CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drágább lesz, kizár és elkülönít a csepeli nyári napközis tábor!

2018. május 16. 05:59 - csú

abel-borbely-777_1.pngTényleg lenézik az embereket Csepel mai városvezetői. Erről mélyen hallgat Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester,valamint az általuk dirigált  papagáj kommandó

Az önkormányzat április 26-án módosította a nyári napközis táborra vonatkozó rendeletét. A módosítás szerint a tábor a Sport és Szabadidő Rendezvény Központon (1213. Hollandi út 8-10.) kívül, másutt is megszervezhető. Azóta sem közölte az Önkormányzat egyetlen hivatalos fóruma (csepel.hu, Csepeli Hírmondó) sem, hogy idén hol lesz a napközis tábor. A fideszes szócső (csepel.info), amelyet Ábel Attila alpolgármester tulajdonol és szerkeszt, május 13-án azonban elfecsegte, s a csepeliek.blog.hu, az olvasók tájékoztatása érdelében, átvette a hírt.

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/15/a_csepeli_varosvezetok_atverik_a_csepeli_gyerekeket_es_szuleiket_a_nyari_napkozis_taborral_nemeth_sz#more13944584               

Az új helyszínek tehát, a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola és az Arany János Általános Iskola.

Három dolgot viszont elhallgatott a sajt lapjának fecsegő alpolgármester, szerintem nem véletlenül:

1) A döntés, az elmúlt évektől eltérően, eléggé el nem ítélhető módon, törvénytelenül kizár, szegregál is. Tudatosan leválasztja a sajátos nevelési igényű, hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű vagy egyéb okból veszélyeztetett tanulókat, s őket iskolájukba a Mészáros iskolába kívánja idén táboroztatni. Erre egyébként a rendelet sem tér ki, valószínűleg nem merték rendeletileg is megfogalmazni.

2) Rendeletileg csökkentették a nyári tábori ellátást igényelhetők körét, az óvodákból a következő, 2018/2019-es tanévbe felvételt nyert tanulókkal, ami szüleiknek komoly feszültséget is okozhat.

3) Jelentős térítési díjemelést hajtottak végre. Egy csepeli tanuló után, háromszori étkezés igénybevétele esetén, a tavalyi 405 forint helyett, idén 603 forintot kell a szülőknek téríteni, ami közel 49 %-os(!) emelést jelent. Az ebéd esetében ennél is magasabb a díjnövekedés, majd 52 %.

Elképesztő. A választási kampányban azt ígérték, hogy javítják a csepeli családok helyzetét, enyhítik a gyermeknevelési gondokat, mert fogyóban a nemzet. Csepelen ez lett az ígéretekből. A csepeli fideszes vezetők fontosabbnak tartották, hogy a nyári táboroztatás helyszínén, a volt ifjúsági táborban, az érintett családok felkészítése, korrekt tájékoztatása nélkül, megvalósuljon egy rögeszme, azaz mielőbb elkészüljön Németh Szilárd ötmilliárdos birkózóbirodalma. Már a létesítmény avatása előtt elértek egy sikert: tussal győztek a józan ész és a tisztesség felett. A csepeliek meg jobb híján majd lenyelik ezt is…

Lenyelik?

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913953252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.16. 08:12:27

Orbán megígérte, elégtételt vesznek. Most kezdik! Nekünk kell a csepeli vezetőket megtanítani kesztyűbe dudálni! Ellenállást kell tanúsítani! A napközis tábort miért nem tartják a hajdani napközis tábor telkén, a füvet kellene levágni, katonai sátrakat meg kölcsönözhetne a HONVÉDELMI ÁLLAMTITKÁR ÚR! Kitették a hatalmas táblákat jóval a választás előtt, "Újjáépítjük a napközis tábort!" Nem történik ott semmi, addig is lehetne ott nyári tábort rendezni, hajdan mi is sátortáborban nyaraltunk!
Persze Borbély nem volt sem úttörő, sem építőtáborban, meg katonaként sem sátrazott!

Ami meg a birkózócentrumot illeti, hajdani folyómederben épül, azért kellenek a hordószélességű betoncölöpök. A Hollandi úti partsáv egészen a homokdombok széléig bizony folyómeder volt! Majd csak elsüllyed egyszer Németh birodalma!
süti beállítások módosítása