CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli rendőrök túlóradíjával?

2018. augusztus 06. 05:43 - csú

a_csepeli_rendorkapitanysag_epulete.jpgEgyre nagyobb szükség van az itt dolgozók munkájára. A csepeli rendőrkapitányság sok történelmi vihart látott komor épülete a Szent Imre térnél

Kevés olyan rendszer van, amely nem fizeti meg saját rendfenntartói erőit, köztük a rendőrséget. Az Orbán-kormány ezek közé tartozik. Legutóbbi nyolc éve alatt sem tett valami sokat a rendőrségi állomány munkájának tisztességes megfizetése érdekében, most azonban újabb háborút indítottak, leginkább a kezdő, illetve a kis fizetésű, rendszeresen túlórázó közrendőrök ellen. Januártól nincs túlóra pénz, csak pihenőnap – tervezik az elfogadott költségvetési törvényben.

Hiába’, nyeregben érzi magát a Legkedvesebb Vezető és pártja. Harmadszor is parlamenti kétharmadot szereztek, az ellenzék szétverve, a sajtó, most már a Hír TV is, a markukban, Simicska kinyírva, a migránsveszély meg mindig csak kampányfogás volt. Most egyébként is az ENSZ a fő ellenség, de az messze van és

Szíjártó egyedül is elintézi őket. Orbán meg a várba költözik. Ki ellenük?! Az idő!? Majd 2030 után, mert Orbán egyelőre így tervez.

Addig is szükség van minden milliárdra. Nem az országnak. Nekik. A rendőrség 17 milliárdos túlórapénzére is. Rövidesen teljes erővel beindul Orbán milliárdos EU-s választási kampánya, de kell még stadion, milliárdokba kerül a magyar focicsapatok fenntartása, a Mészáros- és az Orbán-család kistafírozása sem állhat le, ráadásul a saját védelmet szolgáló TEK palota, „a nemzetbiztonság új bástyája”, felépítése több mint 20 milliárdba fog kerülni. Kell az a pár milliárd is.

Most azonban mintha túltolták volna biciklit. Az erősödő kritikai hangok hatására a rendőrségi vezetés mellébeszél, számokkal vagdalkozik, miközben a rendőrök fogynak, egyre többen hagyják ott a szolgálatot, leszerelnek. Az ellenzék, a Független Rendőr Szakszervezet is megmozdult. A kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a „Belügyminisztérium is számolja” a pénzt, s ha szükséges, „akkor ősszel javaslatot tesznek törvénymódosításra vagy kormányrendeleti szabályozásra”. Szükséges lesz, javaslatot fognak tenni. Mert azt is tudják, hogy szükségük van a rendőrségre. Ki fogja őket megvédeni, ha kell? A szent család tagjai, a milliókat kereső labdarúgók, a milliomossá, milliárdossá lett emberek szűk rétege, a kormány által beengedett húszezer bevándorló? A TEK palotában dolgozó ezer(!) irodista? Nem komoly bevethető erő. A TEK egyébként is kevés baj esetén, felkészült, lojális rendőrségi erők nélkül, nem fog menni. Kellenek a rendőrök. Muszáj valamivel „elhallgattatni” őket.

Lesz tehát valami változtatás túlóra ügyben. Esetleg valamelyest csökkentik a 17 milliárdos túlórakeretet, sőt még az is elfordulhat, hogy a teljes összeggel megemelik a rendőrök átlagbérét. Mindenki elégedett lesz. Mehetünk tovább, jöhet a következő gumicsont, amit megint elénk vetn Orbán és a Nemzeti Együttműködési Rendszer propagandista hadserege.  

Már csak azt nem tudom, mi lesz a csepeli rendőrök túlóradíjával. Ugyanis az önkormányzat, bár nem önkormányzati feladat, évek óta befizet a költségvetésnek „Központi költségvetési szervek részére egyéb működési támogatás” címen, különböző összegeket. Tavalyelőtt 66,8 milliót, 2017-ben 59,1 mFt-ot, idén meg 126 millió forintot  utaltatott át a polgármester a csepeli rendőrök „túlszolgálatának finanszírozására”. A kérdés csak az, hogy ez az idei átutalás benne van-e a 17 milliárdban? Ha igen, akkor mennyi valójában az állam által kifizetett túlórapénz? Mennyit fognak áttenni a pénznyelő „automatákra”?

vox

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514162455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.08.06. 22:22:04

A rendőrök pénzét el merik venni, mert ők minket védenek! Bezzeg a TEK (Orbán ), a Házőrség (Kövér) és a Köztársasági Őrezred (Áder) pénzét nem merik elvenni, mert azok meg őket védik TŐLÜNK!
süti beállítások módosítása