CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel közlekedéséről, mai szociális feszültségeiről egy szót sem írnak, csak a mosolyalbumot kínálják

2018. július 17. 05:59 - csú

nemeth_szilard_a_dagadt_rezsiripacs_1.PNGFakanál, fegyverkezés, kadétképzés, honvédség - Németh Szilárd ezekkel a fajsúlyos témákkal szerepel a csepeliek közpénzéből 32 ezer példányban kiadott önkormányzati lapban

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 12-én megjelent 20. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Fejlesztések, avatások, köszöntések, sport – Borbély Lénárddal. Ebben a számban csak öt avató, köszöntő beszédét tudták idézni. Hiába, már a Csepeli Hírmondó sem a régi. Németh Szilárd viszont igen. Változatlanul jelen van a lapban, ha nincs konkrét, hozzá köthető esemény, akkor mostani kedvenc témáját, a honvédség (fegyverkezés, kadétképzés) ügyeit veszik elő, vagy friss és rendkívül olcsó ételreceptjét (Falatkák, tapas, buschette). Természetesen nem maradhatott ki a kötelező téma, Orbán Viktor és a migránsozás sem.

Most sem fértek bele a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák;  a növekvő közlekedési feszültségek; a környezetszennyeződés kérdései; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések. Például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Daru-domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte. Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. (http://csepeliek.blog.hu/2018/07/11/minden_csepeli_fejlesztest_leszavazott_a_fidesz_a_parlamentben) Kimaradt a képviselő-testület június 28-i üléséről szóló tájékoztató is, amiből talán megtudhattuk volna, hogy az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft, és az Önkormányzatot is elmarasztalta.

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/10/keptelensegek_a_csepeli_varoskep_kft-nel_ez_olvashato_ki_az_allami_szamvevoszek_vizsgalati_jelentese

Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a lakosságot érdeklő témákban, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Véleményünk a cikkekről:

1) 1,7 milliárd forintból újul meg Csillagtelep

Csepel polgármesterének a cikk végi állítása, miszerint „a városrész 2007-2008 környékén indult meg a lejtőn, amikor a IX. kerület Csepel szocialista vezetésével együttműködve 37 problémás életű családot költöztetett a városrészbe”, hazugság. Bizonyítékul a Fidesz által 2010-ben megszüntetett Csepel Újság 2008. augusztus 15-én megjelent számában közölt alábbi írásból idézünk:  

„A csepeliek rovására fejleszt Ferencváros?

A csepeli önkormányzat vezetõit a XXI. kerületi Szent László út 111. szám alatti négyemeletes épület közös képviselõi értesítették a példátlan esetrõl. Elmondták: a Ferencvárosi Önkormányzat (egy Lenhossék utcai épületének bontása miatt) megvásárolt egy 52 négyzetméteres lakást a csepeli épületben, s oda – elõzetes tájékoztatás nélkül – beköltöztetett egy tizenegy tagú ferencvárosi családot: ezzel megszûnt a 33 évnyi nyugalom a csepeli házban. A lakók július 7-ei tiltakozása alapján – még ugyanazon a napon – Demszky Gábor fõpolgármesterrel és Gegesy Ferenccel, a IX. kerület polgármesterével egyidejûleg a Fõvárosi Közgyûlés frakcióvezetõi (Tarlós István – FIDESZ MPSZ, Bagdy Gábor József – KDNP, Hock Zoltán – MDF, Steiner Pál – MSZP, és John Emese Orsolya – SZDSZ) a következõ levelet kapták (a szabadságát töltõ Tóth Mihály polgármester nevében eljáró) Orosz Ferenc alpolgármestertõl: „Kerületünk vezetése örömmel fogadja azokat a híreket, melyek a fõváros bármely részében fejlesztésrõl szólnak. Ez így van a IX. kerületi Lenhossék utca 15. szám alatti szanálással is. Eddig a jó hír. Azt viszont nem tudjuk elfogadni, ha a IX. kerület gyakorlata szerint folytatja bármelyik kerület ez irányú munkáját.(…). Nem értünk egyet azzal, hogy bármely kerület „mások rovására” rendezi szanálási gondjait. (…) Kérjük a fenti gyakorlat megszüntetését, a konkrét döntés felülvizsgálatát”.

2) Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgei iskolát

A csepel.hu-tól átvett írás a képviselő-testület június 28-i üléséről, másnap, 29-én megjelentek rövidített változata. Az eredeti cikk sem adta vissza a testületi ülésen e témában történteket, ez a CSH-ban közölt írás meg pláne nem. Mindkettő hazugság, a Görgei iskola sorsával kapcsolatos valós ellenzéki álláspontokat az alábbi két linkre kattintva olvashatják olvasóink:

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/03/csiko_setanyi_iskola_a_varosvezetok_hazugsagaikkal_hergelik_es_ugratjak_a_csepelieket

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/05/takacs_monikatol_megtudhatjuk_hogy_mi_tortent_a_csepeli_kepviselok_legutobbi_varoshazi_tanacskozasan

3) Európai színvonalú lesz a megújuló Jedlik

Néhány megjegyzésünk van csak a cikkhez:

> kíváncsiak lennénk mi a teljes tantestület véleménye a fejlesztés egészéről, annak egyes területeiről. Az egyeztető fórum, mintha elfedné s tanárok, a szülői munkaközösség és a szülők véleményét, amely ismereteink szerint korántsem egyhangú, sőt egyes piaci és utcai megnyilatkozásaik szerint ők is sokallják az öt milliárdot. Többségük nem ért egyet a kápolnával sem, mert tapasztalataik szerint egyrészt kevés diák jár hittanra, másrészt az iskolától pár száz méteren belül elérhető a baptista, református, evangélikus, katolikus templom is.

> „A kápolna „nem megoszt, hanem összeköt” olvasható a cikkben. Az iskola értékét, az itt tanuló diákok későbbi értékrendjét mégis a tanári testület egészének szakmai, pedagógusi és emberi értékei és eredményei adják, és fogják adni. A korábban itt végzettek Muki bácsira, Kövesi Sándornéra, Hegyi Balázsra,  Nelli nénire, Fodor Marika nénire, s az általuk tanított és megszerettetett tantárgyakra, képviselt értékekre emlékeznek, míg a jövő diákjai is a következő pedagógus nemzedék  kiválóságaira fognak először emlékezni. Együtt jelentették és jelentik a jövőben is a Jedliket. Ettől lesz és lehet európai színvonalú Csepel egyetlen gimnáziuma.

4) Pedagógusok köszöntése

Gratulálunk a jubileumi díszoklevéllel elismert pedagógusoknak. Több évtizedes munkájukkal hozzájárultak a csepeli pedagógusok főváros szerte tapasztalható jó híréhez, megbecsülésük és elismertségük erősödéséhez, iskolájuk fejlődéséhez. A rövid kis írás kapcsán nem akarunk ünneprontók lenni, de meg kell jegyezzük: Borbély úr évek óta nem vesz részt a kerületi pedagógus napi rendezvényeken, gyakorlatilag a testületi ülés szűk keretei között, kitüntetések, díszoklevelek átadásakor mer találkozni a pedagógusok néhány vezetőjével. Valamiért fél a pedagógusokkal való kötetlen találkozóktól, beszélgetésektől. Lásd:

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/02/kitol_fel_csepel_polgarmestere_leleplezett_szamjatek_az_utakkal#more14086675

5) Elismerések és köszönet Semmelweis-napon

Az ünnepségről részletesebben tudósít a csepel.hu. A CSH-ból kimaradt egyik bekezdés az alábbiakról tudósított:

„Az ünnepségen dr. Juhász György a TIESZ főigazgatója dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások miniszterének Semmelweis napi köszöntőjét tolmácsolta. Majd köszönetet mondott a csepeli önkormányzatnak a fejlesztésekért, és háláját fejezte ki Avni Hafuzi tiszteletbeli magyar konzulnak, az egészségügyi dolgozóknak felajánlott bőrcipőkért és blúzokért”

A Magyar Orvosi Kamara tagsága alól fél évre felfüggesztett dr. Juhász György, „TIESZ főigazgató”, mond köszönetet az önkormányzatnak az intézmény fejlesztéséért és Albánia tiszteletbeli magyar konzuljának a bőrcipőkért és blúzokért. Nagyszerű. Csak az maradt ki, hogy az önkormányzat 2010 óta több száz millióval csökkentette az intézmény önkormányzati támogatását, illetve hogy az egészségügyben dolgozóknak leginkább komoly béremelésre lenne szükségük, hogy valóban csökkenjen a kivándorló orvosok és ápolónők száma, illetve a csepeli szakemberhiány.

6) Átadták az idei Prokop Péter-díjat

A díjat a Király-Erdei-Műhely alapította, 2006. augusztusában, közös szervezésben a Csepel Galériával. A díjat, az eddigiektől eltérően, most nem Prokopp Mária a díj kuratóriumának elnöke adta át, hanem Borbély Lénárd polgármester, aki nem tagja a kuratóriumnak. Vajon miért? Miért ad át egy polgármester egy olyan, civil szervezet által alapított művészeti díjat, amelyet Prokopp Mária művészettörténész szerint évente adnak ki, „olyan jeles képzőművésznek vagy írónak, aki Prokop Péter művészi színvonalán és szellemében alkot.”

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Július:

6.

Véradás volt a Csepel Plázában.
9.

Egy csepeli orvost kellett újra éleszteni a csepeli rendelőintézet főbejáratától nem messze. Az újraélesztés az arra járó civilek, majd a mentősök segítségével, sikeres volt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2014117089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása