CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd álma rémálommá válhat a csepeliek számára

2018. július 19. 05:34 - csú

birkozocsarnok_epitese_a_hollandi_uti_ifjusagi_tabornal.jpgA 21ora.hu számolt be arról, hogy javában épül már az a monumentális sportkomplexum, amit Németh Szilárd álmodott a csepeli ifjúsági tábor területére. A csarnok alapkövét márciusban, az országgyűlési kampányban maga Németh tette le. A 2100 négyzetméteres alapterületű, háromemeletes központ építése a Kis-Duna közelsége miatt nem indult egyszerűen: a magasan álló talajvízszintet vákuumos süllyesztéssel kellett lecsökkenteni.

Hogy miért éppen ide épül a hivatalosan Kozma Istvánról elnevezett akadémia, az nagyon jó kérdés, ugyanis a kerület központjában sokkal praktikusabb lenne a majdani megközelítése. Nem mellesleg a Csepel SC sporttelepén nem csak jobb, de méltóbb helye is lenne, pláne, ha az évek óta rohadó régi csarnokhelyét venné át.

De nem. Miért? Azért, mert

birkozoakademia_terv_2.jpgNémeth Szilárd és a csepeli önkormányzat valamiért jobbnak látta a Kis-Duna partjára pakolni a csarnokot, dacára annak, hogy ellenzékben még nagyban tüntettek a csepeli zöldövezet beépítése ellen. De nem csak ez a furcsa ebben a projektben, hanem ugye a finanszírozási konstrukciója is.

A Magyar Birkózó Akadémiát létrehozó alapítványt eredetileg Németh a saját lakcímére jegyezte be, majd viharos gyorsasággal tömték ki kétmilliárd forint közpénzzel. A közfelháborodás hatására később átíratta a a saját címéről az alapítványt a Hollandi útra, ám annak tudomásunk szerint a mai napig az ő korábbi közeli munkatársa az egyedüli döntéshozója.

Forrás: 21ora.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7914103501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.19. 21:57:45

Lehet hogy ebből csinálunk fedett uszodát a csepelieknek, ha megbukik a Fidesz?
süti beállítások módosítása