CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Már megint nem kérték ki a csepeli lakosság véleményét? Kérdések a mai képviselő-testületi ülésre

2018. szeptember 26. 05:59 - csú

abel-borbely_kettos_portre_2.PNGLehet, hogy ma este újabb ugratás lesz? Borbély Lénárd és Ábel Attila gondterhelt. A csepeliek rossz néven veszik,  ha lóhátról beszélnek velük. Ki kell szállni a nyeregből! 

Az eredetileg tervezett időponttól eltérően, ma délután öt órakor ülésezik az önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban, tegnap 16 óráig 26 napirend szerepelt. Az üléssel, illetve az előterjesztésekkel kapcsolatban az alábbi, közérdeklődésre számot tartó kérdéseink vannak, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

Napirend-tervezet 3. pontja: (180. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a 2018. évi költségvetésről szóló 3/2018. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Mennyi európai uniós pályázatot nyert el idén a Csepeli Önkormányzat, milyen feladatokra, mennyi támogatási összeggel, s ebből mennyi érkezett már meg az önkormányzat egyszámlájára.

2) Tudnak-e a az önkormányzati vezetők  az Orbán-kormány friss tervéről, arról, hogy az önkormányzatoktól visszakérhetik az eddig megelőlegezett és Csepelnek már átutalt EU-s támogatásokat vagy azok egy részét?

3) Az 1.sz. mellékletben az Irányítószervi működési támogatás rovaton 6,3 mdFt szerepel. Milyen célra kapta azt az összeget az önkormányzat?

Napirend-tervezet 4. pontja: (167. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet a településfejlesztéssel, településrendezéssel és a településkép alakításával összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (III.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: Borbély úr szerint a „javaslat egyszerűsíti az eljárást”. Szerintünk meg csökkenti a nyilvánosságot, a beérkező partneri vélemények, javaslatok ügyében pedig kizárja testületet, s a polgármesterre bízza azok elbírálását. Önök szerint ez az antidemokratikus módszer segíti a kerület fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükséges társadalmi egyetértés folyamatát vagy csak a kialakult gyakorlatot akarják törvényesíteni?

Napirend-tervezet 7. pontja: (169. sz. előterjesztés)

Javaslat Budapest, XXI. kerület 208076/1 hrsz. ingatlannak Brenner János parkká történő elnevezésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A 2018. május 1-én boldoggá avatott Boldog Brenner János Szombathelyen született, ott szentelték pappá, Szentgotthárd II. kerületében szolgált, káplánként, Zsidán ölték meg 1957-ben. Életútja nem kötődik Csepelhez. Miért éppen róla akarja a királymajori Spar áruház előtti parkot elnevezni a polgármester úr?

2) A javaslat előkészítése során kikérték-e a királymajoriak véleményét, volt-e a park elnevezésére más javaslat?

3) A polgármester korábbi bejelentése alapján a későbbiekben a téren elhelyezik Boldog Brenner János mellszobrát is. Mennyi összeget terveznek a kivitelezésre és kivel akarják a mellszobrot elkészíttetni?

Napirend-tervezet 15. pontja: (178. sz. előterjesztés)

Javaslat az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 5/2011. (II.25.) önkormányzati rendelet alapján bérlőkijelölési jog alapítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A javaslat a Csepeli Utánpótlás Sportegyesülethez felvett szakember számára biztosított önkormányzati lakás bérlőkijelölési jogának visszavonásáról szól. Ezek szerint távozott az egyesülettől a brazil „szakember”?

2) Úgy látszik a CSUSE időnként szakmailag megalapozatlan döntéseket hoz, a polgármester úr meg csak jóváhagyja. Nem kéne felülvizsgálni ezt a gyakorlatot, különösen arra való tekintettel, hogy egy sportegyesület működtetése nem önkormányzati feladat?  

Napirend-tervezet 17. pontja: (172. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Hírmondó 2019. évi megjelentetéséhez szükséges fedezet biztosítására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: Borbély úr azt javasolja, hogy 2019-ben a szokásos 24 alkalom helyett 32+1 alkalommal jelenjen meg a Csepeli Hírmondó, továbbá, hogy nyomdai előkészítési és gyártási költségeihez 33 mFt-ot biztosítsanak. Elhallgatja, hogy valószínűleg a jövő évi EU-s és önkormányzati választások motiválták javaslata megtételére, ráadásul semmilyen értékelést nem adott javaslatában a lap idei tevékenységéről. Sőt, az Állami Számvevőszék értékelést sem ismerhették meg a lap olvasói. Kérdésünk a polgármesternek szól: meddig tartanak fenn egy fideszes pártpolitikai célokat szolgáló lapot a csepeliek által befizetett adóforintokból?

Napirend-tervezet 20. pontja: (174. sz. előterjesztés)

Javaslat az egészségügyi fejlesztési forrásokat biztosító Egészséges Budapest Program lebonyolításához szükséges megállapodások, szerződések megkötésének jóváhagyására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a képviselő-testület ez év februárjában 57/2018.(II.22.) Kt. sz. határozatában döntött arról, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat központi telephelye és a szülőotthon fejlesztése érdekében „csepeli Fejlesztési Tervet” készíttet. Borbély úr erre a tervre hivatkozik most a bevezetőjében, miközben ezt a tervet nem hagyta jóvá a képviselő-testület. Miért nem?
Napirend-tervezet 23. pontja: (175. sz. előterjesztés)

Javaslat Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat járóbeteg-szakellátási kapacitásának átcsoportosítására

Előterjesztő: Dr. Juhász György főigazgató főorvos

Kérdésünk: évek óta folynak a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakemberhiánya miatti átszervezések. A képviselő-testület meg nem foglalkozik az intézményvezetés alkalmasságával, (a Főigazgató/Főorvost idén fél évre el is tiltották orvosi munkájától), az intézményben végzett munka tapasztalataival, a szervezet és a személyi állomány helyzetével, a következő időszak feladataival? Miért nem?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8514263483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.09.26. 08:04:57

A mai képviselőtestületi ülés miatt megismétlem néhány vonatkozó írásomat!

1. Pofátlanság teteje hogy az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást ad egy sportlétesítményhez! Helyette tulajdonrészt kellene kérni az adott összegért! Amennyiben egy létesítmény teljesen önkormányzati pénzből létesül, akkor pedig a teljes tulajdonjog Csepelt illeti!

Továbbá, ahogy joga van ma a képviselőtestületnek szerződést kötni ingyenes használati jogra, úgy a következő képviselőtestületnek meg joga lesz bérleti díjat kérni érte! Vonatkozik ez a Birkózócsarnokra is! Nehogy azt higgye Németh Szilárd és Borbély Lénárd, hogy kötelezettség vállalásokat hagyhat a következő csepeli vezetésre! Ahogy az ő kezük nincs kötve, úgy a következő sem lesz! Amennyiben bármilyen hátrány éri Csepelt ez ügyben, úgy a következő vezetés perelni fogja a felelősöket, ha másképp nem, akkor a magánvagyonukkal tartoznak helyt állni! Nem csak egyszerű állampolgárokat lehet kilakoltatni az ingatlanukból!

2. Németh atavisztikus vonzódásáról a szobrokhoz csak annyit, két lehetőséget látok jövőbeli hatalomváltás esetére:

Valamennyi szobrot és emlékművet felajánljuk más településeknek megvételre azon az áron, amibe kerültek a csepelieknek! Németh Szilárd meg majd elintézi a haverjainál, hogy vegyék meg!

Kerekekre szereljük azokat, s eltároljuk azokat a CSEVAK raktárában! Németh Szilárd meg majd kitolatja azokat köztérre, ha a csepeliek megint rá szavaznak!

3. Szégyenteljes bukást jósolok Borbély Lénárdnak! Többszöri kérés ellenére sem támogatja anyagilag az önkormányzat a Csepeli Munkásotthont, miközben százmilliókat ad például a Csepel Diáksport Egyesületnek. 250 gyermek sportoló kontra 5000 felnőtt és gyermek! Mi huszadrangú állampolgárok vagyunk, sőt még annyi sem, a 250/5000=1/20 csak akkor állna, ha az utóbbiak is ugyanannyi támogatást kapnának összegben! Nem is beszélve a határokon kívüli támogatásokról, ráadásul a polgármester és sleppje, a senki által semminek meg nem választott Németh Szilárddal együtt A CSEPELIEK KÖZPÉNZÉBŐL UTAZIK/UTAZOTT például Nagyszalontára kolbászfesztiválra! Uraim, ÖNÖK ENNYIRE HÜLYÉK, hogy azt a kis zsebpénzt (az ÖNÖK szemszögéből nézve), 30 millió forintot is sajnálnak a Munkásotthontól! Azt kell mondanom, majd az új önkormányzat teljesen ki fogja szárítani a csepeli fideszes egyesületeket, civil szervezeteket, stb.! Az így keletkezett pénzből, továbbá az Önök által ingyenes használatba adott ingatlanok után BESZEDETT BÉRLETI DÍJBÓL meg fogjuk teremteni a Munkásotthon támogatását, s annak épületének felújítását! Dixi et salvavi animam meam. Vagy ha úgy jobban tetszik, Isten engem úgy segéljen!
süti beállítások módosítása