CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi van a csepeli közlekedési káosz mögött? A kerületi hatalomgyakorlás lényege évek óta a megfélemlítés

2018. szeptember 27. 05:34 - csú

nemeth_szilard_borbely_lenard_es_abel_attila.PNG

Hiába híreszteli Németh, Borbély, Ábel, hogy „Csepel új utakon”, ha a régiek folytatását leállították! Az út csak akkor ér valamit, ha csatlakozik! De ők - illiberális elvi okokból - nem csatlakoznak az általuk „komcsiknak” nevezett elődök útjaihoz! Az általunk megkezdetteket (Gerinc út, Csepeli út II. Rákóczi F út, Weiss Manfréd út, Ady E út stb.) folytatását nem hogy segítették, fejlesztették volna, hanem leállították. A tapasztalt ellenzéki képviselő kemény és egyértelmű felszólítását akadékoskodásnak minősítették. Nem látták, hogy arrogáns fellengzőségüknek egy megbénult, élhetetlen kerület (és agglomeráció) lesz (lett) a következménye...A diktatórikus módszer nem csak embertelen, hanem az egész kerületben kijelölte az új hatalomgyakorlás lényegét: a megfélemlítést, és a kussolást! 

Strasburg Csepelről címmel Horváth Gyula saját Facebook oldalán írt publicisztikát. A figyelemre méltó gondolatokat az alábbiakban közöljük:

Kétharmados szavazataránnyal elítélték a Fideszt azért, mert Magyarországon, a hatalma gyakorlása közben megsérti a demokrácia alapelveit. A Fidesz azt mondja, hogy a menekültpolitikája miatt ítélkeztek felette a menekültpárti EP képviselők. 

A fenét azért! 

Azért, mert a Fidesz sutba vágja a jogállamiság, és az önrendelkezés alapelveit és önkényeskedik. Csepelen például már jó hónapja megbénult a közlekedés! A hatalmuk teljében pöffeszkedő nagyurak, meg tesznek rá! Úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne itt!  Járják a világot, és dáridóznak. Hol Nagyszalontán, hol Tusványoson, hol Rijekán „lépnek fel”! A képek tanúsága szerint jól érzik magukat! Egyedül (csak a Fidesz) mennek, valószínűleg azért, nehogy az ellenzék (és rajta keresztül az állampolgár) belelásson abba a mutyiba amit kavarnak.  De ez a kisebb baj! 

A nagy baj az, hogy Csepel kardinális problémáit nem képesek felfogni! 2010 óta kiirtották, ezért

nincs a képviselő-testületben érdemi vita a kerületet érintő fontos kérdésekről! Németh Szilárd intenciói alapján, saját szakállukra építenek, rombolnak! Minderre pedig egy hang nélkül szavaz a néma Fidesz többség. A (kis) vezér kiadja a parancsot, a fideszes gépezet bólintva nyomja a gombot! /Akkor is, ha nép ellenes a parancs(?)/ Az ellenzéki felvetéseket lesöprik, ezekre érdemi választ sose adnak! A bíráló, javító, vagy alternatívát állító felvetéseket úgy állítják be: „azoknak” semmi se jó!

A kerület úthálózatának szerkezete annyira elavult, hogy évtizedek óta magában hordozta az összeomlás veszélyét. Eddig az M0-on kívül nem történt a Dél Pesti régióban, az itt élők által elvárt infrastruktúrafejlesztés! 
De legalább annyi mindig történt, hogy a növekvő agglomeráció, és a fejlődő gazdaság közlekedési igényeivel - úgy ahogy - lépést tartott. A 2010-es hatalomátvétel pillanatában ez a folyamat is megállt! A hatalomátvételt a Fidesz nem csak a CSEVAK-ban csinálta látványosan! (A dolgozók udvarra vezénylésével,- számítógépeik, fiókjaik, és személyes tárgyaik átvizsgálásával - történt a megfélemlítésen alapuló hatalomátvétel.) A diktatórikus módszer nem csak embertelen, hanem az egész kerületben kijelölte az új hatalomgyakorlás lényegét: a megfélemlítést, és a kussolást! Ez pedig arra szolgált, hogy a szakma lássa be, hogy mozgástere csak a politikai helyi diktátor, Németh Szilárd kiszolgálásáig terjedhet! Tudására, kreativitására, előrelátó képességére, nincs az új hatalomnak szüksége! 

Hiába híreszteli Németh, Borbély, Ábel, hogy „Csepel új utakon”, ha a régiek folytatását leállították! Az út csak akkor ér valamit, ha csatlakozik! De ők - illiberális elvi okokból - nem csatlakoznak az általuk „komcsiknak” nevezett elődök útjaihoz! Az általunk megkezdetteket (Gerinc út, Csepeli út II. Rákóczi F út, Weiss Manfréd út, Ady E út stb.) folytatását nem hogy segítették, fejlesztették volna, hanem leállították. A tapasztalt ellenzéki képviselő kemény és egyértelmű felszólítását akadékoskodásnak minősítették. Nem látták, hogy arrogáns fellengzőségüknek egy megbénult, élhetetlen kerület (és agglomeráció) lesz (lett) a következménye. 

A Csepelen oly kritikus közlekedés szakmai kérdése immár politikai kérdéssé vált. Azért, mert a gőgös fideszes kiskirályok a szakmai kérdéseket annak idején politikai kérdésként kezelték. A szakmai dolgoknál ugyanis nem számítanak Németh Szilárd határozottan kijelentett lózungjai, fellengzős (rákosista) iránymutatásai. Ott az számít, ha utak, hidak, felüljárók, P+R parkolók, HÉV sínek épülnek, mert ez a városépítés tervszerű, tudományos alapja. 
Csepel nem azért kap a költségvetésből évente közel húszmilliárd forintot, hogy azt a Fidesz újraválasztása esélyeinek növelésére; virágágyásokra, játszóterekre, nyugdíjas klubokra, szobrokra, országzászlókra fordítsa, vagy a határon kívüliek támogatására, egyházi szervezetek istápolására, tusványosi Fidesz dáridókra, TV reklámra költsék, hanem az, hogy tartsák fenn, és fejlesszék ennek a kerületnek az élhetőségét!  
Ez a Fidesz olvasatában piti sokad-rangú kérdés! És ez volt az, ami Csepeliek számára érzékelhetően bizonyítja, hogy a Sagentini jelentés strasburgi elfogadása jogos volt!

Az itteni Fidesz diktátorok lelketlen szemfényvesztő politikájukkal érték el, hogy a Csepel-Bp belváros, valamint Csepel Halásztelek, és Csepel Szigetszentmiklós alig 10 km-es útvonalat reggelente a gyerekes szülők, a munkába induló dolgozók, és a beteget szállító mentők, két - három óra alatt teszik meg! Az öt kilométerre lévő Auchan minőségi bevásárlóközpont hétköznap munka után a csepelieknek elérhetetlen! A helyi esztékában napokat kell sorban állni, hogy szakorvos elé kerülhessen a beteg és fájdalmát enyhítsék. Ilyen körülmények közepette Borbély Lénárd azzal jópofizik a facebookon, hogy a Weiss Manfréd úti dugó miatt nem képes a Fővárosi Közgyűlésbe beérkezni,- mutatva, hogy ő is szenvedője a bajnak.

Azt, hogy a csepeli polgármester (sajnos nem először) hülyének mutatja magát ország-világ előtt nem nagy öröm az itt lakóknak, de, hogy hülyének nézi azokat is, akik őt azért választották, hogy ilyen esetek elő ne fordulhassanak, az vérlázító! 

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014260971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása