hogy egy régies fordulatot használjak! Miért van az hogy Veresegyház tanácselnöke, ma polgármestere, ma már 53 éve szolgálja városa lakosságát? S közben azért volt egy rendszerváltás! NÉMETHNEK SOHA NEM LESZ SZOBRA CSEPELEN, MERT NEM ÉRDEMLI MEG! Ha rajtam múlik, még díszsírhelye sem a csepeli temetőben!

Németh ugródeszkának használta Csepelt az országos politikai karrierhez! Politikai bohócot csinált magából azzal, hogy elvállalta minden kényelmetlen dolog kommunikálását! A szeme sem rebben, amikor a legnagyobb hazugságot is átéléssel képes továbbadni! A Csepelinfóban azt rebesgették, Németh miniszter lesz az új kormányban. Nem lett, bohócnak jó, szakembernek nem! A következő tisztújításkor az alelnöki posztját is el fogja veszíteni, a mór megtette a kötelességét, a mór elmehet! Ő ne tudná, hogy a Fideszben a hála nem politikai kategória?

Nem lesz hova visszavonulnia, mert bizony akkora visszafoglaljuk a bábjaitól Csepelt!
süti beállítások módosítása