Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Állj be Berci katonának! Mert ha nem, akkor majd besoroznak...

2018.05.16. 01:23 csú

verbunkos.jpgVagy fél éve írtak arról, hogy hatalmas a kétségbeesés, amiért nem akarnak föltöltődni az önkéntes századok szerte az országban. Falusi polgármester barátom mutatta a neki küldött fölszólítást, hogy a hadügynek időben le kell jelenteni minden falunapot, búcsút, körmenetet, lepényevést, zsákban futást, hogy a bágyadt, fantáziátlan toborzósátrakkal ki tudjanak települni a frusztrált egyenruhások a maguk nyalka verbunkjával.

De az Úristennek sem akarnak telni a létszámok. Közben megy a közösségi gerillamarketing, hogy vissza kellene állítani a sorkatonaságot, mert ott aztán rendet, fegyelmet, kutyafitye emberséget tanulnának a fiatalok.

Pedig akinek már ellopták az életéből azt az egy-másfél-két évet, tudja, hogy sumákoláson,

limbózáson és más szakszón kívül semmi, de semmi tudománya annak nem volt. Viszont legalább visszavették a munkahelyére az obsitost

A kormányhivatali vezetők persze ezredesi rangban önkénteskednek. Csak a bikanyakú nép, az nem akar még díszhonvéd sem lenni. Leszavaz éppen a Fideszre, mert kell az a közmunka, meg az asszonyt sem rúgják ki a tanácsházáról. De bohócnak azért már nem áll be, mert aszongya az iranyasereg.hu, hogy „jelenlétük emelheti az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát”. Kell az, hogy az ivócimborák kiröhögjék a szuronyos puskájával?

Ezért aztán már nem is a kocsmákban, hanem az iskolákban keresik a berukkoltatható népességet, de ott sem hömpölyög a tömeg. Egy remény lehet még: Németh Szilárd hadügyminiszter-helyettes karizmája. Ha meg az is kevés lesz, akkor jöhet a kötelező szolgálat. A játék úgyis erre megy ki Háry János birodalmában.

Forrás: Veress Jenő (Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10013944600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.