CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónikától megtudhatjuk, hogy mi történt a csepeli képviselők legutóbbi városházi tanácskozásán

2018. július 05. 05:59 - csú

takacs_monika_facebookrol_3.jpgBeszámoló Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 28-i üléséről

Az előterjesztéseket tartalmazó napirendi pontok, a www.csepel.hu oldalon az önkormányzat címszó alatt a testületi ülések - meghívóknál megtekinthetők. 

Elsőként klímaberendezés adományozásáról döntött egyhangúlag a testület, a XXI. kerületi Rendőrkapitányság részére.

A következő anyag a költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról szólt. Itt egy kicsit elidőznék. Láttam egy parlamenti közvetítést, amelyben Bangóné Borbély Ildikó kérdést intézett a Munkásotthon támogatásával kapcsolatban, amire Németh Szilárd válaszolt. Németh megint jót kommunistázott és közölte, hogy ő mindig is támogatta volna a Munkásotthont, ha az önkormányzati befolyás alá kerül és levetkőzi múltját. Szerinte nem változott 1964 óta semmi, az intézmény ma is az ellenállás központja, stb. Mintha itt nem is magyar emberek dolgoznának vagy töltenék szabadidejüket. A lényeg, hogy azt mondta ezek a támogatási összegek ott vannak az önkormányzat számláján ma is. Kérdésem arra irányult, hogy hol találhatóak a költségvetésben a támogatásra szánt összegek?

Miután a pénzügyi bizottság ülésén ágazatvezető asszonynak feltették képviselőtársaim a kérdést, de ő nem tudott róla, hogy szerepelne erre szánt összeg a költségvetésben. Tehát kíváncsian vártam a választ. A polgármester gyorsan mormogott valamilyen sorról, én meg kértem, hogy pontosítsa, milyen megnevezéssel és milyen összegben szerepel. Rávágta, hogy az általános tartalékban és 10 M forint összegben, erre alpolgármester társa oldalba bökte, hogy 30 M forint, az a 10. Nos, ha azt veszem, hogy 2010 előtt évi 18,7 M forinttal támogatta az önkormányzat az intézményt, akkor most kb. 150 M forintnak kellene a számlán lennie erre a célra és, ha hozzáadom az elvont állami támogatások összegét, akkor már 200 millió forintot meghaladó közpénzt spóroltak az intézmény kapcsán állami és önkormányzati szinten.

Ez nem kevés és biztosan állítom, hogy meglátszana az intézményen, ha megkaptuk volna. Borbély Lénárd nagyon nehezményezte a kérdésemet, ezért vad pocskondiázásba kezdett, megint volt üvegzseb, pártház, meg, hogy nem közlünk közérdekű adatot, stb. Mondtam neki, ha valamilyen törvénytelenséget tud, akkor pereljen nyugodtan. Nem perel, pedig a perköltség is jól jönne... Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy összesen a 8 év alatt mennyi közpénzt fordítottak ügyvédekre hasztalanul, hogy megszerezzék az alapítványt.

A közelmúltban megkereste a Munkásotthont egy "demokrata" újságíró, hogy közöljük melyik párt hányszor és mennyiért bérelt nálunk termet, milyen kedvezményekkel? Válaszoltunk, hogy a hivatalos árainkon, kedvezmények nélkül adtuk ilyen tevékenységre bérbe termeinket, de a továbbiakban nem kívánunk ezzel foglalkozni. Ugyanis a nagyon szűköske létszámunk nem teszi lehetővé, hogy erre több időt fordítsunk. Közérdekű adatok kapcsán egyébként általában azt kérik ki, hogy a támogatásokat, közpénzt mire költötték. Őket pedig a bevételeink érdeklik, csak figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy közpénz nélkül működünk. No mindegy nem hittek nekünk, valószínűleg magukból indulnak ki. Mindenesetre hamarosan közzétesszük az erről készített kimutatásunkat, aztán lehet mazsolázgatni.

Közben az alapítói jogok bitorlója (Csepeli Várokép Kft.) nyomatékosan kérte a polgármester megbízásából, hogy szolgáltassunk adatot és, hogy jönnek a könyvvizsgálók szintén a polgármester megbízásából. Ez egy nyitott ház, hát őket is szeretettel és kíváncsian várjuk, bár miután Borbély odáig ragadtatta magát, hogy a csaknem 100 éves csepeli intézményt Csepel szégyenének titulálta, nem tudom, hogyan fogják érezni magukat.  Ja és még valakit is szeretne küldeni, egy nem túl szimpatikus fiatalember személyében, aki egyszer odáig ragadtatta magát, hogy egyértelmű jelzést tett a likvidálásomra.Vagy félreértettem volna és csak egy puszit dobott? Lehet, hogy már üldözési mániám van, de inkább csak nyitott szemmel járok.

Elnézést, hogy sokat időzöm a Munkásotthon kapcsán, csak hát nekem szívügyem is és miután ezt a témát ismerem a legjobban, ez által tudom leginkább szemléltetni, hogyan is működik a hatalom ördögi gépezete. 

Csepel költségvetése a jelenlegi módosítással 2018-ra, kicsit több, mint 9 milliárd forint hiányt mutat. Nem szavaztam meg. A továbbiakban az egyik előterjesztésben az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft. kapcsán az info törvénnyel kapcsolatos hiányosságra hívta fel a figyelmet. Most csak annyit, hogy... nahát! A testületin többet is mondtam, mert nem lehetett kihagyni. Egyik előterjesztésben autóbuszvárók egységesítéséről, cseréjéről stb. szóló megállapodás került elő. Már rég állnia kellene az összes várónak. A bontás nem tűrt halasztást. 

Lehet majd pályázni társasházaknak és lakásszövetkezeteknek kamerarendszer kialakítására.

A Magyar Kézilabda Szövetséggel aláírásra kerül egy megállapodás, mely kapcsán az Arany János Általános Iskolában kültéri kézilabda pálya létesül, a Széchenyi István Általános Iskolában pedig megújul a tornaterem. Csepel 3. Posta ideiglenesen a Királyerdei Művelődési Házban fog működni. Volt egy pár előterjesztés romos, lakatlan ingatlanok bontására, amit a testület megszavazott.

A 12. pontban több ingatlan forgalomképesség szerinti minősítéséről és kezelésbe adásáról kellett döntenünk. Az egyik ingatlan az a bizonyos Csikó sétányi romos volt iskolaépület. Az érdekesség ebben az, hogy az ingatlan még nem is az önkormányzaté, de már az átminősítésről akar dönteni. Ráadásul, ezzel a területtel a terv az volt, hogy bontás után, a lakossággal egyeztetve közösségi tér, park kerül kialakításra. Akkor pedig miért kell forgalomképes üzleti ingatlanná átminősíteni? Megkérdeztem. A polgármester nem tudott rá válaszolni. Végül a jegyző azt válaszolta, hogy a bontáshoz szükséges.

Nem tűnt túl logikusnak, így tartózkodtam a szavazásnál No nem azért, amit az elképesztően nagy képzelőerővel és rosszindulattal megáldott Ábel Attila alpolgármester már gőzerővel terjeszt, hogy "az ellenzéki képviselők nem akarják, hogy le legyen bontva a romos épület". Az ellenzéki képviselők azt nem akarják, hogy eladhatóvá váljon az ingatlan, esetleges csalódást okozva ezzel az ott élőknek. Azt szeretnénk, hogy mielőbb rendeződjön a terület!

Talán még fontos megemlítenem, hogy a Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő és a Táncsics Mihály u. 10-12. háziorvosi rendelő és gyógyszertár a felújításuk idejére átköltözik a Mansfeld Péter u. 1-3. szám alá. Az önkormányzat a lakosság megértését kéri. 

Próbáltam rövid lenni, de sajnos nem sikerült, pedig még sok mindent meg sem említettem. 
1 tábla csokoládét sorsolok ki azok között, akik végigolvassák! Hozzászóláslásban kérném "csoki" 

Köszönöm a türelmet, természetesen mindenkinek szívesen válaszolok, amennyiben valamivel kapcsolatban kérdése van!

Forrás: Takács Mónika

csepeli szocialista önkormányzati képviselő Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214091831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.05. 20:48:10

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása