Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Osztály, vigyázz!

2018.05.14. 02:37 csú

befogod_marabu_atfogo-befogo-befogod.jpgÁtfogó, befogó. Befogod? - Marabu karikatúrája

Kezdetben csak zavart, később bosszantott, most már úgy gondolom, elég volt. A civil rádiós és tévés műsorvezető következetesen osztályfőnökként említi a jelenlegi magyar miniszterelnököt. Ez roppant sértő és igazságtalan! Mint többször volt—korántsem hibátlan – osztályfőnök, visszautasítom a párhuzamot. Főbb indokaim:

Az osztályfőnök (OF) igyekszik a rá bízott diákok mindegyikével legalábbis normális kapcsolatban lenni. Nem csak az osztály felével, harmadával.

 Ha probléma adódik, akkor

az OF nem önkényeskedhet: többszörös ellenőrzés alatt áll, a szülőkről nem is beszélve. Ha rendkívüli szülői értekezletet hívnak össze, nem teheti meg az OF, hogy nem megy el rá! És azt sem engedheti meg magának, hogy nem válaszol az ott feltett kérdésekre. Súlyos konfliktus(ok) esetén belátja, a húr nem feszíthető tovább, s bizony maga kéri „visszaléptetését”.

 Az OF felel a pénzügyekért: nem kótyavetyélheti el az osztálypénzt, nem rendelkezhet vele kénye-kedve szerint, a közösség tagjaival együtt dönt e kérdésben (is).

És hát legfőképpen felelősnek érzi magát diákjai jelenéért és jövőjéért egyaránt.

Hát ne legyek megbántva, ha „leosztályfőnöközik” a miniszterelnököt?

Forrás: Népszava

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6113916480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.