CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli városvezetők átverik a csepeli gyerekeket és szüleiket a nyári napközis táborral Németh Szilárd rögeszméje miatt?

2018. május 15. 05:55 - csú

abel-borbely_kettos_portre.PNGHova menjenek a csepeli gyerekek? Mi lesz a nyári napközis táborral? Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester lóvá teszi a csepelieket a fontos információk elhallgatásával?

A vészcsengő megszólalt Ábel Attilánál, aki továbbra is sunnyogással fedezi Németh Szilárd rögeszméjét! Erre a következtetésre jutottunk, amikor olvasónk levelét megkaptunk. Arra hívta fel a figyelmünket, hogy felháborító információra bukkant a helyi fideszes szócsőben, a csepel.infóban. Onnan tudta meg, hogy az idén másutt, nem a vízparton, hanem aziskolákban, sokkal rosszabb körülmények között lesz a csepeli nyári napközis tábor mint az előző években. Az intézkedés okáról őszintén egy szót sem írtak. A lényeg: nem a jól bevált Kis-Duna-parti, Hollandi úti ifjúsági táborban, hanem az Ív utcai speciális és a Szent László utcai Kék iskolában rendezik meg az évtizedek óta megszokott, pénztárca-kímélő szünidei programot. Indokként egy közelebbről és pontosan meg nem nevezett „nagyberuházást” jelölnek meg. Mi történt és miért?

Blogunk már hetekkel ezelőtt, közvetlenül az április 26-i kt-ülés előtt és utána többször is megírta, jelezte, nem lesz jó vége annak, hogy Csepelen a fideszes városvezetők nem tájékoztatják tisztességesen a szülőket a

nyári táborozás változásáról, és elkenik a módosítás okát.

Hova menjenek a csepeli gyerekek? Mi lesz a nyári napközis táborral? Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester lóvá teszi a csepelieket a fontos döntések elhallgatásával? – kérdeztük joggal legutóbb május 3-án is. Azóta naponta figyeltük a városvezetők hivatalos szócsövét, a csepel.hu –t, de ott se kép, se hang nem volt – most sincs – a csepeli gyerekek nyári táborozásáról. Annál bővebb terjedelemben ömlengenek ugyanott a fizetős, jó drága szaktáborokról, bár a költségekről diszkréten és mélyen hallgatnak Ábel alpolgármester írnokai. Nekünk, persze, nincs bajunk a választékot bővítő kínálattal, de olvasónkkal együtt felháborítónak tartjuk, hogy a csepeli szülők eddig nem kaptak tisztességes tájékoztatást a kispénzű családok gyerekeinek nyári szünidős táborozásáról, arról, hogy mire számítsanak.

Ábel Attila, aki nemcsak alpolgármester, hanem a csepel.info gazdája, szerkesztője is  - azért, hogy mentse a menthetőt - vasárnap tette közzé a tényeket saját különbejáratú fideszes szócsövében, de már az önkormányzat hírportáljára nem helyezte el sem vasárnap, sem hétfőn. Felháborodhatnánk azon is, hogy hírforrásként a Csepeli Hírmondót jelöli meg, ám a legutóbbi számban hiába is keresnénk, nincs benne ez az információ. Nyilván a most csütörtökön vagy pénteken megjelenő CSH közli majd. De ezt honnan tudja Ábel Attila? Hivatalosan nem ő a felelős szerkesztő! Nem háborgunk, mert köztudott, cenzorként Ábel alpolgármester fogja el a kéziratokat. Saját blogját fontosabbnak tartja mint a hivatalos tájékoztatást. Így persze az is természetes, hogy egy szót sem szól arról: a csepeli gyerekek nyári napközis táborát azért kell kiebrudalni a Kis-Duna parti lombos fák közül, mert a Hollandi úti létesítményben Németh Szilárd rögeszméjét, a birkózó akadémiát buherálják nyáron is.

(anzágo)

A csepeli gyerekek nyári táborozásáról egyelőre a következő tudható:

„A nyári napközis tábor egy nagyberuházás miatt idén nem a megszokott helyen, a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban lesz, hanem két általános iskolában. Az egyik az Arany János Általános Iskola, a másik a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola. Az intézmények július 2-a és augusztus 17-e között fogadják a gyermekeket.

A Mészáros iskolába a tanévben is oda járó gyermekeket várják, az Arany iskolába pedig a kerület egyéb iskoláiba járó gyermekeket. Június 18-29-e között, valamint augusztus 21-31-e között a gyermekek felügyeletét az iskolák látják el, ők biztosítják az ügyeletet. Az erre az időszakra vonatkozó étkezési térítési díjak befizetése és az étkezés az iskolákban történik.

A napközis tábor hétköznapokon 8 órától 16 óráig tart nyitva. Az ügyeletet hétköznapokon 6 órától 8 óráig, illetve 16 órától 17 óráig biztosítják. A gyermekek táborba történő eljuttatása, illetve a hazajutás biztosítása a szülő feladata, az idősebb gyermekek csak szülői engedéllyel érkezhetnek és távozhatnak egyedül a tábor területéről.

A táborba való jelentkezési lapot június 8-án 12 óráig lehet leadni a gyermek iskolájában az étkeztetési munkatársnál. Az étkezési térítési díjat a beszedési napokon lehet megfizetni. Az ingyenesen étkezők esetében a szülők a tábori irodában az étkezési befizetési napokon az étkezési díjat beszedő munkatársnál jelezhetik gyermekük részvételi szándékát. A napi háromszori étkezés díja csepeli iskolás gyermekeknek 603, nem csepeli iskolás gyermekeknek 933 forint. Az étkezést legkésőbb az étkezés előtti napon délután fél 1-ig lehetséges lemondani telefonon, vagy személyesen a befizetés helyszínén. Hiányzás esetén az étkezés lemondásának kötelezettsége az ingyenesen étkezőkre is vonatkozik.

A táborban a programokat a csepeli önkormányzat ingyenesen biztosítja."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9713944584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.15. 07:50:41

Tegnap írtam, Németh Szilárd is elolvashatná!
www.facebook.com/csepel.ujsag/

"László Tarjányi Inkább a csepeli gyerekek táboroztatására költötték volna azt a többtízmilliót, amit kidobtak Németh Szilárd kampányára!"

"László Tarjányi Idén Csepelen a napközis tábor az Arany János Iskolában lesz, mivel az Ifjúsági Táborban folyik Németh Szilárd Birkózócentrumának építkezése! Kérdem én, A HONVÉDELMI PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR miért nem tudja elintézni, hogy a jelenleg üresen álló, volt Napközis Táborban levágják a füvet, s oda a Honvédség sátrakat kölcsönözön! A csodálatos Kis-Dunaparton a gyermekek összehasonlíthatatlanul jobban éreznék magukat, mint az évközben is unt iskolaudvaron! Vagy azok nem számítanak, akiknek nincs pénzük a gyermekeiket fizetős táborba küldeni? Csepel vezetői megfogadhatták volna a tanácsomat, hogy a Kalózhajót 300 m-rel arrébb, a Napközis Táborba, a déli kerítés mellé költöztessék, két kiskapuval megoldható lett volna, hogy a táborbéliek és kinti látogatók is használhassák a játszóteret! Ráadásul ott parkoló is van az átemelőtelep mellett!"

Persze azt sem bánnám, ha a tegnapelőtt írt hozzászólásomat (Hová dugja Orbán Németh Szilárdot) olvasná!
süti beállítások módosítása