CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Volt-e katona Németh Szilárd? Az igazmondó baka füllentése

2018. június 12. 05:59 - csú

nemeth_szilard_szemellenzo_nagyon_figyel.PNGSokan kétségbe vonják, hogy Németh Szilárd, Csepel korábbi polgármestere, jelenlegi honvédelmi államtitkár valaha is lett volna sorkatona. Képet nem láttak erről az időszakáról, ember még nem jelentkezett. aki vele együtt rántott surranót. Azt állítják, ha a publikált életrajzait egymásmellé tesszük, abban nem található annyi idő mint amennyi a sorkatonai szolgálathoz kellett annak idején.

Szögezzük le, szerény szerkesztőségünk nem ért egyet ezekkel a renitens hangokkal. Mi pontosan tudjuk, hogy Németh Szilárd volt sorkatona, méghozzá másfél évig. Nem mástól, mint Németh Szilárdtól szereztük az információt, amit eredetileg a Magyar Idők című lapnak adott, de a 888.hu-ban is megjelent, hogy végül Ábel Attila alpolgármester elfogulatlan blogja, a  csepel.info is leadja. Ilyen háttérrel kétség sem férhet ahhoz, hogy Csepel büszkesége, legény a talpán és igazat  beszél. Erről a Magyar Idők ezt írja: " Németh Szilárd, aki a saját posztja kapcsán azt mondta, bár sorkatona volt másfél évig és az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöki tisztségét is ellátta, ő Benkő Tibor mellett azt a politikát képviseli, amire a választók kötelezték, amihez a felhatalmazásukat adták. Fontosnak nevezte, hogy vonzóvá és megbecsültté tegyék a katonai életpályát." (Az igazmondó sorkatona itt csak egy kicsit füllent. Németh Szilárdot a választók ugyanis csak egy dologra kötelezték Csepelen és Soroksáron: hagyja őket békén, menjen kimenőre vagy eltávozásra, de ne képviseljen semmit és senkit. A többi stimmel...)

A volt rezsi titán magasfokú katona-szakmai hozzáértését is azonnal bizonyítja.  "A haderőfejlesztés kapcsán a kiber-, az aszimmetrikus vagy hibrid hadviselésre való felkészülést emelte ki, de

ugyanakkor hozzátette: a hagyományos hadfelszerelés területén tapasztalható elmaradásokról sem feledkeznek meg, mint például a légvédelmi, páncélos, páncélelhárító képesség, a fegyvergyártás újraindítása."

Lenyűgöző.

Csak az érdekesség kedvéért tesszük hozzá mindehhez:hogy Németh Szilárd nem éppen katonai karriert futott be. Napközis nevelőként kezdte, majd a Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakának elvégzése után igazgatóhelyettessé nevezték ki. Közoktatás-vezetői és környezetpedagógusi szakképzésben is részt vett. Volt könyvtáros, egy évig iskolaigazgató is – a csepeli szocik javaslatára. A MÁV személyügyi főosztályán a szervezési osztályt is vezette, majd a VITUKI szakági igazgatója lett. Négy évig, 2010-2014 között polgármesterkedett.

Ezt követően kétszer elbukta az országgyűlési képviselő választást, csak pártlistáról lett képviselő. Ám a helyi kudarcok ellenére, sokra jutott: birkózó szövetségi elnök, s pártjában is nagyon fontos ember, pártfunkcionárius, pártalelnök lett. Valószínűleg e nagyívű, a katonaságtól jól elkülönült pályát is figyelembe vette Orbán, amikor a parlament honvédelmi bizottsága elnökének, most meg honvédelmi államtitkárnak kinevezte. Nem kellett értenie a honvédséghez, az a szakemberek, jelenleg éppen a miniszter dolga. Németh viszont Orbán leghűbb emberei közé tartozik, már akkor is imát szervezett Orbánért, amikor a mostani új kinevezettek még sehol nem voltak. Ez lehetett a döntő ok. Németh rajta tartja majd a szemét mindenen és mindenkin. Orbán hűbéreseként, Orbánt szolgálja. Tudja a feladatát.  Mi meg csak sejtjük.

Mint ahogy azt is, hogy Németh bármit is csinál, nyilatkozik, „dolgozik” majd államtitkárként, azt a Csepeli Hírmondó, bár nem feladata, közölni fogja. Már el is indult a lapban az államtitkári kampány:

> Németh nyilatkozott is az M1-en, miszerint 2024-re(!) megduplázódik a honvédelmi költségvetés, sőt fegyvert is fogunk gyártani. Ez utóbbiról Orbán már 2010-ben is beszélt a parlamentben, azóta sem történt előrelépés. Most hat évről szól az újabb ígéret.

> Németh első államtitkári beszédének is emléket állít a CSH. Friss államtitkárként az erdélyi Lövétén adhatta át a Maglód által adományozott országzászlót. A Hírmondó meg idézett ottani avató beszédjéből, s két képet is megszereztek, hogy tudjuk: a csepeli koszorúzás után még Lövétén is dolgozott az államtitkár úr.

V. A.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914033602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.24. 09:46:43

Németh Szilárd a kezével mutatja a vízállást! Addig van víz a fejében, felette meg levegő!
süti beállítások módosítása