CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TAO-roncs a szomszédban

2018. augusztus 08. 05:07 - csú

szigetszentmiklosi_stadion_epulo_felben.jpgSzigetszentmiklós és a 3,5 milliárdos TAO roncs: Eldölt sosem fog felépülni a Stadion! A Kft után az egyesületet is bíróságilag felszámolják! Bukott a pénz, bukott a klub és egy 1 milliárdos Önkormányzati telek!

A Buckai Szövetség Egyesület egy névtelen személytől 2 bírósági papírt kapott a mai nap! Az egyik bírósági papír a 7.Fpk.43/2018/8-es, a másik pedig a 49.Pk.6045/1989/84-es számú végzés. Eszerint a 3,5 milliárdos és bedőlt TAO roncs esetében nemcsak a Kft-t számolják fel, hanem magát a klubbot, az egyesületet.

Mint ismeretes a többszörös másod és harmadosztályban is bajnok Szigetszentmiklósi Futball csapat, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre 3,5 milliárdos TAO keretet nyert egy Regionális Utánpótlás Centrumnak nevezett Stadion építésére! A klub saját bevallása szerint eddig az összeg

nagyjából felét költötte el, de ami biztos, hogy mindezt az alvállalkozóknak tartózva, a futballistáknak 3 havi illetményükkel lógva, a csapatot 2 év alatt az NBII-ből az NBIII-on át a Megye I-ig süllyesztve, majd megszűntetve egy egy milliárd forint értékű Önkormányzati telekre, azt tönkre téve tette meg!

Az SZTK korábban két alap egységre a már hivatkozott és felszámolás alatt lévő Kft-re és a már szintén hivatkozott és szintén felszámolás alatt lévő Egyesületre oszlott! Ebben keveredés volt annak tekintetében, hogy pontosan kinek és milyen feladata is van a klub vonatkozásában! A Kft-t egy bizonyos Potoczki Tamás, az Egyesületet, pedig Becz Péter vezette!

Potoczki Tamás tagja az Önkormányzat Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok bizottságának, amely éppen például az SZTK-val kapcsolatos ügyekről dönt. Állítólag korábban volt NAV nyomozó volt és szintén állítólag ma is jó kapcsolatokat ápol a NAV-val és a NAV-ban. Vajon egy ilyen ügylet után egykori kollégái és kapcsolatai, ha ugyan igazak ezek, akkor mit éreznek? Büszkeséget?

Becz Péter az Önkormányzat legnagyobb döntéselőkészítő  bizottságának nemcsak tagja, de még elnöke is! 1990 óta Önkormányzati képviselő 4 éves megszakítással és nem mellesleg a FIDESZ-es többség tagja! Ő volt, aki közölte ez itt nem Felcsút és nem Kisvárda! S ő volt az is, aki vállat rántva egy sima elszámoltunk magunkatról beszél! De vajon 1990 óta hány költségvetést fogadott el az elszámoltuk magunkat tudásával? Vagy mégiscsak tud számolni, de csak a mi, azaz a választók és az adófizetők kárára? És még mindig képviselő!

Emlékezetes ugyanakkor, hogy 2017 őszén, konkrétan Novemberben ezek az emberek még arról beszéltek, hogy csak kisebb fennakadások vannak, de ezeket áthidalják és a beruházás hamarosan folytatódhat, kb. akkori időhöz képest két héten belül. Nem sokkal ezután a daruk is eltűntek lassan és nagyon dühös alvállalkozókról csicseregtek a verebek! Az egyik még szívinfarktust is kapott!

2018 Februárjában elkezdenek kapkodni a csapat tagjai és fiataljai! Pánikszerűen hívogatnak mindenkit, hogy hova lehetne a gyerekeket átíratni, áttettetni. Kiderül, hogy a klub, amely bedőlt bizonyos jogdíjakkal fenyegetőzik és jogdíjakról beszél, ha nekik nem tetsző klubhoz igazol a gyermek, a fiatal játékos! Az SZTK körüli legendák szerint, például Szigethalom abszolút tiltó listán volt! A gyerekek azonban, ha nem találnak megoldást biztosan szezont és rutint vesztenek! Egyébként a klub profi csapata is a klub megszűnését ekkor tudja meg! Nem mellesleg a sajtóból! Az a kommunikáció, hogy a klub most minden erőforrást a Stadionra fordít! Majd újjáépíti magát!

2018 Márciusában a Szigethalom SC jelentkezett megmentőnek! A klub, amely ekkor is már hatalmas bajban volt nem fogadta valóban szívesen a segítő kezet, hanem azt kereste mibe köthet bele! Mondhatjuk azt is, hogy a segítő kézbe belemart! Címszó majd ő megoldja!

2018 Áprilisában 5,2 millió forintot különít el a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, amely akkor ad támogatásra, ha lesz a csapatnak nullás adóigazolása. (Elég naivnak kellett ahhoz lenni, hogy bárki még tudjon ilyenbe reménykedni). S elkezdtek sűrűn hallgatni, nehogy a választásra ennek legyen következménye, vagy legyen valami…

2018 Májusában az Önkormányzat arra a kérdésre, hogy ezt a megszűnést, ezt az összeomlást, s az ilyen mértékű bedőlést nem érzi-e Szigetszentmiklós nevére nézve szégyennek, s miért nem veszi el a csapattól a város nevének használati jogát azt mondta, hogy ezzel nincsen baj, s ha már egyszer kiadta, akkor azt vissza nem vonhatja! (De javaslatot tehetne, hogy adja vissza, mert méltatlanná vált a város nevének a használatára).

Most már azt is tudjuk, hogy 2018 május 25-én megindult a felszámolás, amely június 25-én jogerőre emelkedett! A klub, az egyesület és a cég is menthetetlen! Itt van a beruházásnak vége!

Hogy mi lesz az alvállalkozókkal? Ki tudja! Hogy mi lesz mintegy 600 ide járó gyerekkel? A volt klub szerint majd mennek valamerre! Hogy mi lesz az 1 milliárd forintos Önkormányzati telekkel, amelyen egy roncs, egy torzó helyezkedik el? Önkormányzati szinten senkit sem érdekel!

De azért egy valami érdekes! 2017 őszém, majd 2018 év elején azért nem tudott nyilatkozni Potoczki Tamás, mert állítólag külföldön volt! Külföldön! Pontosabban Londonban! De mi lehet Londonban?

S Magyarországon ilyet lehet! Nincs semmi következménye se!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület elnöke

Forrás: az elnök blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114158865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása