CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tenk Andrást a saját pártja, az LMP nem engedi indulni Csepelen jövőre az őszi önkormányzati választáson?

2018. augusztus 03. 05:25 - csú

tenk_andras_lmp-2.PNGTiszta Magyarországot, tiszta Csepelt szeretett volna, de most őt akarják eltakarítani, mert tisztességesen döntött

A kerületi képviselő-testületben LMP-s (Lehet Más a Politika) színekben ülő Tenk András is büntetést kapott a saját pártjától azért, mert a tavaszi országgyűlési választáson az ellenzéki győzelem érdekében vissza merészelt lépni a csepeli-soroksári egyéni választókörzetben.

A 21ora.hu csepeli híroldal - többek között - a következőket fűzte hozzá a fenti információhoz: Mint ismert, a 21. és a 23. kerületeket magába foglaló körzetben végül ellenzéki győzelem született, az egyedüli komolyan vehető jelöltként állva maradó Szabó Szabolcs 2014 után másodszor is legyőzte a Fidesz hirhedt csepeli politikusát, Németh Szilárdot.

Ehhez azonban a többi ellenzéki párt bölcs nagyvonalúsága is kellett. Elsősorban a szocialista Bangóné Borbély Ildikóé, akit a

mérések Szabó Szabolcsnál amúgy esélyesebbnek tartottak a Fidesz erős emberének legyűrésére. De nem jött volna létre a Szabó-féle duplázás az LMP-s Tenk András visszalépése nélkül sem.

Az LMP választás óta tartó ámokfutása, aminek a lényege, hogy a párt  etikai bizottsága mindenkit elmeszel, aki a Fidesz leváltása (vagy legalább az újabb kétharmad megakadályozása) érdekében vissza merészelt lépni egy másik ellenzéki jelölt javára, eleve nehezen értelmezhető ellenzéki fejjel gondolkodva.

Ám Tenk András  elkaszálásának fényében egészen érthetetlen a megtorlás, Szabó ugyanis a választás után éppen az LMP-frakcióba lépett be, vagyis a zöldek közvetlenül is nyertek egy parlamenti helyet a csepeli emberük (vissza)lépésével.

Tenk Andrást 1,5 évre  tiltotta el az LMP a választásokon való indulástól, ami azt jelenti,  hogy a közel nyolc éve a 21. kerületi képviselő-testületben dolgozó politikusa a jövő évi önkormányzati választáson sem indulhat.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr114144455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása