CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli patkányinvázióról, a szemétbotrányról egy sort sem, Németh Szilárdról két oldalt közöl a Csepeli Hírmondó

2018. augusztus 18. 05:59 - csú

a_patkanyok_mar_csepelen_vannak.PNGItt van például ez a két patkány mutatóban. Főzőcske receptet nem készítenek, de fürgén rágnak, gyorsan szaporodnak, különösen a szemetes környéken. Csepelen egyre többet lehet látni rágcsáló, fertőzésveszélyt is hordozható társaikból, de ez nem téma a CSH-nak

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) augusztus 16-án megjelent 22. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Valamiért, az okokat, szokás szerint, nem közölték, csak 16 oldalon jelent meg a lap és az impresszumból kiderült, hogy a következő lapszám nem két-, hanem három hét múlva jelenik meg. Lehet, hogy a nyár, lehet, hogy az egyre laposabb csepeli köz- és kulturális élet vagy talán pénzügyi gondok miatt?

Folytatódott a lapban a milliárdos fejlesztések sorozat, most az egészségügy került sorra. Két oldalt kapott ismét Németh Szilárd, így folytathatta saját magának, illetve mostani fő feladatának, a honvédségnek a népszerűsítését. Azért egy kis migránsozásra is jutott belőle.

Most sem fértek bele viszont a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek. Például nem reagáltak a csepeli rendőrök túlóradíjával kapcsolatos aggályokra, Tenk András LMP-s képviselő pártfeladatoktól való eltiltásával kapcsolatos kérdésekre, egy sort sem írtak az elmúlt hetek csepeli szemétbotrányairól vagy a patkány invázióról, s változatlanul kimaradt a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte. Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot.

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/11/minden_csepeli_fejlesztest_leszavazott_a_fidesz_a_parlamentben

Most sem közölte a lap, hogy Németh Szilárdnak, Fidesz-listás csepeli képviselőnek, bocsánatot kellett kérnie, mert hazudott.

https://csepeliek.blog.hu/2018/07/30/nem_beszelnek_a_leleplezett_hazugsagrol_az_atveresrol_az_elmarasztalo_asz-vizsgalatrol

Változatlanul kimaradt a

képviselő-testület június 28-i üléséről szóló tájékoztató is, amiből  megtudhattuk volna, hogy az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta.

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/10/keptelensegek_a_csepeli_varoskep_kft-nel_ez_olvashato_ki_az_allami_szamvevoszek_vizsgalati_jelentese

Miért?

Véleményünk a cikkekről:

1) Újabb egészségügyi fejlesztések Csepelen

Ismét ígéretekkel halmozza el a lap olvasóit, saját Facebook oldalán Borbély Lénárd polgármester. Nem a csepel.hu-n, nem a Csepeli Hírmondóban, a képviselő-testület következő ülésén, netán a pártja és kormánya hivatalos tájékoztatási irodáján, az MTI-n teszi közzé, hanem a Facebookon. Aztán ezt átveszi, mint leghitelesebb forrást, a Csepeli Hírmondó. Itt tartunk. Ma így komilfó. Borbély tehát csak a kor, nem a Főnöke parancsát követi. Igaz, a Főnök a mondandó tartalmát szokta meghatározni. A CSH által átvett ígérethalmazt olvasva viszont, Németh Szilárd a CSH márciusi számaiban közölt, aztán valamiért eltűnt Weiss Manfréd Terve jutott eszünkbe. Az akkori képviselőjelölt azt ígérte, hogy „Ugrásszerű fejlődés jön a csepeli egészségügyben”. Azóta gyakorlatilag nem sok történt. Blogunk egyik legutóbbi, Pénzbőség közben miért jut sokkal kevesebb a csepeliek egészségére? című írása éppen ezt a témát próbálja részletesebben kifejteni. https://csepeliek.blog.hu/2018/08/13/penzboseg_kozben_miert_jut_sokkal_kevesebb_a_csepeliek_egeszsegere#more14174413

Most végre megtudtuk mit jelent ez az ugrásszerű fejlődés. Pályázatot nyertünk, 1,7 milliárd forintot. Ehhez hozzáadunk 197 milliót a hat milliárdos tartalékunkból. Bravó. Most már lesz pénz mindenre, itt van már a Kánaán. Úgy legyen. Reméljük, a polgármester a képviselő-testületet is tájékoztatja terveiről, s a testület fogja eldönteni, konkrét, kidolgozott tervek alapján, mire fordítsuk ezt a hatalmas összeget. Netán még a Weiss Manfréd Terv ígéreteit (a meglévő kórházi épületek megújulnak, új műtéti és diagnosztikai tömb épül stb), is előveszik, s nem felejtik el a mammográfiát és valami történik a csepeli egészségügyi ellátás főszereplőinek anyagi megbecsülése területén is. Még az is elképzelhető, hogy jut pénz a csepeli kórház szolgáltatásai színvonalának emelésére és visszatérnek a csepeli intézményrendszerből elment orvosok, nővérek is? Szerintünk a csepeli egészségügyi intézménytől 2010 óta elvett ~320 millió visszaadása lehetőséget adna erre is.

2) Néprajzi örökségünk

A cikk melletti bekeretezett MEGHÍVÓ – ból kimaradt, hogy kinek a szobra kerül átadásra. Reményeink szerint végre megvalósul Németh Szilárd kedvenc álma, s felavathatja legderűsebb regénye főszereplőjének, Regős Bendegúznak a szobrát, s valóban méltatja majd az egykori Kossuth- és József Attila-díjas író munkásságát is.

3) Bővült a Magyar Honvédség repülőgép flottája

    Tusványos: a migráció nem emberi jog, hanem biztonsági kockázat

    Százéves a magyar légierő

A CSH szerkesztősége a lap Magyarország rovatát, immár nem először, Németh Szilárd munkásságának szenteli. A baj csak az, hogy minden kritika, megjegyzés, más vélemény ismertetése nélkül. Tényeket hallgatnak el:

> a kormány azt állította, hogy az új repülőgépeket csak honvédségi célokra fogják használni; > a migrációval kapcsolatos ENSZ egyezmény tervezete a migráció egész folyamatnak szabályozását, a menekültek emberi jogainak elismerését tervezi;

> évről-évre csökken az Európai Unióba érkező menekültek száma

 https://zoom.hu/hir/2018/06/19/az-europai-migracio-jelentosen-lecsokkent-de-mindig-velunk-marad/ ;

> „a terroristák nem tegnap érkeztek Európába”     

http://vitapolitika.hu/hu/articles/280/bevndorls-s-terrorizmus-eurpban;

> hazánk titokban befogadott 1300 menekültet https://24.hu/kulfold/2018/01/11/orbanek-titokban-befogadtak-1300-menekultet/;

> több mint 3000 bevándorlási útlevelet osztottak ki az elmúlt években stb.

4) Pásztortarhonya tejfölös uborkasalátával, ahogy a Szent Kristófban kedvelik

Csepel Nagy gasztrobloggere most egy egyszerű pásztortarhonya receptjét ajánlja a csepelieknek, á la Szent Kristóf szerint. Receptjét a tusnádfürdőieken próbálta ki, állítólag a „legnagyobb megelégedésükre”. A pásztortarhonya egyébként a török hódoltság maradványa, tehát nem igazán magyaros, de laktató, zsíros és ízletes étel, s mivel Németh úr egy liter száraz „portugiesert” is belelöttyintett, víz helyett, egyben hozzájárulhat a kóstolók jókedvéhez is. A nyári, 30-35 fokos melegben az aratómunkások egyik kedvelt étele volt, hiszen a kemény munka után szükségük volt a kalória pótlására. Igaz, az eredeti receptben nem szerepel a szürkemarhahús, a füstölt karaj, sőt a csirkemáj sem, a füstölt kolbász viszont igen. Az aratómunkásoknak száraz portugieserre sem tellett, egyesek szerint jófajta házipálinkával pótolták. Ráadásul, napjainkban, a Szent Kristófban kedvelt(?) változata, a hús és zöldségárak jelentős emelkedése miatt már nem olcsó étel. Azaz a Kedves Vezető kötcsei konyhájában sertepertélő, önmagát immár nagy szakácsnak tartó Németh által javasolt receptet, a szegényebb csepeliek többsége, ha egyáltalán elolvassa, csak megmosolyogja.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Augusztus:

1.

A Védgát utcánál egy motorost ütöttek el. A baleset miatt hosszabb ideig torlódás volt az Ady Endre úton, de baleset volt az Erdősor u. és a Zöldfa u. kereszteződésében is, ahol két autó ütközött össze.  

3.

Az éjszaka folyamán két közlekedési baleset is volt Csepelen: A Teller Ede út és a Karácsony Sándor u., illetve az Erdősor u. és a Technikus u. kereszteződésében. Az utóbbi esetben egy embert láttak el a kiérkező mentősök.

5.

Adománygyűjtő- és örökbefogadó napot tartott az Agenor Civil Állatvédő Egyesület a Rízmajer Kézműves Sörházban.

9.

- Három közlekedési baleset volt: a Corvin csomópontnál, a Rákóczi út-Lámpás u., valamint a Kölcsey u. és az Akácfa u. kereszteződésében.

- Egy kamion a csepeli temető előtt az egyik betonoszlopnak ütközött. A rendőrség lezárta az utcaszakaszt, s elterelte a forgalmat. Személyi sérülés nem történt.

10.

Véradás volt a Csepeli Plázában.

12.

- Tűzoltólétrával kellett lehozni egy beteget Csepelen, nyolcadik emeleti lakásából. A mozgássérült beteget a mentők kórházba szállították

- Sniccerrel támadt egy fiatal férfi egy emberre a Hollandi úton.
13.

A balkezeseket ünnepelte a világ.

15.

Véradás volt a csepeli TESCO-ban.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614187729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása