CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Melyik csepeli utca lesz a vesztes? - Mit húz ki Csepel polgármestere és miért? - Kit fedeznek, mit fedeznek?

2018. július 12. 05:59 - csú

kepviselok-2014-2019_3.PNGMa délután öt órakor rendkívüli testületi ülést tart a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A tegnap 16.05 órakor kiküldött meghívóban 3+1 napirend szerepelt. Az előterjesztések közül az alábbiakkal kapcsolatban vannak kérdéseink, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

Napirend előtti kérdésünk: az előterjesztések nem indokolják a sürgősséget, akkor miért kellett ilyen gyorsan összehívni a testület ülését?

Napirend-tervezet 1. pontja: (157. sz. előterjesztés)

Javaslat a 2018. évi nyári napközis tábor működtetéséhez szükséges fedezet biztosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Németh Szilárd birkózócsarnokának építése miatt iskolákban tartják meg a nyári napközis tábort. Most, miközben már folyik a diákok táboroztatása, kiderült, hogy kevés a pénz. Ki ezért a felelős??

2) Miért Borbély polgármester az

előterjesztője a javaslatnak, amikor a korábbiakban a tábor áthelyezésével kapcsolatos javaslatnak Morovik Attila alpolgármester volt az előterjesztője? 

Napirendi pontként felvételre javasolt:

Javaslat a csepeli útépítési program folytatására és annak felgyorsítására „CSEPEL ÚJ UTAKON” (158. sz. előterjesztés)

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A javaslat szerint, ha menetközben kiderül, hogy kevés a pénz, akkor valamelyik utcát a polgármester kihúzza a listáról. Milyen alapon dönt egyedül a polgármester egy ilyen, elsősorban szakmai, de esetleg több száz embert érintő kérdésben? Ha kevés lesz a pénz, akkor melyik utcát tervezik kivenni és miért?

2) Az önkormányzatnak, a költségvetési rendelet szerint milliárdjai vannak, miért nem lehet  valóban felgyorsítani a csepeli földutak szilárd útburkolattal való ellátását, mielőbb csökkenteni a több mint 50 kilométeres földút hálózatot?  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514107793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása